Volgens mij wordt het ook wel een werkvakantie genoemd: Als je op reis gaat en tegelijkertijd werkt. Nou, ik deed in oktober mee aan deze trend. Ik merkte dat ik er echt even op uit moest in mijn eentje, maar ik had tegelijkertijd ook voldoende werk te doen. Tijd om de beste healthy hotspots en fijnste werkcafeetjes van Antwerpen te ontdekken, want ik ging twee dagen naar deze fijne stad en ik hield voor jullie een eetdagboek bij.
2 dagen werkvakantie in Antwerpen
Fit Food, Oude beurs
Ik kwam aan op een zondagmiddag rond een uurtje of 3. Ik was met de auto vetrokken en had voor onderweg wat amandelen met rauwe chocolade en een goed gevulde Dopper meegebracht. Eenmaal ingecheckt ging ik voor een ontspannen en zonnige wandeling door de stad. De stad was levendig en de terrassen zaten vol. Ik liep over de Grote markt, langs de Kathedraal een flink stuk naar het zuiden van het centrum en langs het water weer terug. Toen rammelde mijn buik en besloot ik maar direct op zoek te gaan naar avondeten. Ik nam een salade mee bij Fit Food, wat lekker dicht bij het hotel zat. Deze kon ik op de hotelkamer opeten, om vervolgens nog snel wat werk te verrichten.
Ik ging overigens voor de avocado salade, maar ik maakte er uiteindelijk geen foto van. Eerlijk is eerlijk: de salade was niet bepaald fotogeniek. De avocado zag er gelukkig wel goed uit, hoor. En verder zat er sla, bietjes, tomaatjes en wat kiemen op de salade. Hij werd geserveerd met een (helaas) witte getoaste boterham, die te ver was aangebakken in het broodrooster. Een beetje jammer. Prima voor een keertje dus, maar zeker geen blijvertje.
Ontbijt in het hotel, Hotel Rubens
Ik had niet bepaald gekozen voor het goedkoopste hotel. Maar Hotel Rubens lag wel pal in het centrum, en lekker dicht bij alle fijne cafés! De kamer was ruim, net gerenoveerd en daardoor mooi en modern. Ik werd er na 9 uur slaap verfrist wakker en zette vervolgens een kopje thee op de kamer. Het theezakje had ik al bij de Carrefour gekocht, toen ik na het inchecken ontdekte dat ze op de kamer alleen maar van die saaie Lipton thee hadden. Ik begon de dag dus met een flink glas water en een kopje Yogi thee.
Vervolgens nam ik mijn multivitamine, en twee groene pilletjes spirulina. Yes, die neem ik zelfs mee op reis! 😉
Ik besloot het ontbijt in het hotel te proberen. Maar deze was iets minder spectaculair dan je zou verwachten bij dit type hotel! Alhoewel de zoete croissantjes, chocoladebroodjes en het ei- en baconbuffet vrij uitgebreid waren, moest ik goed zoeken naar de fruitschaal. Ik vond hem ergens op een onderste plank en viste er een kiwi uit. Er waren wat prefab sappen, die sloeg ik over en ik koos voor een kop groene thee in de plaats. Verder schepte ik wat ongezoete muesli in een kom en zocht ik naar goede yoghurt: deze was ofwel gezoet, ofwel het was een 0% vet (dieet)variant. Ik koos voor de laatste, al vond ik de structuur alleen al ontzettend onnatuurlijk ogen… Blegh. Jammer dat er geen natuurlijke volvette variant te vinden was. Het resultaat was op zich best te doen, maar niet helemaal waar ik op hoopte.
Hard werken bij Coffeelabs
Ik besloot mijn laptop mee te nemen en die ochtend te gaan werken bij Coffeelabs. Dit leuke tentje ligt net naast de grote winkelstraat, en je kunt er 8 uur gratis wifi gebruiken. Ik bestelde een kruidige turmeric latte, en startte met het nalopen van het kookboek. De vormgever had de eerste versie inmiddels doorgestuurd, en dus was er werk aan de winkel! Ik was vrolijk aan het appen met de uitgever en de eindredactrice toen na een paar uur de accu van de laptop leeg was.
Ik besloot een goede wandeling te doen door de stad, en legde mijn laptop ondertussen aan de lader in het hotel.
Lunchen bij Greenway
Lunchen deed ik bij Greenway. Deze vrolijk gekleurde lunchtent had een zonovergoten terras aan de Groenplaats, dat uiteraard helemaal vol zat. Binnen was het gelukkig vrij rustig. Ik bestelde er een Ceasar salade, met vegan kipstukjes. De serveerster vertelde me dat deze gemaakt waren van soja, maar wat er verder in zat, wist ze niet. De salade was echt overheerlijk. Een tentje om zeker eens te gaan lunchen! Vooral ook als je fan bent van plantaardig eten.
Afternoon break bij Sultans
Omdat de zon zo hard scheen besloot ik nog eventjes door de straten van Antwerpen te hobbelen. Ik kocht een Engels health-magazine bij een internationale boekhandel. Altijd fijn, als je alleen op pad bent, om wat lectuur bij de hand te hebben. Ik besloot te gaan zitten bij Sultans Coffee House, en bestelde een smoothie van amandelmelk, banaan en aardbei.
Daarna was het tijd om nog even een paar uurtjes te werken. Ik skypete even met thuis en ging toen nog vrij laat op pad om avondeten te zoeken.
Poké bowl dinner
Het avondeten werd uiteindelijk een Poké Bowl. Ik was van plan geweest om naar een take-away tentje iets verder weg te lopen, maar was toch al behoorlijk moe van de dag. Ik liep hier toevallig langs, en bestelde er een grote Chili Chicken Bowl. Die smaakte behoorlijk pittig, maar wel erg lekker! (Al wil ik niet weten wat er allemaal in de Siracha dressing verstopt zat). Ik at alle kleurrijke toppings en salade eraf, maar liet het merendeel van de witte rijst liggen.
Na het eten maakte ik nog een kop Yogi thee en snoepte ik van de pistache chocolaatjes die op het hotelbed lagen.
Breakfast bij Divers
Ik besloot het ontbijt bij het hotel de volgende ochtend over te slaan. Uiteraard startte ik wel met een glas water en de vitamines. Ik checkte relatief laat uit, en griste bij de ingang een groene appel mee voor ik het hotel verliet. Ik wilde nog langs één tentje voor ik weer naar huis zou gaan, namelijk Divers, maar dat was nog wel minimaal een kwartier lopen. En ik wilde eerst mijn koffer nog in de auto leggen. Eenmaal aangekomen bij de hotspot bestelde ik de Green Acai Bowl als ontbijt, samen met een potje groene thee. Ja, vandaag was blijkbaar groen. 🙂
Op weg terug
Op de weg terug naar Bilthoven stopte ik bij de Rosada Fashion outlet om een BH te kopen. (Hahaha, eerlijk is eerlijk!) Ik lunchte er vervolgens bij The People’s Kitchen met een zelf samengestelde gemengde salade (met kikkererwten, wortel, rode kool, bietjes, spinazie, sperzieboontjes, broccoli en ga zo maar door), en een kop pomodori soep. Toen was het weer hoog tijd om door te rijden naar huis!
Hopelijk vonden jullie het leuk om weer eens een eetdagboekje te lezen. 🙂
Liefs,
Saskia
Dag Saskia,
Wat leuk dat je Antwerpen uitkoos als tijdelijke werkspot !
Ik had je graag begroet in mijn bio-bistro met een ontbijt of lunch.
Ik volg je al geruime tijd online en ik ben grote fan van je recepten.
Ik ben enkele maanden geleden een bio-bistro opgestart in Antwerpen zowel eat-in als take out.
We werken met biologische hoofdzakelijk vegetarische voeding. We houden ook rekening met
lactose- en glutenintolleranties en hebben ook voor die klanten heel wat gezonds te bieden.
Opgestart als yoghurtbar met ook salades en porridge maar ondertussen een volwaardige foodbar geworden.
Mijn stokpaardje, je kan het al raden is ‘natuurlijk gezoet’., Anders komt het bij mij niet in de zaak. Dit geldt voor alle voeding en zeker ook voor de dranken.
Vanaf volgend weekend gaat onze meer uitgebreide website online. Die zal een duidelijker beeld geven van waar we voor staan.
Graag tot nog eens in Antwerpen. Graag tot in onze ‘Cream and porridge’ !
Alvast van harte welkom !
Groetjes,
Linda.