• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)

10 juni 2017

Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)

Weeeekend! En ook al heb je eigenlijk niets te vieren, dan vieren we gewoon dat het weekend is. Want deze taart is té lekker om niet te maken. Ik gebruikte uiteraard mijn verse kersen & rabarber compote voor deze taart, en creëerde een fijne zandbodem en kruimellaag om deze overheerlijk compote in het zonnetje te zetten. Benieuwd naar het recept voor deze rabarber kruimeltaart?

Mag ik dan alleen nog even zeggen dat ik volgens mij nog nooit iets met rabarber had gemaakt. Ahum. Die fout moest even hersteld worden. Helemaal zo gecombineerd met zoet fruit vind ik het écht smullen. En nu de kersen en rabarber nog volop in het seizoen zijn, moet deze taart wel op het menu…

Een glutenvrije kruimeltaart met een jamlaag van kersen en rabarber

Deze rabarber kruimel taart is helemaal vrij van geraffineerde suikers en wordt gezoet met dadels en yacon siroop.

Met een goede foodprocessor zit de taart zo in elkaar hoor, dus laat je niet afschrikken door de lengte van het recept. 🙂 Bak ze allemaal!

Suikervrij Kersen & Rabarber Kruimeltaart

voor een kleine springvorm

voor de bodem
  • 155 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels arrowroot
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • snufje Himalaya zout
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetlepel yacon siroop
voor de jamlaag
  • dit recept voor verse kersen & rabarber compote
  • 1 flinke eetlepel chiazaad
voor de kruimellaag
  • 40 gram havermout
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • snufje Himalaya zout
  • 20 gram roomboter
  • 1 theelepel yacon siroop
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de jamlaag door de rabarbercompote te mengen met het chiazaad en dit 15 minuten te laten rusten.
  2. Meng de ingrediënten van de bodem in een foodprocessor met S-mes totdat het grote korrels worden. Druk het mengsel dan goed in de springvorm.
  3. Verdeel vervolgens de jamlaag deze over de bodem.
  4. Maak de kruimellaag door weer alle ingrediënten van de kruimellaag met elkaar te vermengen in de foodprocessor. Strooi de korrels van het deegje dit keer over de jamlaag en druk een klein beetje aan.
  5. Bak de kruimeltaart af in 20-25 minuten en laat deze goed afkoelen in de koelkast om uit de harden.

Soms moet je gewoon niet met mate genieten! Enjoy, allemaal! 🙂 Wel eerlijk delen met de rest van de familie en visite.

Goed weekend! X

Saskia

PS. Ben je wel fan van dit soort taartrecepten? Vraag dan ook eens mijn kookboek Zoet cadeau! Of trakteer jezelf! 😉

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Romige Pruimen & Cashewnoten IjsjesRomige Pruimen & Cashewnoten Ijsjes Vegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker, Glutenvrij, Gemaakt van BakbananenmeelVegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjesRaw vegan aardbeien & chocoladetaartjes Suikervrije Bramen Cake van Amandelmeel (vegan & glutenrvrij)Suikervrije Bramen Cake van Amandelmeel (vegan)

Categorie: Desserts, Feestinspiratie, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: amandelmeel, arrowroot, dadels, glutenvrij, havermout, kersen, rabarber, rabarber kruimeltaart, rabarber taart, roomboter, suikervrije kruimeltaart, suikervrije taart, vanillepoeder, vegan, yacon siroop

Vorig bericht: « Snelle Speltpizza met Groene Asperges & Geitenkaas
Volgend bericht: Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei) »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Marike zegt

    14 juni 2017 om 6:56 pm

    Hoi Saskia,
    Wat een toeval, de rabarber en een bak zure kersen uit de tuin lagen op mijn aanrecht en jouw recept op de mail.
    Het was heerlijk, ik heb er een grote hand zwarte bessen nog aan toegevoegd , die lagen er ook, een goede combi.
    Dank je wel voor het recept.

    • Saskia zegt

      15 juni 2017 om 5:26 pm

      Geen dank! Leuk om te horen dat je ermee aan de slag bent gegaan! 🙂

  2. Sida zegt

    18 juni 2017 om 8:14 am

    Hallo Saskia,

    Toffe blog, heel inspirerend om lekker en toch suikervrij te eten.
    Ik heb alleen geen foodprocessor en zou toch deze taart willen maken, kan dat?

    • Saskia zegt

      25 juni 2017 om 1:09 pm

      Ja hoor, je kunt de bodem en kruimels ook met de hand kneden. De vulling kun je gewoon wat grover laten

  3. Carla zegt

    4 januari 2018 om 2:33 pm

    Hoi, Kan dit ook met een andere vulling (zoja, hoe of wat) Het is nu niet het seizoen voor kersen en rabarber, maar ik wil wel graag zo een soort taart maken.
    Groetjes Carla

    • Saskia zegt

      8 januari 2018 om 3:22 pm

      Hallo Carla, ja hoor! Je zou het met appeltjes en een beetje appelpuree kunnen vullen. Met de zelfgemaakte chia jam, of cranberry compote.

  4. Yvonne zegt

    1 juli 2018 om 7:29 am

    Wat een heerlijk recept!
    Zowel onze ‘visite’ als wij hebben er erg van genoten!

    Enige info die ik had willen hebben, is de ‘exacte’ maat van de springvorm. Er staat nu ‘klein’, maar ja, wat is klein?
    Ik heb er één van 20 cm doorsnede gebruikt, maar dan kwam ik bodem en kruimels tekort. Heb dus wat extra gemaakt, maar handig voor toekomstige bakkers 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact