• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Sterren van Zoete aardappel met Courgette & Edamame

29 december 2016

Sterren van Zoete aardappel met Courgette & Edamame

Een perfecte healthy bite voor je Oud & Nieuw visite! Misschien wil je naast alle hapjes en drankjes geen volledige maaltijd serveren, maar wil je wel iets gezonds op tafel zetten? Maak dan eens deze sterren van zoete aardappel met courgette en edamame boontjes. Lekker in een frisse en kruidige marinade en heerlijk feestelijk om op tafel te zetten! Zo sluit je het jaar extra gezond af…

De zoete aardappel maak je door simpelweg plakken zoete aardappel te toasten in een broodrooster. Je kunt ze uiteraard ook in de oven roosteren, maar dat duurt vaak iets langer… Dan heb je alleen nog een goede uitsteekvorm nodig (ik kocht die van mij gewoon bij de Hema) óf een scherp mesje, om er mooie sterretjes van te maken. Hoe je vervolgens de groenten onweerstaanbaar maakt? Met een lekkere marinade uiteraard! Hieronder lees je er alles over.

Hapjes aan satéprikkertjes zijn altijd lekker feestelijk. Vandaar dat ik al voor de Kerst deze fijne geitenkaas bonbons met jullie deelde! Voor meer lekker feestelijk eten, kijk je in de categorie feestdagen!

Hapjes voor Oud & Nieuw: Sterretjes van Zoete aardappel uit het broodrooster!

Sterren van Zoete aardappel met Courgette & Edamame

voor 8 sterretjes

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1/2 courgette
  • een handje verse edamame boontjes (ik vond ze bij de AH)
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • een flinke snuf (Himalaya) zout

Was de courgette en snijd deze met een kaasschaaf in linten. Stop met schaven bij de natte zaadlijsten, draai de courgette dan om en schaaf de andere kant ook in linten, totdat je weer de zaadlijsten bereikt. Dit gedeelte is te vochtig, dus gebruik je niet. Eventueel kun je de linten nog in de lengte halveren met een mes. Meng deze, samen met de edamameboontjes in een kom, samen met de olijfolie, limoensap, venkelzaad en oregano. Hak de knoflook zeer fijn, en voeg ook deze toe aan de kom. Breng het geheel op smaak met een snuf zout. Zet de groenten even opzij.

Snijd dan de zoete aardappel in de lengte in plakken. Rooster de plakken in een broodrooster. Ik moest het broodrooster 3 keer opnieuw aanzetten op de hoogste stand, toen waren ze gaar en gier en daar bruin gebakken. Controleer dit even goed, dit verschilt per apparaat.

Maak dan sterretjes van de zoete aardappel plakken met een uitsteekvorm of een scherp mesje. Rijg de groenten aan een satéprikkertje en steek deze als laatste door de zoete aardappel ster.

Geniet van het werk. Koken schijnt ook therapeutisch te kunnen werken. 😉 Helemaal met dit soort rijgklusjes. Ik ben benieuwd wie van jullie ermee aan de slag gaan! 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Baba Ganoush, aubergine dip met AmandelpastaBaba Ganoush, aubergine dip met Amandelpasta Frisse Limoen Taart, Raw VeganFrisse Limoen Taart Kerst Taart met Kokosyoghurt & Rood FruitKerst Taart met Kokosyoghurt & Rood Fruit Gezonde Pompoen Hummus met KomijnzaadGezonde Pompoen Hummus met Komijnzaad

Categorie: Feestinspiratie, Vegan Tags: courgette, edamame, feestelijk, hapjes, limoen, olijfolie, oregano, sterren, vegan, venkelzaad, zoete aardappel

Vorig bericht: « Miso Soep met Shiitakes, Paksoi & Rijstnoedels
Volgend bericht: Een lekkere alcoholvrije én suikervrije cocktail! »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Desiree zegt

    23 december 2017 om 7:46 pm

    Zou je de zoete aardappel ook kunnen roosteren in
    bv een grilpan?

    • Saskia zegt

      28 december 2017 om 2:30 pm

      Ja hoor, dat kan uiteraard ook!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact