• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije paasstol met spijs, gezoet met gedroogd fruit

13 april 2017

Suikervrije paasstol met spijs, gezoet met gedroogd fruit

Gewoon een warm zoet brood, vers uit de oven… Dat misstaat nooit op de Paastafel. Daarom maakte ik voor jullie een lekkere suikervrije paasstol, zoals jullie dat van mij gewend zijn: enkel en alleen gezoet met gedroogd fruit. Hij heeft zelfs een lekkere spijsvulling. Ik vind het altijd heerlijk om deze met een mesje over de rest van het brood te smeren. Hoe eten jullie het liefst het zachte spijs uit de stol?

Sommige mensen houden helemaal niet van de spijsvulling en halen het er uit. Dat vind ik altijd zo zonde! Maar ik weet ook dat juist die zoete vulling normaliter niet erg goed voor je is. Ik maakte hem daarom van dadels, eigenlijk precies op de manier zoals ik dat deed bij de gevulde speculaas voor Sinterklaas. Dadels zitten wel vol fruitsuiker, maar zijn ook gewoon nog redelijk goed voor je, met al hun vezels en mineralen.ย Lees vooral hier verder over dadels… of: scroll meteen verder naar dit lekkere recept.

En als ik jullie niet meer spreek: Fijne Paasdagen allemaal!

Suikervrije paasstol met spijs, gezoet met gedroogd fruit

Suikervrije paasstol met spijs, gezoet met gedroogd fruit

voor een klein cakeblik

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 250 gram Griekse yoghurt (volvet), of 240 gram ongezoete sojayoghurt
  • 2 eieren
  • 75 gram rozijnen
  • 25 gram moerbeien (of stukjes gedroogde abrikoos)
  • 50 gram walnoten
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • flinke snuf zout

voor het spijs

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram dadels
  • scheutje plantaardige melk

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de spijs door het amandelmeel in een keukenmachine te mengen met de dadels. Als de dadels wat droog zijn zal het mengsel zich niet meteen tot een plakkerige bal vormen. Voeg dan een klein scheutje plantaardige melk toe totdat je een mooie egale bal spijs krijgt. Dek het spijs even af, en plaats het in de koelkast.

Klop in een kom de eieren los samen met de Griekse yoghurt. Voeg dan het speltmeel, amandelmeel, de kaneel, wijnsteenbakpoeder, zout, citroenrasp, moerbeien en rozijnen toe en roer het geheel goed door elkaar. Had de walnoten fijn en voeg deze als laatste toe aan het beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier, of vet deze goed in. Schep een derde van het beslag in de cakevorm. Vorm dan van de bal spijs een lange strook die precies in de cakevorm past en plaats deze op het beslag. Schep dan de rest van het beslag op het spijs en verdeel het mengsel goed. Garneer de paasstol naar wens nog met wat spelt- of havervlokken

Bak de stol dan af in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten en laat hem even kort afkoelen voor je deze aansnijdt.

Geniet ervan! Ik ben benieuwd of deze suikervrije paasstol ook bij jouw vrienden en familie in de smaak valt. Laat je het me weten?

Liefs, Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Cake van Amandelmeel met Walnoten & DadelsCake van Amandelmeel met Walnoten & Dadels Zoet notenbroodZoet Notenbrood zonder Geraffineerde Suiker Suikervrije Kruidnootjes met Dadels & RozijnenSuikervrije Kruidnootjes met Dadels & Rozijnen Amandelcake met Abrikozen van StefanieAmandelcake met Abrikozen van Stefanie

Categorie: Cake & Bananenbrood, Feestinspiratie Tags: amandelmeel, dadels, eieren, gedroogd fruit, griekse yoghurt, kaneel, moerbeien, rozijnen, speltmeel, stol, suikervrije paasstol, suikervrije stol, walnoten, wijnsteenbakpoeder

Vorig bericht: « Koolhydraatarme Muffins met Geitenkaas & Bieslook
Volgend bericht: Zelf pure chocolade maken zonder geraffineerde suiker »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Marjon zegt

    14 april 2017 om 11:46 am

    Ik heb hem nu in de oven staan ben heel benieuwd

  2. Larissa zegt

    15 april 2017 om 3:22 pm

    Vanmiddag gemaakt, super lekker! Zeker voor herhaling vatbaar

    • Saskia zegt

      18 april 2017 om 8:44 am

      Fijn, Larissa! Misschien ook als kerststol? ๐Ÿ˜‰ Haha. Even wachten nog!

  3. Mara zegt

    16 april 2017 om 12:27 am

    Echt een heerlijke paasstol. Heb natuurlijk al een plakje gesnoept. Morgen op tafel bij de paasbrunch. Hoop dat het bij de rest ook zo in de snaak valt. Ik ben ik elk geval blij. Super bedankt voor dit recept!

    • Saskia zegt

      18 april 2017 om 8:43 am

      Geen dank, leuk om te horen, Mara! ๐Ÿ™‚

  4. Talitha zegt

    16 april 2017 om 2:20 pm

    Net gemaakt voor de lunch, heerlijk! Ik vond ‘m goed gelukt. Man heeft er ook goed van gegeten. Peuter gaf de voorkeur aan wat anders lekkers ๐Ÿ˜‰

  5. Jonna zegt

    25 maart 2018 om 8:15 am

    Hoe lang kan ik de paasstol bewaren?

    • Saskia zegt

      26 maart 2018 om 7:50 am

      Een paar dagen (3 a 4) goed verpakt in de koelkast!

  6. Henriette zegt

    26 maart 2018 om 6:04 pm

    Kan ik ook baking soda gebruiken ipv wijnsteenpoeder?
    De rest heb ik allemaal in huis en dan kan ik gelijk beginnen.

  7. Tiffany zegt

    8 april 2019 om 9:46 am

    Kan het ook met boekweitmeel?

    • Saskia zegt

      9 april 2019 om 9:50 am

      Dat kun je proberen! Ik heb het niet eerder zo gemaakt. ๐Ÿ˜‰

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia.ย Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze รฉcht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact