• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrij Eetdagboek #1

25 mei 2016

Suikervrij Eetdagboek van Saskia #1

What I eat in a day. Ja, dat is nieuw… En toch wel spannend om met jullie allen te delen! Maar hopelijk geeft een suikervrij eetdagboek de startende suikervrije eter wat inzicht en ideeën, om een suikervrij eetpatroon vorm te geven! Ik ben absoluut geen voedingsdeskundige, maar wel een ervaringsdeskundige… Ik eet nu al een paar jaren bewust een stuk minder suiker en probeer in ieder geval waar mogelijk de fabriekssuiker te mijden. Met de 80/20 regel, zorg ik ervoor dat ik het al zo lang vol houdt, want een keertje zondigen… dat past er dus zeker in! Lees maar mee! Ik heb dit eetdagboekje voor jullie bijgehouden op een doordeweekse mama-dag. Dat betekent dat ik naast eten (en lekker knutselen in de keuken) de dag lekker met mijn zoontje doorbreng en wat boodschappen doe. Kijk je mee naar suikervrij eetdagboek nummer 1?

Suikervrij Eetdagboek #1

Suikervrij eetdagboek 1

Ontbijt – Omdat het een doordeweekse dag is, ontbijt ik lekker met een standaard kommetje havermout. We warmen overnight-oats op, schillen een appeltje, en bestrooien de havermout met wat gemengde noten en zaden. Mijn man maakt iedere week een grote schaal havermout met kokosmelk, die we dan verdelen in porties en in de koelkast zetten. Zo hebben we het merendeel van het werk al gedaan, en zijn we ook op de dagen dat we allebei werken en de kleine naar de opvang gaat, redelijk snel klaar!

Tussendoor – Ik drink een paar koppen groene thee en eet een banaan. Mijn zoontje eet tussen 9 en 10 vaak een bakje fruit, en als ik thuis ben, doe ik natuurlijk standaard mee. Vandaag aten we zijn favoriet (van welke peuter niet?), banaan! Ook snoepten we van een paar resterende bosbesjes.

Suikervrij eetdagboek 1Lunch – Voor de lunch maak ik voor mijzelf een snelle omelet-wrap. Twee eieren in de pan, lekker met geitenkaas, spinazie en verse snoeptomaatjes. Ik doe er een klein scheutje luxe balsamico-azijn over, maar dit loopt al snel uit over het bord…  Een lekker zooitje, dus!

Tussendoor – Ik drink een paar glazen water en wat thee. Ja, ik ben een echte theeleut! Groene thee, zwarte thee, kruidenthee… Als ik in de middag weer wat trek krijg, baal ik stiekem dat ik geen lekkere suikervrije tussendoortjes meer heb gemaakt en ga ik dus maar voor mijn standaard back-up. Een handje gemengde ongebrande noten en een paar rozijntjes.

Diner – ‘s avonds maak ik deze suikervrije ovenschotel. Ideaal. Zo hebben we weer een restje over voor een wat drukkere werkdag waarop we minder tijd hebben om te koken. De ovenschotel staat binnen 15 minuten in de oven, en dan leggen we ondertussen de kleine op bed. Een uurtje later is de ovenschotel klaar en genieten we in alle rust van de spicy warme maaltijd.

Suikervrij eetdagboek 1Tussendoortje – ‘S avonds drink ik nog een grote kop kruidenthee op de bank en eet ik twee stukjes extra pure chocolade… mijn guilty pleasure! Mijn man vind de Bio+ 72% chocolade het lekkerst, dus die hebben we meestal in huis (hij at vroeger alleen melkchocolade, maar is inmiddels toch om!). Soms proberen we ook weleens een ander merk, zoals bijvoorbeeld deze chocolade van Vivani, die gezoet is met kokosbloesemsuiker. Net iets bitterder, maar ook erg lekker.

Suikervrij eetdagboek 1

Sporten heb ik vandaag niet gedaan, maar omdat het weer zo goed was, hebben we wel een mooie lange wandeling in de bossen gemaakt. Heel fijn. Helemaal nu het langzaamaan weer zomer wordt, kleuren de bossen in Bilthoven supergroen. Prachtig! Ik moet heel eerlijk toegeven dat mijn zoon niet meer zo graag in de wandelwagen zit, dus dan neem ik hem gewoon in een peuterdraagzak mee. Wel iets zwaarder voor mij, uiteraard, maar erg knus!

Vond je het leuk om te lezen en heb je interesse in suikervrij eetdagboek #2, 3, en ga zo maar door? Let me know!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Gezonde restaurants in BaliGezonde restaurants in Bali Benieuwd naar mijn dagmenu? Eetdagboekje #7Benieuwd naar mijn dagmenu? Eetdagboekje #7 Healthy Hotspot Divers, AntwerpenEetdagboek van mijn werkvakantie in Antwerpen Ik zei wel 10 keer ja, tegen dat wat er echt toe doet!Ik zei wel 10 keer ja, tegen dat wat er toe doet!

Categorie: Blog, Eetdagboeken & Voorbeeldmenu's Tags: blog, eetdagboek, suikervrij dieet, suikervrij eetpatroon, what i eat in a day

Vorig bericht: « Suikervrije Ovenschotel +Perfecte Peutermaaltijd #2
Volgend bericht: Dubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew Cream »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Michelle zegt

    25 mei 2016 om 11:01 am

    Leuk! Toevallig houd ik deze week ook een eetdagboek bij voor mijn eigen blog over mijn leven met reuma. Als reumapatiënt probeer ik zo bewust en gezond mogelijk te leven en suikervrij eten hoort daar ook bij. Ik merk namelijk dat ik me daar beter bij voel. Met mijn blog probeer ik andere reumapatiënten te inspireren.

  2. Maria zegt

    25 mei 2016 om 6:08 pm

    Hoi,
    Wat is de verhouding van de kokosmelk en havermout?
    Hoeveel hiervan gebruik je pp voor een ontbijt?

    Vriendelijke groet

    • Saskia zegt

      27 mei 2016 om 1:57 pm

      Ik zal het even navragen bij mijn man! Die maakt onze overnight oats altijd uit de losse pols… 😉 Recept komt eraan!

  3. Richanne van der Bijl zegt

    29 mei 2016 om 8:54 pm

    Hey Saskia, ontzettend leuk ideetje om je eetdagboek te laten zien :). Ik ben sinds kort samen met m’n mannetje ook meer gaan letten op wat ik eet, geen geraffineerde suikers meer en zo gezond en puur mogelijk eten. Maar dat is nog niet altijd even makkelijk. En ben soms best wel eens inspiratieloos omdat ik ook net begonnen ben met deze nieuwe levensstijl.
    Dus vind het erg leuk om voorbeelden te kunnen lezen zodat ik uiteindelijk ook een “routine” kan ontwikkelen.
    Ik kijk uit naar een volgende eetdagboek 🙂

    • Saskia zegt

      1 juni 2016 om 11:55 am

      Hallo Richanne, ik ga ermee aan de slag! 😉

  4. Johan zegt

    29 mei 2016 om 10:12 pm

    Hallo Saskia,

    Ik wil je even laten weten dat ik vaak gebruik maak van je website. Je recepten zijn top en helpen me vooruit als ik even niet meer weet wat te koken. Dank je daarvoor!

    • Saskia zegt

      1 juni 2016 om 11:55 am

      Hallo Johan, wat leuk om te horen!

  5. Miranda zegt

    10 mei 2017 om 10:15 pm

    Hoi,
    leuke site heb je, ik ben er helemaal weer door geïnspireerd!!
    Thnx

    • Saskia zegt

      11 mei 2017 om 2:29 pm

      Hallo Miranda! Dat is precies mijn bedoeling! Fijn om te horen!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact