• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Is witte thee beter dan groene thee?

9 december 2013

Is witte thee beter dan groene thee?

Een klein verhaal over de gezondheidsmythes en waarheden rondom groene en witte thee. Gewoon omdat ik zo’n theefanaat ben! Er bestaat niets beters dan een kop heerlijk hete dampende thee met uiteraard een lekker suikervrij stukje bananenbrood of een stukje extra pure chocolade… Toch? Nu was ik wel benieuwd, in hoeverre is witte thee beter dan groene thee?

Waarom groene thee gezond is

Er wordt al tijdenlang zoveel geschreven en geroepen over groene thee, over hoe het met al zijn anti-oxidanten zo gezond zou zijn, en je zou helpen met het verliezen van gewicht. En ja, onderzoek toonde inmiddels inderdaad aan dat groene thee de kans op kanker vermindert en je metabolisme aanwakkert. Leuk, maar waar blijft witte thee is dit verhaal? Wist jij dat ook witte thee ook erg gezond was?

Is witte thee beter?

Witte thee kan ook iets wonderbaarlijks, en dat is het ontstaan van rimpels verminderen. Om niet al te ver in detail te treden, maar het wel uit te leggen: Het drinken van witte thee zorgt ervoor dat de afbraak van de eiwitten collageen en elastine wordt geremd. Terwijl het eten van suikers juist leidt tot versnelde rimpelvorming (nog een reden om te stoppen met suiker!), het drinken van witte thee remt het rimpelvormingsproces juist. Groene thee remt alleen de afbraak van elastine, terwijl witte thee ook nog eens de afbraak van collageen remt.

De rol van flavonoïden

Het zijn niet zozeer de anti-oxidanten uit groene en witte thee, die de thee zo gezond maken, maar het zijn flavonoïden. Als je een rode wijn fanaat bent komt deze term je misschien bekend voor? Jazeker, ook groene thee bevat flavonoïden. Flavonoïden zijn van nature eigenlijk licht toxisch (ja, giftig dus!). Ze prikkelen daarmee onze cellen en zorgen ervoor dat de cellen in de verdediging gaan. Hierbij maken onze cellen eiwitten aan die ons weer beschermen tegen andere gifstoffen.

Is witte thee beter dan groene thee?

Een stabiele bloedsuikerspiegel

Volgens dr. Fujiki (onderzoeker naar groene thee en directeur van het Saitama kankercentrum in Japan) vertraagt groene thee inderdaad het ontstaan van kanker. Daarnaast, en dat is één van de redenen dat ik er over schrijf, zorgt het drinken van groene thee voor betere bloedsuikerspiegels, versnelt het de vetverbranding en verbetert het de insulinegevoeligheid van weefsels. Het zorgt ervoor dat suiker minder schade kan aanrichten in ons lichaam.

Witte thee is niet per se beter dan groene thee, maar heeft wel weer een hoop andere gezondheidseffecten. Ze zijn in ieder geval allebei beter dan de frisdranken vol chemische stoffen en gesuikerde sapjes…

Lekker theeleuten, dus!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Het "rollercoaster-effect": voorkom de after dinner dip!Het “rollercoaster-effect”: voorkom de after dinner dip! Warm water met citroenWater met citroen: 8 redenen waarom! Etiketten lezen: hoe maak je een gezonde(re) keuze?Etiketten lezen: hoe maak je een gezonde(re) keuze? Waarom zijn bijenpollen gezond?Waarom zijn bijenpollen gezond?

Categorie: Blog, Tips & Tricks Tags: bloedsuikerspiegel, blog, groene thee, onderzoek, suikervrij dieet, witte thee, witte thee beter

Vorig bericht: « Linzensalade met Ei
Volgend bericht: Suikervrije Kokos Koekjes met Stevia »

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2022 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Posting....