• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Makkelijke suikervrije kwarktaart met frambozen

1 augustus 2017

Makkelijke suikervrije kwarktaart met frambozen

Kwarktaart is altijd één van mijn favoriete taarten geweest. Zo lekker fris en licht! Een verjaardag bij ons thuis was dan ook jarenlang niet compleet zonder de aardbeien kwarktaart van Dr. Oetker. We kozen dan wel altijd voor de naturel-variant in combinatie met aardbeienkwark, omdat het anders écht te zoet werd. Maar een paar jaar terug, toen ik gezonder wilde gaan eten, besloot ik dag te zeggen tegen Dr. Oetker. Mijn man was ontroostbaar. Totdat ik hem deze veel gezondere versie van de kwarktaart liet proeven: een zelfgemaakte suikervrije kwarktaart met frambozen. Tegenwoordig maken we standaard deze.

Slechts 6 ingrediënten

De bodem van deze suikervrije kwarktaart bestaat uit amandelmeel, dadels en een beetje kokosolie en de mooie roze frambozen kwarklaag maak je met magere kwark, frambozen en gelatine. Als je liever geen gelatine gebruikt kun je dit vervangen door agar-agar. That’s it! Méér dan deze 6 ingrediënten (en een beetje liefde) heb je niet nodig. Deze kwarktaart is dus vrij van geraffineerde suiker én vrij van granen. Hij is gezoet met dadels en frambozen en dat zorgt voor een heerlijke, friszoete kwarktaart.

Het oordeel van mijn man? Hij vond deze taart minstens net zo lekker als de Dr. Oetker kwarktaart. Missie geslaagd. Zeg ook dag tegen Dr. Oetker met deze makkelijke suikervrije kwarktaart met frambozen!

Makkelijke suikervrije kwarktaart met frambozen

Makkelijke suikervrije kwarktaart met frambozen

voor 1 taart (12 stukjes), bakvorm van 24 cm

Voor de bodem:

  • 50 gram dadels (ik gebruikte medjool-dadels)
  • 20 gram kokosolie
  • 180 gram amandelmeel

Voor de kwark-laag:

  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram frambozen
  • 6 gelatineblaadjes

Instructies

  1. Laat de dadels 5 minuten weken in een kommetje water.
  2. Bedek de bodem van de alvast springvorm met het bakpapier.
  3. Maal de geweekte dadels met het amandelmeel en de kokosolie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een samenhangend ‘deeg’. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en zet in de koelkast.
  4. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
  5. Pureer ondertussen de frambozen (met de schoongemaakte staafmixer/keukenmachine). Verwarm de frambozenpuree in een steelpannetje en laat de gelatineblaadjes hierin smelten.
  6. Doe de frambozenpuree weer in de mengkom van de staafmixer/keukenmachine en schep de kwark erdoor. Meng tot een mooi lichtroze mengsel.
  7. Schenk het kwarkmengsel over de bodem en laat de kwarktaart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Garneer met wat extra frambozen voor een feestelijk effect!

Dit is weer een fijne gastblog van Annelies, je vindt meer van haar recepten via Pretty Good Cooking! 

PS. In mijn kookboek Zoet! vind je eindeloze inspiratie voor glutenvrij lekkers, zonder geraffineerde suikers. 😉

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
14.5kTweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjesRaw vegan aardbeien & chocoladetaartjes Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij)Suikervrije Kersen & Rabarber Kruimeltaart (ook glutenvrij) Kerst Taart met Kokosyoghurt & Rood FruitKerst Taart met Kokosyoghurt & Rood Fruit 7 X de Lekkerste Brownie Recepten op een Rij7 x De lekkerste brownie recepten op een rij!

Categorie: Desserts, Feestinspiratie, Suikervrije Tussendoortjes Tags: agar agar, amandelmeel, dadels, dessert, feest, feestdagen, frambozen, gelatine, kokosolie, kwark, kwarktaart, magere kwark, suikervrije kwarktaart, suikervrije taart, taart

Vorig bericht: « Mediterraanse Kikkererwten Pastasalade met Courgette
Volgend bericht: Baba Ganoush, aubergine dip met Amandelpasta »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Linda Huitema zegt

    1 augustus 2017 om 8:06 am

    Wanneer word de kokosolie gebruikt samen met de amandelmeel en dadels?Ik zie het niet in het recept staan maar wel bij de ingrediënten. Deze komt vast op tafel te staan bij de volgende visite.

    Groetjes Linda

    • Saskia zegt

      1 augustus 2017 om 9:26 am

      Ik verwacht dat je de olie gewoon met de dadels en amandelmeel in de bodem verstopt. 🙂 Maar ik heb je vraag even doorgezet naar Annelies.

    • Annelies zegt

      1 augustus 2017 om 1:13 pm

      Hoi Linda, oh jee, ik ben vergeten de kokosolie in het recept te zetten! Je doet hem gewoon bij de geweekte dadels en het amandelmeel als je die samen gaat malen bij stap 3. Ik zal het ook in het recept zetten! Dankjewel voor je vraag en ik ben natuurlijk benieuwd hoe de taart bevalt 🙂

  2. Gwendolyn zegt

    1 augustus 2017 om 8:20 pm

    Hoeveel agar agar moet je gebruiken in plaats van de gelatine? Ga dit recept zeker een keer maken. Ik ben namelijk ook fan van de Dr. Oetker taart, ook al is ie echt fout!!!

    • Saskia zegt

      4 augustus 2017 om 12:26 pm

      Dat ligt heel erg aan de agar agar die je koopt, ze hebben meerdere merken en vormen. Op de verpakking staat aangegeven hoeveel (gram) je per hoeveelheid massa nodig hebt. Even goed lezen en omrekenen dus. 😉

  3. mw zegt

    3 augustus 2017 om 10:55 pm

    een vraag kan ik de dadels door iets anders vervangen die lust ik niet
    en gelatineblaadjes zit toch suiker in

    • Saskia zegt

      4 augustus 2017 om 12:24 pm

      Ja hoor. Ander gedroogd fruit, of een andere zoetmaker, werken waarschijnlijk allemaal. In gelatine zit als het goed is geen suiker. Als je een goed merk koopt in ieder geval niet. 😉

  4. Karin zegt

    5 augustus 2017 om 2:17 pm

    Kunnen de frambozen ook vervangen worden door aardbeien, blijven de hoeveelheden dan gelijk?

    • Saskia zegt

      7 augustus 2017 om 8:12 am

      Ja en ja! 🙂 Niet geprobeerd, maar kan waarschijnlijk prima. 😉

  5. Veronica zegt

    5 augustus 2017 om 4:24 pm

    Hoe groot is je bakvorm?

    • Saskia zegt

      8 augustus 2017 om 2:02 pm

      De bakvorm is 24 cm in diameter.

      • Anna zegt

        28 juli 2018 om 1:59 pm

        Ik heb het net gemaakt en het is maar een dun laagje geworden .
        Op de foto is de taart veel dikker. Kleinere springvorm ?

        • Saskia zegt

          31 juli 2018 om 3:54 pm

          Dat zou heel goed kunnen, Anna. Het is een gastrecept, dus ik weet niet precies welke springvorm er is gebruikt!

  6. Linda zegt

    6 augustus 2017 om 3:49 pm

    Hoi,

    De taart oogt lekker. Ik lust geen kwark. Zou het met yoghurt kunnen? Heeft iemand nog een ander idee voor de kwark?

    Groetjes Linda

    • Saskia zegt

      7 augustus 2017 om 8:11 am

      Je kunt ook prima yoghurt gebruiken! 😉

  7. Wouline zegt

    22 augustus 2017 om 12:44 pm

    Kan de taart ook in de vriezer? En hoe lang kan je hem in de koelkast bewaren?

    • Saskia zegt

      29 augustus 2017 om 8:05 am

      Ja hoor. Goed luchtdicht verpakken, en dan maximaal drie maanden in de vriezer. De koelkast zou ik maximaal 4 dagen doen. 😉

  8. Carla zegt

    3 september 2017 om 8:53 am

    Deze taart pas gemaakt, maar dan met aardbeien. Het was erg lekker! Simpel en lekker, kan niet beter.

    • Saskia zegt

      14 september 2017 om 3:16 pm

      Mooi! 🙂

  9. Elly. zegt

    9 november 2017 om 6:54 pm

    Hallo,moet de bodem niet in de oven gebakken worden? ( amandelmeel)

    • Saskia zegt

      10 november 2017 om 2:02 pm

      Hallo Elly! Nee hoor. Amandelmeel is niets meer en niets minder dan gemalen blanke amandelen. Die kun je dus ook gewoon “rauw” eten. 😉 Makkelijk he!

  10. Borys zegt

    3 april 2018 om 9:52 pm

    Kapot lekker was ie. Had er twee gemaakt en in me eentje binnen een uur opgegeten. Ik heb wel buikpijn nu.

  11. Janneke zegt

    18 april 2018 om 11:57 am

    Gisteravond gemaakt, met bosbessen ipv frambozen, en zomerfruit als topping. Prachtige verjaardagskaart en heel erg lekker!

    • Saskia zegt

      23 april 2018 om 8:51 am

      Yes, wat leuk Janneke! 🙂

  12. Joke zegt

    1 mei 2018 om 9:38 pm

    is er een specifieke reden waarom je magere kwark gebruikt en geen volle?

    • Saskia zegt

      3 mei 2018 om 2:21 pm

      Nee hoor, dit is een persoonlijke keuze van Annelies. Je kunt gebruiken wat je prettig vindt!

  13. Lucy zegt

    1 mei 2018 om 11:03 pm

    klopt de hoeveelheid kokosolie wel? Ik ging hem maken (heb geen keukenmachine – wel staafmixer) maar het mengde niet fijn. Heb meer kokosolie toegvoegd om de bodem te kunnen maken. De taart was wel heel erg lekker trouwens!

    • Saskia zegt

      3 mei 2018 om 2:22 pm

      Even smelten wil nog weleens helpen. Met een staafmixer is het altijd iets lastiger dan in een keukenmachine. 😉

  14. Marjory zegt

    3 mei 2018 om 8:17 pm

    Hoi hoi.
    Kan je ook bijv kokosmeel gebruiken want ben namelijk allergisch voor noten

  15. Marloes zegt

    4 juni 2018 om 3:57 pm

    Dat was ook mijn vraag of ik kokosmeel kan gebruiken. En of het dan dezelfde hoeveelheid is

    • Saskia zegt

      7 juni 2018 om 10:14 am

      Hallo marloes, helaas werkt kokosmeel in baksels heel anders, want het neemt veel vocht op!

  16. Marian zegt

    16 juni 2018 om 9:41 pm

    Is de kokosolie ook te vervangen door iets anders? Ik heb het namelijk niet in huis… Of is het ook van belang voor de smaak?

    • Saskia zegt

      18 juni 2018 om 8:39 am

      Ja hoor, je kunt eventueel ook roomboter gebruiken!

  17. Chantal Reitsema zegt

    26 juni 2018 om 10:57 pm

    Moet je het mengsel van frambozen en gelatine laten äfkoelen voordat je dit bij de kwark doet?

    • Saskia zegt

      2 juli 2018 om 8:26 am

      Hallo Chantal, nee hoor, dat hoeft niet.

  18. Anna zegt

    28 juli 2018 om 2:01 pm

    Hij staat in de koelkast met kokosyoghurt inplaats van kwark en vegan gelatine.
    Ben benieuwd
    Een beloning voor mezelf omdat ik nu een week suikervrij leef ! En voel me alweer duidelijk beter.
    Dankje !

    • Saskia zegt

      31 juli 2018 om 3:56 pm

      Geen dank, Anna! Goed om te horen!

  19. Lisette zegt

    14 augustus 2018 om 9:45 pm

    Hoi Saskia,

    Kan ik ook bevroren frambozen gebruiken of moeten deze vers zijn?

    Groet Lisette

    • Saskia zegt

      16 augustus 2018 om 1:03 pm

      Ja hoor, bevroren kan ook! 🙂

  20. Lara zegt

    9 november 2018 om 9:40 pm

    Ik heb de helft van alle ingrediënten gebruikt met een springvorm van 18 cm maar helaas bleef de bodem zacht.
    Wat kan ik hier tegen doen?

  21. Jolanda zegt

    4 maart 2019 om 8:43 pm

    Leuk recept! Mijn staafmixer is alleen doorgebrand toen ik de geweekte dadels met het amandelmeel en de kokosolie mixte 🙁 Zou ik dus niet aanraden!!

  22. Olga zegt

    7 juli 2019 om 7:30 pm

    Hoi. Ik heb zelfrijzend amandelmeel in de kast staan. Is dit hetzelfde als amandelmeel? Het lijkt me een super lekkere taart en ga hem maken voor mijn man zijn verjaardag speciaal voor alle kindjes die komen!

  23. Olga zegt

    14 juli 2019 om 11:00 pm

    De taart was erg goed gelukt. Ik heb hem met aardbeien gemaakt…heerlijk was hij!!!! Ik heb voor de bodem alleen wel 150gram dadels gebruikt en nog een klontje roomboter van 30gram, naast de kokosolie uit het recept(ik had geen kokosolie meer in de kast staan maar het was nog niet een deeg vandaar deze toevoeging)
    De taart was heerlijk. Bodem was erg goed en lekker van smaak. Alleen wij miste wel een zoetje in het kwarkmengsel. Volgende keer maak ik hem zeker weer, alleen voeg ik er wel honing aan toe. Ik denk dat niemand door heeft dat het een taart is zonder geraffineerde suikers. Super blij met dit recept!!! Bedankt

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact