Dit feestelijke hapje met linzen lijkt bijna op een toastje met kaviaar! Het zijn daarentegen fijne glutenvrije en vegan blini’s van kikkererwtenmeel belegd met zelfgemaakte baba ganoush. Deze Mediterrane dip wordt normaal gesproken met tahin gemaakt, maar ik vindt hem met amandelpasta extra lekker! Ontzettend leuk om te serveren tijdens een feestje… of gewoon alvast, als lekker hapje voor tijdens de Kerstdagen.
Ben jij daar al mee bezig? Met wat je tijdens de feestdagen gaat serveren? Ik moet heel eerlijk bekennen dat wij met de Kerstdagen lekker op bezoek gaan bij familie. De hoeveelheid kokkerellen zal voor mij dus wel mee vallen, en dat vind ik ook helemaal prima. Zoals je misschien ook al in dit artikel hebt gelezen, doe ik dan ook niet zo moeilijk over wat ze me allemaal voorschotelen. Ik kan prima een dagje meegaan in de kerstflow, zonder mij zorgen te maken over het eten! 😉
Blini met baba ganoush
Benodigdheden: Oven, staafmixer, koekenpan
Voor ongeveer 20 blini’s
- 80 g kikkererwtenmeel
- Snuf Keltisch zeezout
- 3 el olijfolie
- 125 ml water
- 5 el voorgekookte linzen
- Handvol verse peterselie
- zelfgemaakte baba ganoush, volgens dit recept
Instructies
- Meng het meel met een snuf zout, 1 el olijfolie en 125 ml water. Roer goed door en zet het beslag minimaal een uur in de koelkast.
- Maak ondertussen de baba ganoush volgens dit recept.
- Haal dan het beslag uit de koeling, roer het nog even door en voeg indien nodig nog een klein scheutje water toe.
- Verwarm dan 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en giet kleine scheutjes van het beslag in de pan, zodat je blini’s net zo groot worden als poffertjes. Pak ze aan beide zijden goudbruin in een paar minuten, en ga door tot het beslag op is.
- Schep een lepeltje baba ganoush op een blini en garneer met de linzen en een takje verse peterselie.
That’s it! De baba ganoush die eventueel overblijft bewaar je luchtdicht verpakt nog een paar dagen in de koeling, en is overheerlijk op een volkoren spelt (desem) boterham.
Liefs,
Saskia
Geef een reactie