Vandaag deel ik met jullie de eerste gastblog van deze maand vol suikervrije taarten! Het is een recept van Judith van My Foodblog: “Hi allemaal! Ik ben Judith van myfoodblog.nl en vandaag deel ik een heerlijk recept met jullie: chocolade & walnoten taartjes. Ik ben dol op chocolade én walnoten, dus deze behoort zeker tot een van mijn favorieten!”
“Bijna 4 jaar geleden ben ik begonnen met bloggen. Ik hield en houd van lekker eten én van schrijven. En tja, als je dan ook een vriend hebt die wel ‘even’ een website voor je maakt, is 1 en 1 al snel 2. Op mijn blog hoop ik mensen te inspireren beter te gaan eten. Ik wil laten zien dat bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn! Ik deel doordeweeks vaak simpele, gezonde gerechten die in minder dan 20 minuten op tafel staan en in het weekend wat vaker een ‘guilty pleasure’ of een wat ingewikkelder gerecht. Nog steeds vind ik het zo ontzettend leuk om te horen als mensen ook daadwerkelijk iets van mijn site maken.
Naast bloggen, wat mijn bedrijf is, heb ik ook nog een kantoorbaan in Marketing. Ik woon in de buurt van Utrecht met mijn nieuwbakken hubby. 2 keer per week doen we aan Crossfit, ik heb graag gezellige avondje met vrienden en familie en ik vind het enorm leuk om te reizen.”
“Chocolade, dadels en walnoten zijn toch wel echt een klassieke combinatie. Ik wilde dan ook graag chocolade-dadel-walnoten taartjes maken, maar dan het liefste wel iets verantwoorde taartjes, dus zonder bijvoorbeeld golden syrup door de vulling. Het werden uiteindelijk heerlijke taartjes met een walnoten-havermout bodem en een heerlijk smeuïge chocolade vulling. De smeuïgheid dankt de vulling aan de dadels én vooral aan het ei dat ik toevoegde. Omdat de bodem is gemaakt van walnoten en havermout is het een glutenvrije taart. Wil je de taart lactosevrij maken? Vervang dan de roomboter door circa 3 el gesmolten kokosolie.”
Chocolade & Walnoten Taartjes van Judith
Als je aan de slag gaat met deze taartjes, laat je mij en Judith dan weten of ze gesmaakt hebben?
Ik heb 10 cm vormpjes, moet ik dan van alles iets meer gebruiken?
Dat zou ik dan wel doen, ja. 🙂