Deze suikervrije fudge is goddelijk (en dan bedoel ik uiteraard vrij van geraffineerde suikers.. 😉 . Hij smelt bijna in je mond! Helemaal voor de echte pindakaas liefhebbers is deze versie een winnaar. Je maakt deze suikervrije fudge namelijk al binnen 10 minuten. Alleen het opstijven in de koeling vraagt vervolgens even wat geduld! Maar met de vriezer is de wachttijd gelukkig flink in te korten… 😉
Wij gebruiken maandelijks meerdere potten pindakaas (*peanutbutter-addict*). Ik eet bijna iedere dag pindakaas, en mijn zoontje is ook een groot fan! Zodanig dat hij altijd een plekje in z’n buik overlaat voor een broodje met het lekkere en goed vette smeersel.
Ik gebruik trouwens suikervrije pindakaas van de Ekoplaza (merk Horizon) of van Nuts About Nature (100% pindakaas, liefst met stukjes noot), even afhankelijk van waar ik die week boodschappen doe! Kijk even goed op de pot, zodat je zeker weet dat je pindakaas koopt die alleen uit pinda’s bestaat. Toegevoegde suikers en (palm)vetten zijn echt niet nodig. Je moet soms wel even goed roeren met je mes, om de pindakaas weer goed smeerbaar te maken. Maar dit heb ik er graag voor over, om puurder te eten.
Suikervrije Fudge met Pindakaas
- 10 verse dadels
- 4 eetlepels kokosolie
- 1 theelepel vanille-extract (ga vooral voor een suikervrije versie van bijvoorbeeld de natuurwinkel)
- 1 snufje Himalaya zout
- 3 eetlepels suikervrije pindakaas
Ontpit de dadels en meng ze samen met de kokosolie, vanille en het snufje zout in de keukenmachine. Als het goed gemengd is, voeg dan de pindakaas toe. Goede tip van Amber, laat het geheel niet te lang draaien, want dan scheid de kokosolie zich weer van het geheel.
Druk het mengsel dan in een kleine platte ovenschaal, bedekt met bakpapier, en zet het in de vriezer voor 1 uurtje of een paar uur in de koeling om op te stijven. Snijd het dan in mooie stukjes!
Genieten maar! Oh, en als je dit lekker vindt, probeer dan ook eens deze choco-versie. Je vindt meer inspiratie in mijn boek Zoet! 🙂
Liefs,
Saskia
Klinkt goed! Ga ze maken voor mijn dochtertje. We weten sinds enkele dagen dat ze verschillende intoleranties heeft, dus is nog even zoeken naar lekkers, ook voor tijdens traktaties op school. Maar dit ziet er erg lekker uit! Ik heb nog een vraag wat betreft houdbaarheid. Hoelang zijn ze houdbaar in de koelkast?
Je kunt de fudge een paar dagen tot max een week bewaren in de koelkast, mits goed afgesloten. In de vriezer zijn ze uiteraard langer houdbaar!
Dat was ook mijn vraag!! Ik ga ze vanavond maken, en dan tot dinsdag bewaren… Hopelijk gaan ze lukken en kan ik er tot dinsdag vanaf blijven hihi!
Succes, Noor!
OMG Fantastisch!!!
Ik heb ze gemaakt met abrikozen ipv dadels, ik vind zelf de smaak daarvan lekkerder. En ik heb ze feestelijk afgetopt meer wat kokosrasp.
Heerlijk hoor!!
Lekker! 🙂
Moet je de kokosolie eerst smelten?
Nee hoor, dat hoeft hier niet. De foodprocessor kan het ook als het stevig is goed mengen met de rest.
Hallo erg leuk recept maar las dat er potten vol pindakaas bij jullie doorgaan. Pinda’s zijn een heel erg verzurend product voor je lichaam dus met mate eten hoor. Lees maar eens na in zuur/base evenwicht van het lichaam.
Groetjes☺
Ik lust geen pindakaas kan ik dit ook vervangen? Zo ja door wat?
Ja hoor, door amandelpasta of cashewpasta bijvoorbeeld!
Ontzettend lekker, dank je wel.
Geen dank! Leuk om te horen, Marja! 🙂