• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Kerst Taart met Kokosyoghurt & Rood Fruit

24 december 2016

Kerst Taart met Kokosyoghurt & Rood Fruit

Oops, I did it again! Ja, deze taart lijkt erg op de kokos desserts die ik gisteren met jullie deelde. Toch smaakt deze taart écht anders, omdat ik gebruik maakte van rood fruit en een frisse kokosyoghurt, in plaats van kokosmelk. En je kan hem gewoon nog maken voor de komende dagen! Hopelijk kun je de kerstdrukte in de supermarkten trotseren… Ik ga in ieder geval vast lekker snoepen van deze feestelijke taart met kokosyoghurt en wens jullie allemaal alvast een geweldige, sprankelende kerst toe!

Het lijkt een soort kwarktaart, deze taart, maar hij is zuivelvrij. Ideaal voor als je feest viert met mensen die bepaalde allergieën hebben. De taart is namelijk ook glutenvrij én vrij van geraffineerde suikers. Overigens weet ik dat sommigen van jullie niet van stevia houden. Gebruik dan vooral een beetje zoetstof naar keuze voor de vulling, zoals wat rauwe honing of yaconsiroop. Als je dan toch snoept… hè? Je kunt er ook voor kiezen om de vulling glad te pureren, dan zoet het fruit de taart voldoende en hoef je niets extra’s toe te voegen. Ik vond het nu wel leuk om wat stukjes fruit zichtbaar te laten.

Fruitige Kwarktaart, zuivelvrij, met kokosyoghurt

Fruitige Taart met Kokosyoghurt & Rood Fruit

voor de bodem

  • 75 gram cashewnoten
  • 25 gram geroosterde kokosflakes, of kokosschaafsel
  • 75 gram sappige Medjool dadels, ontpit

voor de vulling

  • 400 ml suikervrije kokosyoghurt
  • 200 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 3 gram agar agar
  • 150 gram zomerfruit (rood fruit), uit de diepvries
  • 1 eetlepel honing of een paar druppels stevia

Maak de bodem door de ingrediënten van de bodem te vermalen in een keukenmachine. Als het geheel nog niet plakt, voeg dan een klein scheutje water toe. Verspreid het mengsel dan over de bodem van een springvorm. (Ik gebruikte ook bakpapier om deze te bekleden, maar dat zou ik niet meer doen in het vervolg: het maakt de randen van de taart minder strak.) Zet de taartbodem even in de vriezer om op te stijven.

Verwarm dan de amandelmelk samen met de agar agar en eventueel zoetstof in een pannetje. Breng het geheel, onder continu roeren aan de kook en laat het even een paar minuten door koken. Roer dan de kokosyoghurt en het rode fruit erdoor. Giet dit mengsel op de bodem en zet het nog 2 uur in de koelkast. Dan is de taart goed hard geworden, en kun je hem serveren!

Fijne Kerst allemaal! 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjesRaw vegan aardbeien & chocoladetaartjes Vegan Blueberry Cheesecake Bites van AnneVegan Blueberry Cheesecake Bites van Anne Blini met Baba Ganoush (een gezond kerst hapje!)Blini met Baba Ganoush (een gezond kerst hapje!) Romige Pruimen & Cashewnoten IjsjesRomige Pruimen & Cashewnoten Ijsjes

Categorie: Feestinspiratie, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: aardbeien, agar agar, amandelmelk, cashewnoten, feestdagen, feestelijk, kerst, kokos yoghurt, kokosflakes, kokosyoghurt, kwarktaart, medjool dadels, rode bessen, rood fruit, taart, vegan, zuivelvrij

Vorig bericht: « Kerst tip! Feestelijk Kokos & Cranberry Dessert
Volgend bericht: Review Gietijzeren Lodge Koekenpan »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Ria Kuppens zegt

    31 december 2016 om 4:03 pm

    Ziet er goed uit. Welke grootte van springvorm gebruik je?

    • Saskia zegt

      1 januari 2017 om 9:19 pm

      Eentje van 18 cm!

      • Lotte zegt

        18 december 2017 om 8:50 am

        Kan je de taart ook invriezen?

        • Saskia zegt

          19 december 2017 om 8:48 am

          Hallo Lotte, ik denk dat de structuur dan mogelijk wat verandert. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd!

  2. Anna zegt

    23 februari 2018 om 1:42 pm

    Hoeveel punten haal je hier gemiddeld uit?

    • Saskia zegt

      26 februari 2018 om 9:20 am

      6 grote, of 8 kleine punten. 🙂

  3. Jade zegt

    23 juli 2018 om 1:55 pm

    Beste Saskia,

    Waar vind ik suikervrije kokosyoghurt?

    Gr.
    Jade

    • Saskia zegt

      23 juli 2018 om 3:43 pm

      Hallo Jade, merken als BioToday, Ekoplaza en Terrasana zijn suikervrij!

  4. Britt zegt

    20 augustus 2018 om 1:54 pm

    Agar agar kan ik dit vervangen voor gelatineblaadjes

    • Saskia zegt

      21 augustus 2018 om 9:18 am

      Ja hoor! Dat kan. 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact