• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Bloemkoolpuree met Geschaafde Spruitjes & Hazelnoten

13 december 2017 2 Reacties

Bloemkoolpuree met Geschaafde Spruitjes & Hazelnoten

Ok, het mag officieel geuit worden: ik haat daglichtlampen. Maar in de winter moeten we toch wat verzinnen, als het al zo vroeg donker wordt! Dit is zo’n gerechtje wat ik te lekker vond, om niet met jullie te delen. Helaas zie je op de foto iets minder florissante spruitjes, omdat het gerechtje een nachtje lang bewaard moest worden tot het buiten weer licht genoeg was om een foto te schieten. πŸ™‚ Dit is namelijk een perfect bijgerecht voor tijdens de Kerstdagen: Het is een cashew bloemkoolpuree met geschaafde spruitjes, hazelnoten & granaatappel. Erg lekker, ook voor de mensen die normaal niet zo van de spruitjes zijn!

Want alhoewel dit gerechtje bomvol goede groenten zit, voegde ik er wel een lepeltje yaconsiroop aan toe. Dit maakt de spruitjes gewoon extra lekker. Helemaal officieel ongezoet, is dit recept dus niet. πŸ˜‰ Maar wist je dat van een aardappelpuree je bloedsuikerspiegel flink kan stijgen? Door deze te vervangen door deze cashew & bloemkoolpuree heb je hier veel minder last van. Daarnaast zit de puree stiekem vol vitamine C en vult hij extra goed vanwege de nootjes. Heerlijk smullen!

Bloemkoolpuree met Geschaafde Spruitjes & Hazelnoten

Bloemkoolpuree met Geschaafde Spruitjes & Hazelnoten

bijgerecht voor 6-8 personen

voor de bloemkoolpuree

  • 1 bloemkool
  • 150 g cashewnoten
  • 400 ml amandelmelk
  • 1 laurierblaadje
  • snuf Keltisch zeezout

voor de spruitjes:

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 500 g spruiten
  • 1 tl paprikapoeder mild
  • versgemalen zwarte peper en Keltisch zeezout
  • 1 el appel cider azijn
  • 1 el yaconsiroop of ahornsiroop

ter garnering:

  • een flinke hand rauwe hazelnoten
  • 6 el granaatappelpitjes

Instructies

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe deze vervolgens samen met de cashewnoten, amandelmelk en het laurierblaadje in een ruime pan. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer een kwartiertje doorkoken (afhankelijk van het formaat van jouw roosjes).
  2. Verwijder als de bloemkool gaar is het laurierblaadje uit de pan, en pureer de rest tot een gladde bloemkoolpuree. Breng op smaak met Keltisch zeezout.
  3. Maak ondertussen de spruiten schoon en verwijder de buitenste blaadjes. Snij de spruitjes in dunne schijfjes of gebruik een grove schaaf.
  4. Verwarm een ruime koekenpan of wok op het vuur en voeg de olijfolie toe. Pers de teen knoflook uit boven de pan en laat even kort smoren. Voeg dan de paprikapoeder toe en roer even goed door. Voeg dan de spruiten toe samen met een scheutje water. Bak ongeveer 5 minuten, tot de spruitjes goed zacht zijn geworden. Voeg dan de appel cider azijn, zout en peper toe en bak nog even kort. Draai het vuur uit en schep de yaconsiroop erdoor.
  5. Hak de hazelnoten grof en bak ze even kort in de koekenpan totdat ze lekker gaan ruiken.
  6. Serveer de bloemkoolpuree dan met de geschaafde spruitjes, hazelnoten en granaatappelpitjes.

Een beetje van mezelf, en een beetje uit het boodschappen magazine! Want daar kwam het idee voor de bloemkoolpuree vandaan. πŸ™‚ Waar doen jullie kerstinspiratie op?

Liefs,

Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Zomerse Sperziebonen Curry met KikkererwtenZomerse Sperziebonen Curry met Kikkererwten Spelt Spaghetti met Vegan PompoensausSpelt Spaghetti met Vegan Pompoensaus Zoete Aardappel & Kikkererwten StoofZoete Aardappel & Aubergine Stoof Romige Pruimen & Cashewnoten IjsjesRomige Pruimen & Cashewnoten Ijsjes

Categorie: Feestinspiratie, Hoofdgerechten, Vegan Tags: alternatief voor aardappelpuree, appel cider azijn, bloemkoolpuree, cashewnoten, granaatappel, hazelnoten, plantaardig, plantbased, puree, spruitjes, vegan, yaconsiroop

Vorig bericht: « Eten voor je leven + Recept voor witte bonen soep
Volgend bericht: Blini met Baba Ganoush (een gezond kerst hapje!) »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Reacties

  1. Johanna zegt

    17 december 2017 om 8:29 am

    Hallo Saskia,
    Ik heb gisteravond de bloemkoolpuree met Geschaafde Spruitjes & Hazelnoten gemaakt. Het was een groot succes, zo lekker. Dit recept gaat door voor het kerstdiner. Bedankt

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      18 december 2017 om 8:26 am

      Geen dank! Superleuk om te horen! πŸ™‚

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia.Β Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze Γ©cht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2022 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Posting....