Dit werkt als een verfijnd borrelhapje, of als mooie kerst amuse, deze geitenkaas bonbons. De zijdezachte geitenkaas vulling wordt omringd door een knapperig en lichtzoet laagje besjes en noten. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Maak ze een paar uur voor de visite arriveert en bewaar ze in de koeling. Het ziet er uit alsof je je hebt uitgesloofd, maar dat valt uiteraard ontzettend mee! Je zet deze mooie balletje echt binnen 5 minuten op tafel.
Ze zijn er simpel om te maken, al moet je niet bang zijn om je handen vies te maken. Het rollen van de bonbons van geitenkaas is nogal een plakkerig karweitje. Maar als de lekkere hapjes eenmaal op tafel staan, zijn ze alle viezigheid waard. Want ze zijn overheerlijk! Helemaal als je fan bent van geitenkaas. Ik moest me inhouden om ze niet allemaal in één keer op te eten… Hap!
Kijk vooral even bij alle andere feestelijke recepten voor meer inspiratie!
Geitenkaas Bonbons met Cranberry’s & Noten
voor 10 bonbons
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels gedroogde cranberry’s (zoek naar een variant zonder geraffineerde suikers, ik gebruikte cranberry’s gezoet met ananassap)
- 2 eetlepels rauwe noten naar wens (pecannoten, hazelnoten of amandelen zijn erg lekker)
Meng de noten en de cranberry’s en hak deze in fijne stukjes. Schep dan de geitenkaas in een kommetje en prak het zacht met een vork. Neem 1 eetlepel geitenkaas in je handen, en rol met voorzichtig tot een balletje. Rol dit balletje door het noten- en cranberry mengsel en leg het op een bord.
Ga door totdat de geitenkaas op is. Steek dan mooie prikkers in de balletjes, en zet de schaal met hartige bonbons even in de koeling zodat ze weer wat kunnen opstijven. Serveer ze wanneer je wilt!
Wanneer zet jij deze mooie geitenkaas bonbons op tafel? Ik ben benieuwd of ze in de smaak vallen! Laat vooral jouw reactie achter bij de comments of via social media. Je kunt jouw foto’s weer taggen met #blijsuikervrij, zodat ik ze ook kan terugvinden.
Dit klinkt als muziek in m’n oren, ik ga het opslaan. Thnx voor het recept!
Hier ben ik gisteravond echt blik van,geworden, heerlijk waren ze, ik jen ze iets kleiner gemaakt
Blij, denk ik dat je bedoeld? Dat is precies de bedoeling! Goed om te horen, Dieneke. 🙂
Ga ze maken maar dan met roomkaas.