• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Romige Pruimen & Cashewnoten Ijsjes

5 augustus 2017

Romige Pruimen & Cashewnoten Ijsjes

De temperatuur loopt weer een beetje op! En aangezien ik nog steeds gewoon aan het werk ben… (who’s with me?), moest ik gewoon ook nog een paar lekkere ijsjes maken. Romige ijsjes op een stokje, maar dan helemaal plantaardig. Ik heb ontdekt hoe je die lekker maakt; namelijk met cashewnoten en kokosmelk! Voeg daar nog wat rijpe pruimen aan toe, en je krijgt deze perfecte cashewnoten ijsjes. En geloof me, die zijn zeker te pruimen!Sterker nog, het is best een ideaal tussendoortje vol noten en fruit. Hij is wel lekker voedzaam, dus geef hem vooral niet aan je kids vlak vóór dat je een diner serveert. Ze kunnen er hun buikjes goed mee vullen. 😉

Ze blijven maanden goed in de vriezer, maar ze zullen vast de zomer niet overleven. En zijn er bij jou geen pruimen te koop? Gebruik dan lekkere perziken, nectarines of verse abrikozen! Dat kan uiteraard ook allemaal gebruikt worden op de plek van de pruimen.

Zelf vegan roomijs maken van cashewnoten en kokosmelk

Romige Pruimen & Cashewnoten Ijsjes

Benodigdheden: 5 siliconen ijsvormpjes (ik gebruikte magnumvormpjes van Lekué)

voor 4 à 5 ijsjes

  • 90 g cashewnoten, een nachtje geweekt in een kommetje water
  • 3 verse pruimen
  • 100 ml kokosmelk (volvet)
  • 4 verse dadels
  • 1 tl arrowroot
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje zout

Meng alle ingrediënten fijn in een foodprocessor/keukenmachine. Schep ze dan in de vormpjes en plaats deze minimaal 3 uur in de vriezer. Laat ze even heel kort ontdooien voor je ze opeet.

Romige Pruimen & Cashewnoten Ijsjes

Ik serveerde de ijsjes extra feestelijk met zelfgemaakte dadelsaus en fijngehakte amandelen. Uiteraard is dit geheel optioneel.

Voor de dadelsaus: laat  een paar Medjool dadels met een scheut water in hoge snelheid draaien in een keukenmachine. Voeg water toe als je de saus te dik vind, en een extra dadel indien de saus te waterig wordt. Easy peasy!

Geniet ervan! 🙂 En meer lekkere ijsjes vind je uiteraard in mijn kookboek. Ik wijdde een heel hoofdstuk aan ice, ice, baby!

Liefs,

Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
17Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij) Vegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker, Glutenvrij, Gemaakt van BakbananenmeelVegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjesRaw vegan aardbeien & chocoladetaartjes Vegan Sinaasappel & Pompoen Taart van SimoneVegan Sinaasappel & Pompoen Taart van Simone

Categorie: Desserts, Feestinspiratie, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: arrowroot, cashewnoten, cashewnoten ijs, cashewnoten ijsjes, kokosmelk, lactosevrij, lactosevrij roomijs, pruimen, roomijs, vanillepoeder, vegan, zout

Vorig bericht: « Baba Ganoush, aubergine dip met Amandelpasta
Volgend bericht: Review: Eaternity, leuk vegan kookboek! »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Wietske zegt

    7 augustus 2017 om 7:53 pm

    Hallo Saskia,
    Dit lijkt me een heerlijk en voedzaam ijsje.
    Mooie en makkelijke ijsvormpjes ook, kende ze niet maar ff googlen en je weet ze direct te vinden.
    Welke gebruik jij dan? de kleine magnumvormpjes of het grootste model?
    Als je de ijsjes wat langer bewaart ontstaat er dan geen te hard ijs met ijskristallen? Want dat is niet smakelijk, vind ik?
    Dank voor het delen van dit recept.

    • Saskia zegt

      8 augustus 2017 om 2:04 pm

      Ik denk dat ik de kleine vormpjes heb. Ik heb nog geen last gehad van ijskristallen! 😉

  2. Carmen zegt

    16 augustus 2017 om 2:16 pm

    Ik had alleen rijstkokosmelk in huis en heb daar wat minder van gebruikt. Kei lekker. Is lekker romig zou ik zo ook wel ipv kwark kunnen eten. Benieuwd hoe het straks als ijs is.

    • Saskia zegt

      18 augustus 2017 om 12:56 pm

      Hahaha, ja lekker romig hè, door de toevoeging van de cashews… Ik vind het zelf ook heerlijk!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact