Ik ging weer aan de slag met een lekker voorgerechtje voor op de feesttafel! Deze kip salade met verse vijgen is een echte verassing. Knapperig door de nootjes, licht zoet door de verse vijgen, en smeuïg door de zachte geitenkaas. Een winnaar als je het mij vraagt! En hij is zo simpel om te maken… Want teveel poespas, wie heeft daar de tijd nog voor? Overigens kun je hem ook iets minder statig serveren, bijvoorbeeld op een broodje of cracker.
Ik koos ervoor om hem met een metalen ring in een vorm te drukken, dan krijg je een mooi feestelijk effect. Deze ringen kun je in de meeste kookwinkels wel vinden. Het bord maakte ik af met een stukje vijg, een stukje limoen en wat purperkers, dit is een mooie paarse variant op tuinkers, en smaakt een beetje naar radijs. Een lekkere frisse toevoeging, die meteen feestelijk oogt.
Ik maakte al eerder een galette met paarse spruitjes als Kerst voorgerecht. Ook een mooie optie!
Kip Salade met Verse Vijgen (Kerst Voorgerecht #2)
voor 4 personen
- 100 gram biologische kipfilet
- 8 eetlepels zachte geitenkaas
- 16 (halve) pecan noten
- 4 verse vijgen (en optioneel 1 extra ter garnering)
- sap van 1 limoen (en optioneel 1 extra limoen ter garnering)
- een snuf Himalaya zout
- optioneel: een handje purperkers, of tuinkers, ter garnering
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet goed gaar. Trek deze dan uit elkaar en snijd hem in hele kleine stukjes. Je kunt hiervoor optioneel een keukenmachine gebruiken.
Snijd ook de vijgen in kleine stukjes, en hak de pecannoten fijn. Meng de kip, vijgen en noten dan met de zachte geitenkaas, het sap van de limoen en een snuf Himalaya zout.
Maak de borden op door het mengsel in 4 te verdelen en dit met een serveerring als een torentje op het bord te drukken. Serveer naar wens met een schijfje limoen, een stukje vijg en wat purperkers.
Weet jij al wat je gaat serveren met de Kerstdagen? Ik blijf gewoon mijn ideeën met jullie delen, voor wat extra feestinspiratie!