• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikerbewuste Chocoladetaart met Bietjes & Yoghurt Frosting

8 april 2017

Suikerbewuste Chocoladetaart met Bietjes & Yoghurt Frosting

Hello gorgeous! Wat kon ik slecht van deze taart afblijven terwijl ik hem in al zijn schoonheid op de foto zette. Het is een perfecte “suikerbewuste” chocoladetaart met bietjes. En je hoeft écht niet van bietjes te houden om van deze chocoladetaart te kunnen genieten. Nee hoor, hij is gewoon erg lekker. Een supermooie traktatie op een verjaardag of gewoon een magische Paasochtend met familie.

Chocoladetaart met Bietjes, Suikervrij, Vrij van Geraffineerde suikers

Ik gebruikte als inspiratie voor dit recept deze appel en frambozencake (die je dus ook gewoon in een mooie ronde taartvorm kunt maken!), maar koos voor bietjes als vulling en een flinke hoop cacao. De “frosting” is een volvette Griekse yoghurt, met een klein lepeltje bietensap om hem lichtroze te maken. Gebruik hier een kokosyoghurt als je een lactosevrije taart wilt maken.

"Suikervrije" Chocoladetaart met Yoghurt topping en verse Bosbessen

Ik liet de versiering verder vrij simpel: verse bosbessen maken voor mij een hoop goed. Maar leef je vooral uit met al het mooie fruit dat je lekker vind. Munt kan er ook nog bij. Alles wat je creatieve brein bedenkt! En geniet dan volop met vrienden en familie van deze mooie bietjestaart… Wedden dat ze niet raden dat je die mooie kleurrijke groente in de taart hebt verstopt?

Suikerbewuste Chocoladetaart, Kidsproof, Gezondere versie

Suikerbewuste Chocoladetaart met Bietjes & Yoghurt Frosting

voor een taartvorm van 19 cm = ongeveer 8 personen
  • 175 gram volkoren speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 60 gram kokosolie (of roomboter)
  • 140 gram sappige dadels
  • 130 gram gekookte bietjes, geraspt (dit was bij mij 1 groot bietje)
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 snuf (Himalaya) zout
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel (cider) azijn (of citroensap)
  • optioneel, voor de echte zoetekauw: 2 eetlepels yaconsiroop (of honing, maar laat dit weg als je echt geen toegevoegde suikervervangers wilt gebruiken)
voor de topping
  • 75 gram Griekse yoghurt of kokosyoghurt
  • 1 eetlepel bietensap (ik gebruikte gewoon het vocht uit de verpakking van de voorgekookte bietjes ;))
  • 1 eetlepel yaconsiroop (of vervang voor stevia, honing, idem hierboven)
  • vers fruit naar wens
Instructies

Verwarm de oven voor op 170 graden. In de keukenmachine, meng de dadels met de eieren en het vanille-extract. Voeg als laatste de kokosolie toe en meng tot een glad geheel. Voeg dan het meel toe, het snufje zout, de cacaopoeder, baking soda en appel cider azijn. Meng het geheel goed tot een plakkerig deeg ontstaat. Schep als laatste met de hand de bietjes (en optioneel de lepel extra zoetmiddel) erdoor.

Schep het beslag dan in een met kokosolie of roomboter ingevette taartvorm en verdeel het mengsel goed. Schuif de taartvorm dan in de oven en bak het in ongeveer 30-35 minuten af. Controleer of de cake van binnen gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de klaar. Laat de chocoladetaart goed afkoelen voor je deze gaat versieren met yoghurt.

Schep voor de topping de yoghurt in een fijne zeef en laat deze een half uurtje goed uitlekken. Roer het lepeltje bietensap en optioneel de zoetstof erdoor en verdeel de yoghurt dan over de taart. Garneer met bosbessen of ander vers fruit!

Wie ga jij verassen met de chocoladetaart met bietjes? Ik ben benieuwd! 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Verjaardagstaart met Dadels & Cashewnoten FrostingVerjaardagstaart met Dadels & Cashewnoten Frosting Suikervrije chocoladetaart - Annemieke, Eet het BeterSuikervrije chocoladetaart van Annemieke Hartige Muffins van Amandelmeel met GroentenHartige Muffins van Amandelmeel met Groenten Suikervrije Kruidnootjes met Dadels & RozijnenSuikervrije Kruidnootjes met Dadels & Rozijnen

Categorie: Baby & Peuter, Feestinspiratie Tags: amandelmeel, appel azijn, baking soda, bietjes, bosbessen, cacaopoeder, dadels, eieren, kidsproof, kokosolie, speltmeel, suikerbewuste taart, suikervrij, vanille-extract, verstopte groenten, vrij van geraffineerde suiker, yaconsiroop, yoghurt

Vorig bericht: « Gepofte Zoete Aardappel met Pittige Kidneybonen & Yoghurt Saus
Volgend bericht: Tropische Limoen Kip met Kokosrijst & Mango Avocado Salsa »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Laura zegt

    9 april 2017 om 4:00 pm

    Waarom doe je de bietjes er in? Weet je hoe de taart wordt zonder bietjes?

    • Saskia zegt

      10 april 2017 om 9:32 am

      De bietjes zorgen voor net wat meer smeuïgheid. Ik denk dat de taart zonder bietjes iets droger wordt. Je kunt ook kiezen voor geraspte courgette, of appel, of frambozen, bijvoorbeeld. Mocht je geen bietjes willen gebruiken. Maar geloof me, de taart smaakt verder echt niet naar bietjes. 😉

  2. Aylin zegt

    15 september 2017 om 9:38 pm

    Hallo, zou ik van dit recept ook minitaartjes of cupcakes kunnen maken?

    Groeten,

    Aylin

    • Saskia zegt

      24 september 2017 om 2:20 pm

      Ja hoor, dat kan zeker. De baktijd moet je dan wel flink inkorten, gewoon even goed de oven in de gaten houden!

  3. Sonja zegt

    6 november 2017 om 3:34 pm

    Hoi Saskia,

    ‘Schep voor de topping de yoghurt in een fijne zeef en laat deze een half uurtje goed uitlekken’
    ik neem aan dat je een (kaas)doek in de zeef legt.

    Gr. Sonja

  4. Melia zegt

    13 april 2018 om 5:55 pm

    Kan ik ivm allergie het amandelmeel ook weglaten en alleen spelt gebruiken?

    • Saskia zegt

      16 april 2018 om 8:28 am

      Hallo Melia, amandelmeel is iets vetter dan spelt en zorgt er dus voor dat het geheel niet te droog wordt. Je kunt het dus wel proberen, maar de taart kan iets droger worden. Als je allergisch bent voor amandelmeel kun je eventueel ook kastanjemeel gebruiken, bijvoorbeeld.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact