• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Blini met Baba Ganoush (een gezond kerst hapje!)

15 december 2017 Reageer

Blini met Baba Ganoush (een gezond kerst hapje!)

Dit feestelijke hapje met linzen lijkt bijna op een toastje met kaviaar! Het zijn daarentegen fijne glutenvrije en vegan blini’s van kikkererwtenmeel belegd met zelfgemaakte baba ganoush. Deze Mediterrane dip wordt normaal gesproken met tahin gemaakt, maar ik vindt hem met amandelpasta extra lekker! Ontzettend leuk om te serveren tijdens een feestje… of gewoon alvast, als lekker hapje voor tijdens de Kerstdagen.

Ben jij daar al mee bezig? Met wat je tijdens de feestdagen gaat serveren? Ik moet heel eerlijk bekennen dat wij met de Kerstdagen lekker op bezoek gaan bij familie. De hoeveelheid kokkerellen zal voor mij dus wel mee vallen, en dat vind ik ook helemaal prima. Zoals je misschien ook al in dit artikel hebt gelezen, doe ik dan ook niet zo moeilijk over wat ze me allemaal voorschotelen. Ik kan prima een dagje meegaan in de kerstflow, zonder mij zorgen te maken over het eten! 😉

Blini's met Baba Ganoush (gezond, glutenvrij en vegan)

Blini met baba ganoush

Benodigdheden: Oven, staafmixer, koekenpan

Voor ongeveer 20 blini’s

  • 80 g kikkererwtenmeel
  • Snuf Keltisch zeezout
  • 3 el olijfolie
  • 125 ml water
  • 5 el voorgekookte linzen
  • Handvol verse peterselie
  • zelfgemaakte baba ganoush, volgens dit recept

Instructies

  1. Meng het meel met een snuf zout, 1 el olijfolie en 125 ml water. Roer goed door en zet het beslag minimaal een uur in de koelkast.
  2. Maak ondertussen de baba ganoush volgens dit recept.
  3. Haal dan het beslag uit de koeling, roer het nog even door en voeg indien nodig nog een klein scheutje water toe.
  4. Verwarm dan 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en giet kleine scheutjes van het beslag in de pan, zodat je blini’s net zo groot worden als poffertjes. Pak ze aan beide zijden goudbruin in een paar minuten, en ga door tot het beslag op is.
  5. Schep een lepeltje baba ganoush op een blini en garneer met de linzen en een takje verse peterselie.

That’s it! De baba ganoush die eventueel overblijft bewaar je luchtdicht verpakt nog een paar dagen in de koeling, en is overheerlijk op een volkoren spelt (desem) boterham.

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Kerst Taart met Kokosyoghurt & Rood FruitKerst Taart met Kokosyoghurt & Rood Fruit Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij) Vegan Sinaasappel & Pompoen Taart van SimoneVegan Sinaasappel & Pompoen Taart van Simone Vegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker, Glutenvrij, Gemaakt van BakbananenmeelVegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker

Categorie: Feestinspiratie, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: aubergine, baba ganoush, blini, blini's, borrelhapje, feestelijk, gezond, glutenvrij, hapje, kerst, kikkererwtenmeel, linzen, vegan, zonder ei

Vorig bericht: « Bloemkoolpuree met Geschaafde Spruitjes & Hazelnoten
Volgend bericht: 5 x een lekker en gezond kerstdessert! »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact