Een perfecte healthy bite voor je Oud & Nieuw visite! Misschien wil je naast alle hapjes en drankjes geen volledige maaltijd serveren, maar wil je wel iets gezonds op tafel zetten? Maak dan eens deze sterren van zoete aardappel met courgette en edamame boontjes. Lekker in een frisse en kruidige marinade en heerlijk feestelijk om op tafel te zetten! Zo sluit je het jaar extra gezond af…
De zoete aardappel maak je door simpelweg plakken zoete aardappel te toasten in een broodrooster. Je kunt ze uiteraard ook in de oven roosteren, maar dat duurt vaak iets langer… Dan heb je alleen nog een goede uitsteekvorm nodig (ik kocht die van mij gewoon bij de Hema) óf een scherp mesje, om er mooie sterretjes van te maken. Hoe je vervolgens de groenten onweerstaanbaar maakt? Met een lekkere marinade uiteraard! Hieronder lees je er alles over.
Hapjes aan satéprikkertjes zijn altijd lekker feestelijk. Vandaar dat ik al voor de Kerst deze fijne geitenkaas bonbons met jullie deelde! Voor meer lekker feestelijk eten, kijk je in de categorie feestdagen!
Sterren van Zoete aardappel met Courgette & Edamame
voor 8 sterretjes
- 1 grote zoete aardappel
- 1/2 courgette
- een handje verse edamame boontjes (ik vond ze bij de AH)
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel venkelzaad
- 1 teentje knoflook
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- een flinke snuf (Himalaya) zout
Was de courgette en snijd deze met een kaasschaaf in linten. Stop met schaven bij de natte zaadlijsten, draai de courgette dan om en schaaf de andere kant ook in linten, totdat je weer de zaadlijsten bereikt. Dit gedeelte is te vochtig, dus gebruik je niet. Eventueel kun je de linten nog in de lengte halveren met een mes. Meng deze, samen met de edamameboontjes in een kom, samen met de olijfolie, limoensap, venkelzaad en oregano. Hak de knoflook zeer fijn, en voeg ook deze toe aan de kom. Breng het geheel op smaak met een snuf zout. Zet de groenten even opzij.
Snijd dan de zoete aardappel in de lengte in plakken. Rooster de plakken in een broodrooster. Ik moest het broodrooster 3 keer opnieuw aanzetten op de hoogste stand, toen waren ze gaar en gier en daar bruin gebakken. Controleer dit even goed, dit verschilt per apparaat.
Maak dan sterretjes van de zoete aardappel plakken met een uitsteekvorm of een scherp mesje. Rijg de groenten aan een satéprikkertje en steek deze als laatste door de zoete aardappel ster.
Geniet van het werk. Koken schijnt ook therapeutisch te kunnen werken. 😉 Helemaal met dit soort rijgklusjes. Ik ben benieuwd wie van jullie ermee aan de slag gaan!
Zou je de zoete aardappel ook kunnen roosteren in
bv een grilpan?
Ja hoor, dat kan uiteraard ook!