Misschien heb je het op Facebook al voorbij zien komen? Ik heb een nieuwe categorie aangemaakt op de website! Namelijk een categorie waarin alle vegan recepten verzameld zijn! Want, je kan het er mee eens zijn of niet, veel onderzoek wijst tegenwoordig uit dat een plantaardig eetpatroon ons kan beschermen tegen een scala aan ziektes (en dat is nog even los van het feit wat het kan betekenen voor de planeet). Nu stonden er op deze website al meer dan 200(!) plantaardige recepten, eindelijk zijn ze ook allemaal even heel overzichtelijk in een (nieuwe) categorie geplaatst. Daarnaast ontving ik een paar weken geleden ook het nieuwste kookboek van Ella Mills, Deliciously Ella met Vrienden, en jullie hadden uiteraard nog een review van mij tegoed! In dit artikel dan ook meer over dit boek!
Review Deliciously Ella met Vrienden
“Wat een prachtig boek!”, dat was toch wel mijn eerste reactie toen ik het boek uit z’n verpakking haalde. De foto’s zijn prachtig en het boek nodigt meteen uit om te gaan koken. De fotografie is ontzettend modern en voor de vrolijke foto’s zijn genoeg vrienden van Ella op de foto gezet. Je krijgt meteen zin in een avondje gezellig dineren.
Simpele receptuur
De recepten van Ella zijn gelukkig lekker simpel, dus ook goed te volgen voor de niet-master-chefs onder ons. En dat is wel zo fijn. Ik ben ook geen keukenprinses, doe mij maar lekker simpel en makkelijk.
Wel vindt ik het wat minder handig dat er geen bereidingstijd bij de recepten vermeld staat. Ik had meteen een fijne ovenschotel gemarkeerd als “snel maken!”, maar ontdekte bij nadere inspectie dat het recept op een tweede pagina verder ging en was er niet zeker van hoe lang het me ging kosten om het te maken. Als een mama met soms maar weinig tijd, niet heel erg handig.
Feestelijk?
Het boek is voor een groot deel gericht op gezellig plantaardig eten met vrienden en familie. Toch betekent dat niet dat Ella uitpakt met hele bijzondere ingrediënten of spectaculaire receptuur. De meeste ingrediënten zijn gewoon bij een reguliere supermarkt te verkrijgen. Ze zet namelijk lekker broccoli of spinazie op tafel. Ze maakt aardappelkoekjes, geroosterde bloemkool of gekruide sperzieboontjes. Allemaal goed op smaak gebracht door de nodige (pure) kruiden en specerijen.
Helemaal achter in het boek staan recepten die wat meer passen bij een feestje; zoals leuke borrelhapjes, gezonde drankjes en een paar taartjes. Het overgrote deel is echter voor als vrienden een gezonde maaltijd bij je komen eten doordeweeks.
Vegan & suikervrij?
Nou, over dat eerste kan ik heel duidelijk zijn: Ella vind vegan blijkbaar geen fijn “hokje”. Haar boeken zijn plantaardig, en ze hoopt lezers te inspireren meer groenten en fruit te eten. Dat gaat haar goed af, als je het mij vraagt! Ze gebruikt in een aantal recepten honing, wat de recepten in theorie ook niet vegan maakt.
Wat betreft suikervrij kunnen we stellen dat ze geen geraffineerde suikers gebruikt. Ze is echter wel fan van ahornsiroop en gebruikt in dit boek ook honing als suikervervanger. Het boek past dus niet bij mensen die absoluut geen enkele toegevoegde suiker willen nuttigen, maar past wel bij mensen die zoeken naar een overall whole-food plantbased eetpatroon.
Van bananentaart tot groentecake, en van falafels tot overheerlijke ontbijtrepen. Deliciously Ella met vrienden, staat in ieder geval weer vol met een hoop inspiratie!
Liefs,
Saskia
Hier vind je meer reviews. 😉