• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

25 Foodvragen aan Saskia van Blij Suikervrij

11 september 2016

25 Foodvragen aan Blij Suikervrij

Wil jij mij beter leren kennen en ontdekken wie het gezicht is achter Blij Suikervrij? Op deze pagina beantwoord ik de 25 foodvragen die zijn opgesteld door foodblogger Pauline van Uit Pauline’s Keuken, zodat je iets meer van mij te weten komt. Ik ben er klaar voor! Kom maar op met de #25foodvragentag.

25 Foodvragen tag

1. Wat is je favoriete ontbijt?
Doordeweeks eet ik meestal overnight oats, vaak met een appeltje en kaneel. In het weekend: pannenkoeken. Het liefst ieder weekend weer!

2. Hoe drink je, je koffie?
Oh, ik gruwel echt van koffie. Ik heb op mijn 18de een aantal maanden in een Italiaanse bar gewerkt in Turijn. Hier hebben ze me echt alle koffietjes die ze wisten te bedenken laten proeven, omdat ze er heilig in geloofden dat er toch wel één type koffie moest zijn die me kon bekoren. Helaas. Zelfs de koffie variant met een hoop Nutella en opgeklopt melkschuim, de marocchino, vond ik niet zo smakelijk…

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Oe, dat is lastig. Ik denk geitenkaas en walnoten. Of gewoon suikervrije pindakaas.

5 X Suikervrij Broodbeleg

4. Soep of salade?
Zeker weten salade! Soep is ook erg lekker, maar ik hou van de knapperige groentjes op mijn bord.

5. Wat is je favoriete kookboek?
Ik heb boeken die met vlagen mijn favoriet zijn. Dan kook ik er plots heel veel uit. Zoals Deliciously Ella, of The Green Kitchen Stories. Maar ik vind Havermoutje ook heel tof.

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Tja, je zou zeggen, met deze blog… zoet? Maar nee, ik ben toch echt wel een zoetekauw. Zonder zoet en sappig fruit zou ik verloren zijn.

7. Welke keuken of land is je favoriet?
Dat is voor mij klip en klaar. Ik houd van Italië. Met heel mijn hart. Pizza, pasta, risotto, gelato… Waar moeten we beginnen?

Havermout Pizza met Paprika tapenade

8. Wat is je favo foodfilm?
Die heb ik echt niet. Ik kijk films altijd maar één keer, en dan ben ik er ook klaar mee.

9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Alles met chocolade. Gelukkig hou ik ook van hele pure chocolade. Anders zou ik deze suikervrije levensstijl écht niet volhouden.

10. Wie is je grote inspiratiebron?
Ik ben deze blog ooit begonnen nadat ik een boek van Kimberly Snyder had gelezen. Zij is mijn grootste inspiratiebron geweest om gezonder, en uiteindelijk ook suikervrij te gaan eten. Haar Glowing Green Smoothie is echt mijn ultieme health-fix.

11. Thuis koken of uit eten gaan?
Oei, die is lastig. Ik moet zeggen dat ik wel redelijk kritisch ben als we uit eten gaan, dus een daantje doorsnee restaurant met standaard carpaccio op het menu, daar wordt ik nooit ontzettend blij van. Maar, ik vind het ook wel weer heerlijk als ik een avondje niet hoef te koken!

12. High end of low profile?
Thuis lekker low-profile, niet te ingewikkeld en buiten de deur dus liever high-end….

13. Wat is je lievelingsrestaurant?
Dit is heel lang Badhu in Utrecht geweest. Maar de laatste keer dat ik hier ben gaan eten, viel het helaas een beetje tegen. Ik ben dus op zoek naar een nieuwe!

14. Boodschappen doe ik bij?
De Plus, Albert Heijn, de Lidl en de Ekoplaza. Soms bestel ik ook een grote doos online bij de Weegschaal.

15. Het lekkerste wat ik ooit gegeten heb?  Een echte pizza in Napels. Zoals ze hem horen te maken!

16. Wat is je favoriete cocktail?
Een caipiroska alla fragola. Die brengt me zo weer terug naar mijn tienerjaren, en vooral naar de mooie tijd in Italië.

17. Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
Mag ik ook kiezen voor Jamie Oliver? 😉

18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Bananen, havermout en eieren.

Bananenbrood met Roggemeel

19. Mijn favo snack is?
Snack balletjes van noten, dadels en cacao. Zoals deze.

20. Wat zit er op jouw pizza?
Mozzarella, paprika, pijnboompitten en rucola. En heel soms een plakje salami. Maar ik probeer over het algemeen rood vlees, en vooral bewerkt vlees, zoveel mogelijk te vermijden. Laten we het een guilty pleasure noemen.

21. Wat lust je echt niet?
Koffie. En slakken, mosselen… Ik vergeet nu vast een hoop.

22. Mijn favoriete foodblog is?
The Green Kitchen Stories!

23. Het gekste wat ik ooit gegeten heb?
Ik heb op Bali koffie gedronken van een luwak. Een luwak eet de koffiebonen als hij zich niet zo lekker voelt, en van de door het beest uitgepoepte koffiebonen maken de Balinezen weer koffie. Erg bizar. Oh ja, en het smaakte net zo vies als normale koffie…

24. Wat staat er op je food bucket list?
Oh, een hele hoop. Ik houd een lijst van gerechten bij in mijn Wunderlist app, met receptjes die ik ooit nog moet klaarmaken. Ook zou ik graag een gloednieuwe keukenmachine aanschaffen, want die van mij valt bijna uit elkaar. En ik zou ooit ook graag zo’n brede oven willen, waar je drie taarten tegelijk in kan bakken.

25. Ik kan niet leven zonder? Knuffels van mijn favoriete mannen. Oh ja, en uiteraard havermout.

De allerbeste Havermout Pannenkoekjes met Banaan

Dit waren alle 25 foodvragen …Pfiew… Heb je nog meer prangende vragen voor mij? Of ben je gewoon ergens benieuwd naar? Laat het me vooral hieronder of via social media weten!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Proefhelden Week 1 + Winactie Nuts About NatureProefhelden Weekoverzicht #1 + Winactie Nuts About Nature! Review: Eaternity, leuk vegan kookboek!Review: Eaternity, leuk vegan kookboek! Blij Suikervij ontdekt: Een weekendje GentBlij Suikervij ontdekt: Een weekendje Gent Ik sta op het Better Health Event (+ gratis kaarten give-away!)Ik sta op het Better Health Event (+ gratis kaarten give-away!)

Categorie: Blog Tags: 25foodvragen, 25foodvragentag, about me, the face behind the blog, wie ben ik

Vorig bericht: « Chia Limoen Pannenkoekjes
Volgend bericht: Acai Ijsje »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact