• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Quinoa Pizza Bowls

15 september 2016

Quinoa Pizza Bowls, gezonder dan gewone pizza

Toen ik het idee van pizza bowls voorbij zag komen op Pinterest, wist ik zeker dat ik er mee aan de slag moest gaan. Pizza is voor mij echt het ultieme comfort food. Helaas is die grote witte pizzabodem altijd een steen op de maag, dus sta ik graag open voor een wat lichter alternatief. Deze Quinoa Pizza Bowls zijn perfect voor een feestelijke pizzanight!

En omdat ik van de avond ervoor nog wat gekookte quinoa over had, draaide ik deze pizza bowls zo in elkaar. Ik maakte het recept namelijk met voorgekookte quinoa. Ik heb inmiddels wel ontdekt dat als je een keer iets maakt met quinoa of zilvervliesrijst, dat je er maar beter meteen wat extra van kan koken. Dan zet je namelijk de avonden erna supersnel iets anders op tafel! Of je draait een fijne lunchsalade in elkaar.

Of deze bowls ook een beetje gezond zijn? Ja hoor, los van een hoop kaas, zijn ze redelijk healthy: Ze zijn koolhydraatarm, en zitten vol met gezonde groenten. Meer groenten dan er standaard op een take-away pizza zitten, in ieder geval! Ik koos nu voor courgette, paprika en champignons, maar je kunt de toppings uiteraard naar wens aanpassen.

Quinoa Pizza Bowls

Quinoa Pizza Bowls

voor 4 bowls

  • 200 gram quinoa, gekookt
  • een pakje basis tomatensaus (passata), suikervrij
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 puntpaprika
  • 1/2 courgette
  • een flinke hand kastanjechampignons
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 eetlepels pecorino kaas
  • optioneel, een handje verse basilicum

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de courgette, puntpaprika en champignons in kleine blokjes en snijd de bollen mozzarella in dunne plakjes. Meng dan in een kommetje de tomatensaus met de oregano. Dan kun je beginnen met stapelen.

Vul elk ovenschaaltje allereerst met twee eetlepels tomatensaus en schep er dan twee eetlepels quinoa over. Verdeel de helft van de groenten over de schaaltjes en doe hetzelfde voor de plakjes mozzarella. Schep dan een laag tomatensaus op de mozzarella, een laag quinoa, groenten en als laatste mozzarella. Rasp er naar wens nog wat pecorino kaas overheen.

Schuif de ovenschaaltjes dan in de oven, en bak ze in 20 minuten gaar. Pas op als je ze uit de oven haalt, want ze zijn immers gloeiend heet.

Ik serveerde ze hem een paar blaadjes verse basilicum. Buon appetito!

Hoe maak jij de perfecte pizza bowls? Deel jij je tips ook met ons? Je kan een reactie achterlaten bij de comments, of gebruik #blijsuikervrij op social media. Toch liever een pizza met een bodem? Maak dan eens deze fijne volkoren speltpizza of leuke havermout pizzaatjes!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Pizza met Paprika tapenadeHavermout Pizza met Paprika tapenade Pizza van AmandelmeelPizza van Amandelmeel Suikervrije Marinades voor de BBQSuikervrije marinades voor groenten, kip & garnaaltjes van de BBQ Pizzabodem van Aubergine & AmandelmeelPizzabodem van Aubergine & Amandelmeel

Categorie: Feestinspiratie, Hoofdgerechten Tags: alternatief, avondmaaltijd, champignons, courgette, diner, gezonde pizza, mozzarella, paprika, pecorino, pizza, quinoa, quinoa pizza, tomatensaus

Vorig bericht: « Acai Ijsje
Volgend bericht: Vegan Pindakaas Koekjes met Havermout »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Ly zegt

    22 september 2016 om 9:42 am

    Mijn schoonzus heeft ze gemaakt, dit was een succes. Vandaag ga ik het maken. Ik houdt erg van recepten met quinoa en ben benieuwd!

    • Saskia zegt

      23 september 2016 om 3:01 pm

      Leuk om te horen, Ly!

  2. Vicky Janssen zegt

    26 september 2016 om 1:59 pm

    Heel lekker! Ik ga het als apperitiefhapje gebruiken op het verjaardagsfeestje van mijn dochter!

    • Saskia zegt

      26 september 2016 om 2:45 pm

      Leuk! Alvast gefeliciteerd!

  3. Marianne zegt

    29 november 2016 om 8:14 am

    Heb m opgeslagen! Zeker eens maken voor m’n pastakids hier!

  4. Marjan zegt

    7 februari 2017 om 1:40 pm

    Voor mij een prima lunchgerecht. Smaakvol en een fijn warm hapje. Super geslaagd.

    • Saskia zegt

      7 februari 2017 om 2:00 pm

      Leuk om te horen, Marjan! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact