• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chocolade & Walnoten Taartjes van Judith

5 september 2017

Chocolade & Walnoten Taartjes van Judith

Vandaag deel ik met jullie de eerste gastblog van deze maand vol suikervrije taarten! Het is een recept van Judith van My Foodblog: “Hi allemaal! Ik ben Judith van myfoodblog.nl en vandaag deel ik een heerlijk recept met jullie: chocolade & walnoten taartjes. Ik ben dol op chocolade én walnoten, dus deze behoort zeker tot een van mijn favorieten!”

“Bijna 4 jaar geleden ben ik begonnen met bloggen. Ik hield en houd van lekker eten én van schrijven. En tja, als je dan ook een vriend hebt die wel ‘even’ een website voor je maakt, is 1 en 1 al snel 2. Op mijn blog hoop ik mensen te inspireren beter te gaan eten. Ik wil laten zien dat bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn! Ik deel doordeweeks vaak simpele, gezonde gerechten die in minder dan 20 minuten op tafel staan en in het weekend wat vaker een ‘guilty pleasure’ of een wat ingewikkelder gerecht. Nog steeds vind ik het zo ontzettend leuk om te horen als mensen ook daadwerkelijk iets van mijn site maken.

Naast bloggen, wat mijn bedrijf is, heb ik ook nog een kantoorbaan in Marketing. Ik woon in de buurt van Utrecht met mijn nieuwbakken hubby. 2 keer per week doen we aan Crossfit, ik heb graag gezellige avondje met vrienden en familie en ik vind het enorm leuk om te reizen.”

Judith van My Foodblog

“Chocolade, dadels en walnoten zijn toch wel echt een klassieke combinatie. Ik wilde dan ook graag chocolade-dadel-walnoten taartjes maken, maar dan het liefste wel iets verantwoorde taartjes, dus zonder bijvoorbeeld golden syrup door de vulling. Het werden uiteindelijk heerlijke taartjes met een walnoten-havermout bodem en een heerlijk smeuïge chocolade vulling. De smeuïgheid dankt de vulling aan de dadels én vooral aan het ei dat ik toevoegde. Omdat de bodem is gemaakt van walnoten en havermout is het een glutenvrije taart. Wil je de taart lactosevrij maken? Vervang dan de roomboter door circa 3 el gesmolten kokosolie.”

Chocolade & Walnoten Taartjes van Judith

 Ingrediënten

bodem:

  • 125 gram havermout
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram roomboter
  • 1 tl honing (of andere suikervervanger naar keuze, zoals yacon siroop)
  • 1 ei

vulling:

  • 9 dadels (ontpit)
  • 5 el cacao
  • 100 ml water
  • 1 ei
  • 15 halve walnoten

Benodigdheden

  • hakmolen
  • 5 ingevette taartvormpjes met een diameter van ca. 9 cm (of 1 grote)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Maal de walnoten fijn en voeg vervolgens de havermout toe aan de hakmolen. Maal ook dit fijn totdat je een heel fijn ‘meel’ hebt.
  3. Voeg nu in de hakmolen de boter toe en meng totdat je een kruimelige textuur hebt. Voeg daarna het ei toe en meng tot een deeg.
  4. Verdeel het deeg over de 5 vormpjes en bekleed hiermee de vormpjes.
  5. Spoel de hakmolen af en pureer nu de dadels. Voeg vervolgens cacao en water toe en pureer opnieuw. Tot slot voeg je een ei toe aan het mengsel en meng je ook dit er goed doorheen. Als het goed is, krijg je nu een egaal mengsel wat eruit ziet als chocolade mousse.
  6. Verdeel het chocolademengsel over de 5 bekleedde vormpjes. Tot slot decoreer je de bovenkant met de halve walnoten.
  7. Bak de taartjes 12-15 minuten op 180 C gaar.

Als je aan de slag gaat met deze taartjes, laat je mij en Judith dan weten of ze gesmaakt hebben?

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
5Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Twix Taart met een Bodem van Witte BonenTwix Taart met een Bodem van Witte Bonen Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjesRaw vegan aardbeien & chocoladetaartjes Gezonde Gevulde Speculaas van Volkoren Speltmeel & DadelsSuikervrije Gevulde Speculaas van Speltmeel & Dadels Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)

Categorie: Feestinspiratie Tags: cacaopoeder, dadels, ei, feest, feestelijk, glutenvrij, havermout, kleine taartjes, lactosevrij, roomboter, taart, taartjes, walnoten, zonder geraffineerde suikers

Vorig bericht: « Simpel & snel: Avocado gevuld met roerei
Volgend bericht: Mijn favoriete Matcha Latte met Kokos Rijstmelk »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Saskia zegt

    10 september 2017 om 11:53 am

    Ik heb 10 cm vormpjes, moet ik dan van alles iets meer gebruiken?

    • Saskia zegt

      14 september 2017 om 3:17 pm

      Dat zou ik dan wel doen, ja. 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact