• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Feestelijk Suikervrij Chocolade Toetje met Crunch

9 november 2016

Feestelijk Suikervrij Chocolade Toetje met Crunch

Ik eet eigenlijk nooit een toetje. Tenzij je het stukje pure chocolade meetelt, wat ik soms nog weleens bij de thee snoep na het eten. Maar als je gasten hebt, is een toetje op tafel zetten wel zo feestelijk! En met dit prachtige suikervrije chocolade toetje, maak je het jezelf ook nog eens supermakkelijk. Wel zo fijn, als je ook nog een aantal andere gangen in elkaar moet draaien. Je serveert het toetje in een ienieminie schaaltje, met een lekkere crunchy topping!

Dit toetje is uiteraard suikervrij, en in dit geval bedoel ik daar natuurlijk mee dat hij vrij is van geraffineerde suikers. Het toetje wordt namelijk compleet gezoet door gedroogd fruit. Ik kies dan voor gedroogd fruit zonder toegevoegde suiker. In dit recept werk ik met een combinatie van dadels en moerbeien. Maar eigenlijk werkt de combinatie van gedroogd fruit en cacao altijd goed. Jaren geleden maakte ik namelijk ook al deze rauwe brownies met gedroogde vijgen, en die waren net zo’n succes! Omdat de toetjes glutenvrij, lactosevrij en vrij zijn van noten, kun je ze serveren aan al je gasten, welke allergie ze ook hebben.

Feestelijk Suikervrij Chocolade Toetje met Crunch

Feestelijk Suikervrij Chocolade Toetje met Crunchy Topping

voor 3-4 mini schaaltjes

  • 100 gram verse dadels, ontpit
  • 60 gram moerbeien (gedroogd)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • een snufje zout

voor de topping

  • wat kleine stukjes moerbei
  • een theelepel cacao nibs
  • een snuf kaneel of extra cacao

Meng de ingrediënten (behalve die van de topping) samen in een keukenmachine, totdat dit zich tot een egale bal vormt. Verdeel dit mengsel over de kleine schaaltjes en druk het in de bodem.

Garneer dan naar keuze met kleine stukjes moerbei, cacao nibs en een snufje kaneel of cacaopoeder. Serveer de schaaltjes met een klein lepeltje. En laat het grote genieten beginnen!

Variatie-tip!

Je kunt ook kleine bonbonnetjes draaien van de “deeg” bal. Rol deze balletjes dan door de toppings. Net zo feestelijk, maar net even anders!

Op welk feestje serveer jij dit suikervrije chocolade toetje? Ik ben benieuwd! Laat vooral je reactie achter bij de comments, of gebruik #blijsuikervrij op social media.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Overheerlijke Rauwe Brownies, Vegan en GlutenvrijOverheerlijke Rauwe Brownies, Vegan en Glutenvrij Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!)Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!) Romige Pruimen & Cashewnoten IjsjesRomige Pruimen & Cashewnoten Ijsjes Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjesRaw vegan aardbeien & chocoladetaartjes

Categorie: Desserts, Vegan Tags: cacao nibs, cacaopoeder, chocolade toetje, dadels, glutenvrij, kaneel, lactosevrij, moerbeien, suikervrij chocolade, suikervrij toetje, vegan, zonder noten, zout

Vorig bericht: « Minestrone Soep met Kurkuma en Zilvervliesrijst
Volgend bericht: Quiche van Kastanjemeel met Pompoen en Feta »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anne zegt

    9 november 2016 om 8:07 am

    Yum, dat ziet er verrukkelijk uit. Fijn recept!

    • Saskia zegt

      9 november 2016 om 7:32 pm

      Thanks, Anne! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact