• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Bramen Cake van Amandelmeel (vegan)

29 juli 2017

Suikervrije Bramen Cake van Amandelmeel (vegan & glutenrvrij)

Deze lekkere suikervrije bramen cake is gezoet met vers fruit en verse dadels. Hij is geheel plantaardig en echt natuurlijk zoet, dus! Een lekker zomers baksel voor bij een kopje (ijs)thee! Zet jij je visite ook al weleens suikervrije baksels voor? Deze cake is geschikt voor een hoop allergieën, en een rijtje “bijzondere” eters; hij is glutenvrij en vegan, en bevat dus geen lactose of ei.  Gelukkig is hij toch superlekker! 

Ik gebruikte expres bramen uit de diepvries en roerde deze bevroren door het mengsel, dit voorkomt dat je hele cake paars kleurt. Uiteraard kun je ook verse bramen gebruiken, maar dan heb je eerder kans dat de bramen als een prakje door het mengsel verspreiden. Wat overigens niets af doet aan de smaak! 🙂

Eet je niet plantaardig? Dan kun je uiteraard het lijnzaadmengsel ook vervangen voor twee medium eitjes. Meer suikervrije tussendoortjes en baksels vind je hier.

Suikervrije Bramen Cake van Amandelmeel (vegan & glutenrvrij)

Suikervrije Bramen Cake van Amandelmeel

voor 8 personen (een kleine ovenschaal/brownievorm)

  • 2 el (blond) lijnzaad gebroken
  • 1 medium banaan, rijp
  • 60 g verse dadels, ontpit
  • 1 el appel (cider) azijn
  • snufje zout
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g kokosschaafsel (geen kokosmeel)
  • 1 flinke el kokosolie
  • 1 tl baking soda
  • 150 g bramen (uit de diepvries)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng twee eetlepels gebroken lijnzaad met 6 eetlepels water en zet dit mengsel opzij zodat het een papje kan worden.
  3. Meng in een keukenmachine (met S-mes) de banaan, verse dadels, appel azijn en het snufje zout toe. Laat de machine draaien tot een mooi glad mengsel is ontstaan.
  4. Voeg dan het amandelmeel, kokosschaafsel en lijnzaadmengsel  toe samen met een flinke eetlepel kokosolie. Laat de machine weer goed draaien.
  5. Voeg als laatste de baking soda toe en maal tot alles goed vermengd is.
  6. Roer dan met de hand de bramen door het mengsel en schep het in een met bakpapier beklede bakvorm
  7. Bak het mengsel in ongeveer 25 minuten goudbruin. Dek de ovenschaal dan af met aluminiumfolie en bak nog 30-35 minuten.
  8. Laat de cake goed afkoelen voor je deze aansnijdt.

Deze suikervrije bramen cake hoort van binnen wat smeuïg te blijven. Serveer deze naar wens met wat kokosyoghurt, extra verse bramen, of gewoon zo, bij een kop (ijs)thee! Enjoy!

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Vegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker, Glutenvrij, Gemaakt van BakbananenmeelVegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij) Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjesRaw vegan aardbeien & chocoladetaartjes Vegan Blueberry Cheesecake Bites van AnneVegan Blueberry Cheesecake Bites van Anne

Categorie: Feestinspiratie, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: amandelmeel, appel azijn, baking soda, blond lijnzaad, bramen, bramen cake, dadels, diepvries, kokosschaafsel, lijnzaad, suikervrije cake, vegan, verse dadels

Vorig bericht: « Kerrie Kikkererwten Salade voor bij de BBQ
Volgend bericht: Mediterraanse Kikkererwten Pastasalade met Courgette »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Ingrid zegt

    30 juli 2017 om 11:29 am

    Wat bedoel je met “verse dadels”? Ik veronderstel dat het toch gedroogde dadels moeten zijn?

    • Saskia zegt

      31 juli 2017 om 9:01 am

      Ik gebruik sappige dadels van de Plus, uit een kartonnen doos. Hierop staat “verse dadels”, maar ze zijn inderdaad niet ontzettend vers meer. Je kunt je gedroogde dadels ook even laten weken voor eenzelfde effect.

  2. Marleen zegt

    13 september 2017 om 11:16 am

    Lekkere cake, ik had hem zelf met speltmeel gemaakt. Vandaag een variant geprobeerd met amandelmeel, appel en een beetje kaneel. Hij is echt heerlijk, zeker met dit herfstige weer.

    • Saskia zegt

      14 september 2017 om 3:13 pm

      Mmm, dat klinkt ook erg goed inderdaad! Als een wat meer herfstige variant! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact