Get to know me better...

Mijn naam is Saskia Koopman, ik ben sociaal psycholoog, kookboek-auteur en mindset coach.  


Het is mijn missie om jou te helpen te breken met slechte eetgewoontes, waardoor je je fit, vrolijk en gezond kunt voelen! 

Coaching en kookboeken, op weg naar jouw gezond balans!

Ik geloof er niet in dat je een gezonde levensstijl bereikt met een like op Facebook, en zelfs niet met een dieet, of een programma dat de enige dag begint en een paar weken later eindigt. Een gezonde levensstijl, en een gezonde balans bereik je door regelmatig even in te checken bij jezelf. En kleine aanpassingen te doen, waar nodig.


Mensen denken vaak dat een gezonde levensstijl te maken heeft met het vinden van het ideale dieet, of het ideale eetpatroon. Maar zo werkt het leven niet, en zo werken wij niet.


Als je echt gezond wilt zijn en blijven, dan moet je voor jezelf blijven zorgen. Voor je lijf én voor je mindset en gedachten.

Als een soort traditiegetrouwe actie stopte ik bij het tankstation en koos ik voor een lekkere zak drop...”

Mijn personal story


Voor mij was het zo’n 5 jaar geleden een bijna wekelijks terugkerend gebeuren. Ik was  aan het einde van de werkdag moe en overprikkeld. Ik moest dan nog een behoorlijk stuk naar huis rijden en hoopte dat eten me er bovenop zou helpen. Als een soort traditiegetrouwe actie stopte ik bij het tankstation en koos ik voor een lekkere zak drop.  Zoetigheid: Dat zou me er bij de eerste hap wel weer bovenop helpen. En dat was helaas ook zo. Die suiker-rush en die perfecte smaakcombinatie van zoet en zout zorgde ervoor dat ik mijn zorgen vergat. Voor heel even.


Vaak voelde ik me een half uur later nog steeds niet helemaal voldaan, en voelde ik me voornamelijk schuldig over wat ik zojuist had gedaan. Had ik nou die hele zak leeggegeten? Ik voelde me zodanig schuldig, dat ik de verpakking wegmoffelde onderin het handschoenenkastje, of dat ik deze nog even snel weggooide in een prullenbak op straat voor ik het huis binnen liep. Alles, zodat mijn vriend maar niet zou ontdekken wat ik had gedaan. Zodat hij de lege zak niet zou aantreffen in de auto. Of in mijn handtas, als hij weer eens op zoek was naar de autosleutels.


Ehm ja. Was ik nou zo gek?


Dit was voor mij de reden om suiker te verbannen uit mijn eetpatroon. Dat moest immers de boosdoener zijn! Maar helaas was het niet dé oplossing die ik hoopte.

Om echt te breken met deze gewoonte, moest ik de kern onderzoeken. Want, wat maakte nou telkens weer dat ik in die verdraaide spiraal terecht kwam?

"Ik ontdekte dat mijn relatie met eten erg verward was".

Net zoals ik dat zoveel om mij heen zie gebeuren. We tellen calorieën in speciale apps, of tellen de macro’s in ons eten. We beginnen het ene na het andere dieet. Er is een eindeloze obsessie over of we wel voldoende binnen krijgen, maar vooral over of we niet teveel eten. 

Nu is er natuurlijk niets mis met gezond willen eten, en je goed willen voelen in je eigen lijf. Maar, die obsessie verstoort onze gezonde relatie met eten.

We eten niet meer uit liefde voor ons lichaam. Eten wordt een noodzaak, in plaats van een fijn onderdeel van onze dag.

Mijn eigen zoektocht naar een gezonde balans heeft er toe geleid om mijn relatie met eten radicaal om te gooien en alles wat ik heb geleerd te delen via mijn online platform.

Wat anderen over mij zeggen


"


"Ik dacht dat ik al een hoop wist over gezond eten en zocht toch nog naar dat ene programma wat me nog gezonder kon laten eten. Na het volgen van de duidelijke en enthousiaste lessen van Saskia is mijn hele kijk op eten veranderd."


Myrddin
Over het Happy MIND Healthy BODY programma

"


""Jouw energie is gewoon heel fijn, daar heb ik veel baat bij gehad. Jouw lessen waren steeds weer boosts te noemen, ik kon steeds weer aanhaken op jouw energie en daar positiviteit uit halen.

Ik zie jouw cursus als laatste kers op mijn taart..."


Gita
Over het Happy MIND Healthy BODY programma

"


"Wat ik super vind is dat ik mijn smaak terug heb gevonden. Ik ben blij dat die zoete overheersing uit mijn systeem is. Eerlijk gezegd had ik dit niet durven dromen. Ik dacht dat het een strijd ging zijn voor de rest van mijn leven, maar nee dus…."


Koen Ferny
Over de 21 Dagen Suiker Detox

Een healthy foodie in hart en nieren...

Ik heb talloze boeken gelezen en probeer met alle tegenstrijdige voedingskennis en informatie, mijn eigen balans te vinden. Ik geloof in eten zoals de natuur het bedoeld heeft! Hoe meer groenten, hoe beter. Maar ook fruit, noten, zaden, peulvruchten en volkoren granen passen in dit eetpatroon.


Ik heb dan misschien een passie voor clean eating, maar ben anti-restricties. Ik eet iets lekkers wanneer ik daar zin in heb, en tel geen calorieën of macro's!

Genieten van gezond en ongezond in balans!

Saskia's credentials...

  • Psyche & Gewicht, Sonnevelt Opleidingen (2017)
  • Basiskwalificatie didactische bekwaamheid, Leergang Activerend Opleiden, Edufit (2015-2016)
  • Gecertificeerd trainer, Inzicht in Invloed, Bureau Zuidema (2012-2015)
  • check-circle
    MSc. Sociale Psychologie, Universiteit Utrecht (2005-2009)


Copyright Blij Suikervrij 2013-2018 - Alle rechten voorbehouden. - Disclaimer - Privacy Policy

undefined