Wat worden er lekker veel vegan taartjes gemaakt door alle foodbloggers! Vandaag in deze suikervrije taartenmaand, geef ik het woord aan Anne, en deelt zij het recept voor haar vegan blueberry cheesecake bites. Anne is foodblogger op www.annetravelfoodie.com en deelt graag haar gezonde recepten om te laten zien hoe makkelijk en lekker het is om gezond te eten. Al haar recepten zijn vrij van geraffineerde suikers en ze laat zien dat je dan ook prima lekkere taartjes kan maken!
“Ik vind deze blauwe bessen ‘cheesecake’ bites heel schattig. Ze zijn makkelijk om te maken, gezond en perfect voor een tussendoortje of toetje. Ik zet ‘cheesecake’ tussen aanhalingstekens, want ook al smaken ze wel als cheesecake, er zit geen roomkaas in. Deze minitaartjes zijn veganistisch, er zitten geen dierlijke producten in. En zoals altijd bij mijn gerechten, zit hier ook geen toegevoegde suiker in.
Wat erg handig is, is dat je ze gewoon in de vriezer kan bewaren en ze een half uurtje voor gebruik er uit te halen. Ik heb ze gemaakt met blauwe bessen, maar je kan ook andere fruitsoorten gebruiken zoals aardbeien of mango.
Ik gebruikte een ijsblokjes vorm om de vierkante bites te maken, maar je kan ook een vierkante bakvorm gebruiken en ze zelf in vierkantjes snijden. Het recept hieronder is voor 16 vierkantjes.
Vegan Blueberry Cheesecake Bites van Anne
Ingrediënten voor 16 bites
Bodem:
- 100 gram pecannoten
- 4 dadels
- 1 eetlepel koek/speculaas kruiden
- 1/3 theelepel vanille extract.
‘Cheesecake’ laag
- 100 gram cashewnoten (geweekt voor minimal 4 uur)
- 100 gram blauwe bessen
- 1 eetlepel ahornsiroop (eventueel yacon siroop)
- 1/2 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels plantaardige melk
Meng alle ingrediënten voor de bodem behalve de dadels in een keukenmachine totdat de noten verkruimeld zijn. Voeg de dadels toe en mix tot je een kleverig mengsel hebt. Bekleed de bodem van 16 ijsblokjesvormpjes met dit deeg en laat het koelen in de vriezer terwijl je de vulling maakt.
Voor de vulling meng je alle ingrediënten behalve de blauwe bessen totdat je een smeuïge pasta hebt. Bedek de bodempjes met de helft van dit mengsel. Mix dan de blauwe bessen door het resterende deel en bekleed de bites met deze blauwe bessen laag. Zet ze in de vriezer tot gebruik, maar minstens 1 uur.
Ga jij ook aan de slag met deze lekkere bites? Laat mij & Anne vooral weten of ze in de smaak vallen!
Liefs,
Saskia
Heb ze gemaakt met kerst, waren erg lekker! Ze zagen er bij mij helaas niet zo aantrekkelijk uit als op jouw foto’s. De kleuren waren helemaal grauw en grijs geworden. Enig idee hoe dit kan?
Groetjes Marjolein
Dit recept klopt niet helemaal. Je spreekt over blauwe bessen, maar je bedoelt waarschijnlijk bosbessen gezien de foto. Bosbessen zijn diep paars van kleur. Blauwe bessen hebben een doorzichtige binnenkant. Ik denk dat het bij bovenstaande reactie op die manier fout is gegaan. Misschien even aanpassen? Groetjes!