• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Review Heerlijk makkelijk

29 september 2016

Review Heerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow

Toen dit dikke nieuwe kookboek van Gwyneth Paltrow op mijn deurmat viel, ben ik op de bank genesteld met een kop hete thee, en ben ik daar niet meer vanaf gekomen… Alhoewel, dat is niet waar: ik heb tussendoor even post-its gepakt, zodat ik vast een post-it kon plakken bij elk gerecht wat ik wel wilde maken. Vandaag deel ik graag met jullie mijn mening over dit gloednieuwe boek, Heerlijk makkelijk.

Review Heerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow

Gwyneth over Heerlijk makkelijk

“Een zelfhulpboek voor de chronisch drukke thuiskok.” Zo omschrijft zij haar nieuwe boek “Heerlijk makkelijk” zelf. Omdat mensen vandaag de dag zo druk zijn, heeft zij samen met Thea Baumann, culinair redacteur van GOOP.com, dit boek gemaakt. Een boek waarin zij “van koken niet meer wil maken dan het is”.

Co-auteur Thea praat over het verschil tussen kookboeken waar je vooral in bladert, en kookboeken waar je vooral uit kookt. Het idee is dus, dat ze graag bij de laatste categorie willen horen. En volgens mij zijn zij hier redelijk in geslaagd!

Review Heerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow

Hoe makkelijk is het boek?

De meeste gerechten zijn inderdaad erg simpel. Ze vragen niet al te veel tijd en geen unieke chefs’ skills. Zo maakte ik inmiddels falafel uit het boek, en was ik onder de indruk van hoe makkelijk dit eigenlijk was. Ook deelde ik al eerder Gwyneth’s Bircher Muesli, een simpel ontbijtrecept voor overnight oats. Los van alles even mengen, hoef je in dit gerecht slechts te wachten op het resultaat. Fijn. Ik hou zelf wel van recepten die eigenlijk niet kunnen mislukken!

Wat ik minder vind, is dat de auteurs er bewust voor kiezen om soms toch wel wat exotische ingrediënten te gebruiken. Alhoewel het wel ingrediënten zijn die lang houdbaar zijn, moet je voor de meesten wel even speciaal een tripje naar de toko maken. Het gaat dan vooral om kruiden en specerijen. Gwyneth en Thea houden er wel van om alles goed op smaak te brengen!

Review Heerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow

Past het boek bij een suikervrij eetpatroon?

Hier kan ik alleen maar een tweeledig antwoord op geven.

Aan de ene kant wel: In Heerlijk makkelijk wordt namelijk volledig zelf gekookt, zonder pakjes en zakjes, met enkel en alleen pure ingrediënten. Hiermee vermijd je veel toegevoegde en geraffineerde suiker. Je kunt uit dit boek in een handomdraai enorm veel suikervrije lunch- en dinerrecepten maken.

Aan de andere kant gebruikt zij in sommige dranken, ontbijtjes of desserts, nog weleens een vorm van suiker: zij brengt dan iets op smaak met honing, dadelstroop, rijststroop of kokosbloesemsuiker. Ze kiest niet voor de meest geraffineerde vormen van suiker. Dat dan wel weer!

Dit maakt overigens wel dat dit kookboek goed in een 80/20 eetpatroon past. Voornamelijk lekker en übergezond eten, met heel soms een ietsje minder gezond taartje! Maar als alles net zo lekker is, kun je met dit boek puur gaan genieten. 😉

Liefs, Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Review Eet als een ExpertReview Eet als een Expert Review Foodless: Ideaal kookboek bij een voedselallergieReview Foodless: Ideaal kookboek bij een voedselallergie Review: Deliciously Ella Smoothies & Juices + Winactie!Review: Deliciously Ella Smoothies & Juices + Winactie! Review Naturally Nourished van Sarah BrittonReview Naturally Nourished van Sarah Britton

Categorie: Blog, Reviews Tags: boeken, boekreview, inspiratie, kookboeken, review

Vorig bericht: « Pindakaas Smoothie met Aardbeien
Volgend bericht: Pizza van Amandelmeel »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact