• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjes

6 april 2018 Reageer

Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjes

Of ik een taartje wilde bereiden voor iemand die niet goed reageerde op geraffineerde suikers? Ja hoor, dat doe ik met liefde! Met een aanrecht vol lekkere rauwe noten, sappige Medjool dadels, bevroren aardbeien, een paar goede smaakmakers en mijn geliefde keukenmachine, draaide ik de taartjes in een handomdraai in elkaar. Hup, de vriezer in, en deze lekkere vegan aardbeien & chocoladetaartjes waren klaar om geserveerd te worden. Perfect!

Je haalt ze gewoon een half uurtje voor het feestje begint uit de vriezer, en dan verandert de roze vulling in een soort zachte aardbeien cheesecake vulling. Maar dan wel zonder de kaas. Ideaal. Want dat maakt de taartjes niet alleen lactosevrij, maar ook glutenvrij en helemaal vegan. Wie zegt dat je met allergieën niet kan smullen, heeft nog geen rauwe taartjes gemaakt!

Raw vegan chocolade aardbeien cheesecake

Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjes

voor 2 vegan aardbeien taartjes

Benodigdheden: keukenmachine, 2 kleine taartvormpjes van 10 cm, vriezer

Bereidingstijd: 20 min+ 2 uur vriezertijd

voor de bodem

  • 40 g walnoten
  • 24 g kokosschaafsel
  • 1 tl rauwe cacao
  • 2 grote Medjool dadels

voor de aardbeien-cashew vulling

  • 45 g rauwe cashewnoten, geweekt in een kommetje water
  • 45 g aardbeien (ik gebruikte aardbeien uit de diepvries)
  • 1/2 el kokosolie
  • 1 el citroensap
  • 2 grote Medjool dadels
  • 1/2 tl pure vanillepoeder
  • 10 a 20 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)

optionele toppings: aardbeien en cacao nibs.

Instructies
  1. Maal de ingrediënten van de bodem fijn in de keukenmachine. Gebruik hiervoor het S-mes. Gaat het mengsel niet vanzelf aan elkaar kleven, voeg dan een lepeltje plantaardige melk toe, en zet de machine nog even aan.
  2. Bekleed de 2 vormpjes met een stukje bakpapier en verdeel het mengsel van de bodem over de twee vormpjes. Druk het mengsel goed aan. Plaats de vormpjes dan even in de vriezer, zodat de bodem alvast een beetje kan opstijven terwijl je de vulling maakt.
  3. Giet de cashewnoten af, en voeg deze samen met de ingrediënten van de vulling toe aan de mengkom van de keukenmachine. Start met 10 ml melk, en voeg eventueel nog een klein scheutje toe, als de structuur van de cheesecake vulling niet mooi glad is. Laat de machine wel eerst een paar minuten op de hoogste stand draaien, het duurt eventjes voordat de substantie van korrelige nootjes naar een mooie gladde structuur gaat.
  4. Verdeel de vulling dan over de taartvormpjes. Versier de taartjes eventueel met wat geschaafde stukjes aardbei en cacao nibs, en plaats ze dan in de vriezer om op te stijven. Haal de taartjes een half uurtje van tevoren uit de vriezer, en verwijder dan het bakpapiertje. Ze kunnen dan op een bordje even op kamertemperatuur komen.

Deze taartjes zijn geïnspireerd op de grote noten & frambozentaart en de lekkere aardbeien cashewmousse uit mijn kookboek. Daar vind je uiteraard meer  allergie-proof feestelijke lekkernijen!

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Frisse Limoen Taart, Raw VeganFrisse Limoen Taart Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij) Vegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker, Glutenvrij, Gemaakt van BakbananenmeelVegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker 7 X de Lekkerste Brownie Recepten op een Rij7 x De lekkerste brownie recepten op een rij!

Categorie: Desserts, Feestinspiratie, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: aardbeien, bevroren aardbeien, cacaopoeder, cashewnoten, citroen, citroensap, dadels, feest, gedroogd fruit, havermelk, kokosolie, kokosschaafsel, medjool dadels, noten, rauwe cacaopoeder, raw vegan, taart, taartjes, vanillepoeder, vegan, walnoten

Vorig bericht: « Chia ontbijtje met een feestelijke topping
Volgend bericht: Yogi-food: Mungbonen Kitchari met Kokosmelk »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact