• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Hartige Quinoa Muffins met Pesto & Parmezaan

23 september 2017

Hartige Quinoa Muffins met Pesto & Parmezaan

Deze pesto hapjes zijn ideaal als bijgerecht bij een soepje, als feestelijk hapje of gewoon als hartig tussendoortje. Het zijn quinoa muffins met pesto en Parmezaanse kaas. Ik maakte ze zelf omdat ik nog een restje voorgekookte quinoa over had. En dan maak je deze quinoa bites echt in een handomdraai. Ze moeten alleen even in de oven!

Qua saus dacht mijn man even dat ik een ketchup had gemaakt, maar nee hoor, ik deed het nog simpeler: het is namelijk gewoon een simpele maar lekkere tomatensaus met oregano. Je kunt de muffins er lekker in dippen of ze besmeren met de saus, voor een goede pizza vibe! Het is een saus gemaakt met een standaard passata di pomodoro: dit is een gladde tomatensaus die je vaak eenvoudig, en zonder teveel toevoegingen, in de winkel kunt kopen. Mocht er al zout aan zijn toegevoegd, voeg daar dan vooral niet teveel meer van toe!

Hartige Quinoa Muffins met Pesto & Parmezaan

Hartige Quinoa Muffins met Pesto & Parmezaan

voor 6 muffins

  • 300 g voorgekookte quinoa (dit is ongeveer 100 g ongekookt)
  • 2 eieren
  • 1 el pesto, eventueel zelfgemaakt 
  • 1 el Parmezaanse kaas + 1 extra ter garnering
  • olijfolie, om in te vetten

voor de snelle tomatensaus

  • 100 ml passata di pomodoro
  • 2 theelepels oregano
  • snuf versgemalen zeezout en versgemalen peper

Instructies

  1. Vet de (siliconen) muffinvorm goed in met olijfolie en verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Meng de voorgekookte (en goed uitgelekte!) quinoa met de eieren, pesto en Parmezaan.
  3. Verdeel dit mengsel over 6 muffinvormpjes en bak de quinoa bites af in 25-30 minuten.
  4. Maak ondertussen de snelle tomatensaus door de passata op te warmen in een steelpannetje, de oregano erdoor te roeren, samen met een flinke snuf versgemalen peper en zeezout naar smaak.

Liever vegan? Dat kan ook! Vervang de eieren dan door een mengsel van 2 el lijnzaad en 6 el water, die je even laat staan tot het een papje vormt. Voeg in plaats van de Parmezaanse kaas een flinke lepel edelgist toe, en gebruik een vegan pesto.

Laat je me weten of ze in de smaak vallen?

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Hartige Muffins van Amandelmeel met GroentenHartige Muffins van Amandelmeel met Groenten Quinoa Pizza Bowls, gezonder dan gewone pizzaQuinoa Pizza Bowls Baba Ganoush, aubergine dip met AmandelpastaBaba Ganoush, aubergine dip met Amandelpasta Gezonde Pompoen Hummus met KomijnzaadGezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad

Categorie: Brood & Crackers, Feestinspiratie, Muffins Tags: eieren, groene pesto, hartig, muffins, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, passata, pesto, pizza, quinoa, snack, tomatensaus

Vorig bericht: « Suikervrije chocoladetaart van Annemieke
Volgend bericht: Torenhoge Pannenkoekentaart van Jaimy »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Mira zegt

    23 september 2017 om 3:54 pm

    Dat klinkt erg lekker en simpel idd. Toch een vraagje; als je quinoa volledig gekookt is, hoelang moet het dan in de oven?
    En hoe lang kook je quinoa totdat het voorgekookt is?
    Dankjewel. Groetjes

    • Saskia zegt

      24 september 2017 om 2:18 pm

      De quinoa moet ongeveer 15 minuten koken, de baktijd van de muffins staat vervoglens in de instructies, die is afhankelijk van hoeveel vocht/hoe groot je eieren/je oven, tussen de 25 en 30 minuten. Succes!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact