Weeeekend! En ook al heb je eigenlijk niets te vieren, dan vieren we gewoon dat het weekend is. Want deze taart is té lekker om niet te maken. Ik gebruikte uiteraard mijn verse kersen & rabarber compote voor deze taart, en creëerde een fijne zandbodem en kruimellaag om deze overheerlijk compote in het zonnetje te zetten. Benieuwd naar het recept voor deze rabarber kruimeltaart?
Mag ik dan alleen nog even zeggen dat ik volgens mij nog nooit iets met rabarber had gemaakt. Ahum. Die fout moest even hersteld worden. Helemaal zo gecombineerd met zoet fruit vind ik het écht smullen. En nu de kersen en rabarber nog volop in het seizoen zijn, moet deze taart wel op het menu…
Met een goede foodprocessor zit de taart zo in elkaar hoor, dus laat je niet afschrikken door de lengte van het recept. 🙂 Bak ze allemaal!
Suikervrij Kersen & Rabarber Kruimeltaart
voor een kleine springvorm
voor de bodem
- 155 gram amandelmeel
- 2 eetlepels arrowroot
- 1/2 theelepel vanillepoeder
- snufje Himalaya zout
- 40 gram roomboter
- 1 eetlepel yacon siroop
voor de jamlaag
- dit recept voor verse kersen & rabarber compote
- 1 flinke eetlepel chiazaad
voor de kruimellaag
- 40 gram havermout
- 2 eetlepels amandelmeel
- 1/2 theelepel vanillepoeder
- snufje Himalaya zout
- 20 gram roomboter
- 1 theelepel yacon siroop
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de jamlaag door de rabarbercompote te mengen met het chiazaad en dit 15 minuten te laten rusten.
- Meng de ingrediënten van de bodem in een foodprocessor met S-mes totdat het grote korrels worden. Druk het mengsel dan goed in de springvorm.
- Verdeel vervolgens de jamlaag deze over de bodem.
- Maak de kruimellaag door weer alle ingrediënten van de kruimellaag met elkaar te vermengen in de foodprocessor. Strooi de korrels van het deegje dit keer over de jamlaag en druk een klein beetje aan.
- Bak de kruimeltaart af in 20-25 minuten en laat deze goed afkoelen in de koelkast om uit de harden.
Soms moet je gewoon niet met mate genieten! Enjoy, allemaal! 🙂 Wel eerlijk delen met de rest van de familie en visite.
Goed weekend! X
Saskia
PS. Ben je wel fan van dit soort taartrecepten? Vraag dan ook eens mijn kookboek Zoet cadeau! Of trakteer jezelf! 😉
Hoi Saskia,
Wat een toeval, de rabarber en een bak zure kersen uit de tuin lagen op mijn aanrecht en jouw recept op de mail.
Het was heerlijk, ik heb er een grote hand zwarte bessen nog aan toegevoegd , die lagen er ook, een goede combi.
Dank je wel voor het recept.
Geen dank! Leuk om te horen dat je ermee aan de slag bent gegaan! 🙂
Hallo Saskia,
Toffe blog, heel inspirerend om lekker en toch suikervrij te eten.
Ik heb alleen geen foodprocessor en zou toch deze taart willen maken, kan dat?
Ja hoor, je kunt de bodem en kruimels ook met de hand kneden. De vulling kun je gewoon wat grover laten
Hoi, Kan dit ook met een andere vulling (zoja, hoe of wat) Het is nu niet het seizoen voor kersen en rabarber, maar ik wil wel graag zo een soort taart maken.
Groetjes Carla
Hallo Carla, ja hoor! Je zou het met appeltjes en een beetje appelpuree kunnen vullen. Met de zelfgemaakte chia jam, of cranberry compote.
Wat een heerlijk recept!
Zowel onze ‘visite’ als wij hebben er erg van genoten!
Enige info die ik had willen hebben, is de ‘exacte’ maat van de springvorm. Er staat nu ‘klein’, maar ja, wat is klein?
Ik heb er één van 20 cm doorsnede gebruikt, maar dan kwam ik bodem en kruimels tekort. Heb dus wat extra gemaakt, maar handig voor toekomstige bakkers 🙂