Coaching en kookboeken, op weg naar jouw gezond balans!

Get to know me better...

Ik ben psycholoog, kookboekauteur en ervaringsdeskundige als het gaat om breken met eetbuien. 


Ik werk als mindset coach met de principes van mindful & intuïtief eten. Ik geloof dat gezondheid niet afhangt van gewicht, en help vrouwen inzien hoe mooi hun lichaam is. Het is mijn missie om jou te helpen naar jouw gezonde balans, zodat eten weer een feestje wordt! 

Als ik niet aan het werk ben vind je mij trouwens in het bos of in de keuken, waar i​k mijn peuterzoon alvast leer koken. Ik heb een passie voor puur eten, maar geniet ook graag van pancakes, pizza en chocolade!

Mijn personal story


Met een diepe zucht stapte ik in de auto. Het werk zat er weer op. Mijn koffer, en alle trainersspullen waren gepakt, en het was tijd het conferentiecentrum te verlaten. Ik was moe, en overprikkeld. Wie had er ooit gedacht dat ik als introvert zoveel voor de groep zou staan? Dat ik mensen zou helpen om te groeien en in groepsverband te leren. Wat een heerlijk werk!


Hoog tijd om naar huis te rijden. Als ik pech had, pakte ik een behoorlijk stuk file mee. Bij het eerste tankstation stopte ik. Het was een soort traditie: Tijd voor drop.


Als een soort traditiegetrouwe actie stopte ik bij het tankstation en koos ik voor een lekkere zak drop...”

Zoetigheid. Dat zou me er bij de eerste hap wel weer bovenop helpen.


En dat was helaas ook zo. Die suiker-rush en die perfecte smaakcombinatie van zoet en zout in mijn mond zorgde ervoor dat ik alle spanning losliet. Helaas wel maar voor heel even.


Hallo, vertrouwde schuldgevoelens.


Want vaak voelde ik me een half uur later nog steeds niet helemaal voldaan, en voelde ik me voornamelijk schuldig over wat ik zojuist had gedaan. (Had ik nou die hele zak leeggegeten? In mijn eentje? In één keer?)


Ik voelde me zo schuldig, dat ik de verpakking wegmoffelde onderin het handschoenenkastje. Of dat ik deze snel weggooide in een prullenbak op straat voor ik het huis binnenliep.

Want stel dat mijn vriend zou ontdekken wat ik had gedaan? Dat hij die lege zak zou aantreffen in de auto. Of in mijn handtas, als hij weer eens op zoek was naar de autosleutels…


Ehm ja. Was ik nou zo gek?


Dit was voor mij de reden om suiker te verbannen uit mijn eetpatroon. Dat moest immers de boosdoener zijn! Maar helaas was het niet dé oplossing die ik hoopte.

Om echt te breken met deze gewoonte, moest ik de kern onderzoeken. Want, wat maakte nou telkens weer dat ik in die verdraaide spiraal terecht kwam?

“Ik ontdekte dat mijn relatie met eten erg verward was

Net zoals ik dat zoveel om mij heen zie gebeuren.


We tellen calorieën in speciale apps, of tellen de macro’s in ons eten. We beginnen het ene na het andere dieet. Er is een eindeloze obsessie over of we wel voldoende binnen krijgen, maar vooral over of we niet teveel eten. 

Nu is er natuurlijk niets mis met gezond willen eten, en je goed willen voelen in je eigen lijf. Maar, die obsessie verstoort onze gezonde relatie met eten.


Die dieetmentaliteit komt namelijk niet zonder consequenties.

We eten niet meer uit liefde voor ons lichaam. Eten wordt een noodzaak, in plaats van een fijn onderdeel van onze dag.

Mijn eigen zoektocht naar een gezonde balans heeft er toe geleid om mijn relatie met eten radicaal om te gooien en alles wat ik heb geleerd te delen via mijn online programma, en nieuwe website.

Wat anderen over mij zeggen


"


"Ik dacht dat ik al een hoop wist over gezond eten en zocht toch nog naar dat ene programma wat me nog gezonder kon laten eten. Na het volgen van de duidelijke en enthousiaste lessen van Saskia is mijn hele kijk op eten veranderd."


Myrddin
Over het Happy MIND Healthy BODY programma

"


""Jouw energie is gewoon heel fijn, daar heb ik veel baat bij gehad. Jouw lessen waren steeds weer boosts te noemen, ik kon steeds weer aanhaken op jouw energie en daar positiviteit uit halen.

Ik zie jouw cursus als laatste kers op mijn taart..."


Gita
Over het Happy MIND Healthy BODY programma

"


"Wat ik super vind is dat ik mijn smaak terug heb gevonden. Ik ben blij dat die zoete overheersing uit mijn systeem is. Eerlijk gezegd had ik dit niet durven dromen. Ik dacht dat het een strijd ging zijn voor de rest van mijn leven, maar nee dus…."


Koen Ferny
Over de 21 Dagen Suiker Detox

Copyright Blij Suikervrij 2013-2018 - Alle rechten voorbehouden. - Disclaimer - Privacy Policy

undefined