Het is nog steeds september, en maand van de suikervrije taart op Blij Suikervrij! En de volgende taart staat weer voor jullie klaar! Het is een mooie oranje taart van Simone: Simone is orthomoleculair voedingsdeskundige, hormoonfactortrainer en ervaringsdeskundige op het gebied van lactosevrij én glutenvrij koken. Je vindt haar onder de naam Fit en Puur. Ze was zo lief om haar overheerlijke recept voor een vegan sinaasappel & pompoen taart met jullie te delen deze maand!
“Hoi, mijn naam is Simone en ik ben 35 jaar. Moeder van 3 kinderen. Riley van 7 jaar, Evi van 5 jaar en Toby van 2 jaar. Sinds Evi is geboren zijn we als gezin anders gaan eten, omdat Evi een koemelkallergie bleek te hebben en ikzelf erachter kwam lactose-intolerant te zijn. We begonnen toen vooral met producten weglaten. Mijden van zuivel, daarna zomin mogelijk geraffineerde suiker en als laatste glutenvrij. Als bonus verdwenen daardoor ook mijn klachten van PDS en kreeg ik langzaam aan steeds meer energie.”
Vegan Sinaasappel & Pompoen Taart van Simone
Ingrediënten voor de bodem, springvorm van 18 cm
- 80 gram bakbananenmeel (dit kun je online kopen)
- 50 gram kokosolie (gesmolten)
- 30 gram palmsuiker (dit kun je eventueel vervangen voor een andere zoetstof naar keuze)
- Snufje kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvorm of onderplaat met bakpapier.
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de bodem. Wanneer je het deeg te droog vind kun je nog wat extra kokosolie toevoegen. Verdeel het deeg over de bodem en strijk glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 10 min. gaar. Let op: oventijden kunnen altijd wisselen.
Ingrediënten voor de vulling
- 100 gram cashewnoten (een nacht geweekt in water)
- 250 gram pompoen (gaar en in stukjes)
- sap van 2 sinaasappels
- 100 gram kokosolie
- 100 ml kokosmelk
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanillepoeder
Versiering naar keuze bijvoorbeeld:
Sinaasappelschijfjes
Kokos
Instructies
- Giet het water van de cashewnoten weg en plaats de cashewnoten in een keukenmachine. Laat deze draaien tot de noten heel fijn zijn geworden. Voeg nu de pompoen en het sap van de sinaasappels toe. Laat de machine weer draaien tot een egaal geheel gevormd is.
- Smelt ondertussen de kokosolie op een zacht vuur. Voeg deze daarna langzaam toe aan de draaiende machine. Doe hetzelfde met de kokosmelk. Als laatste voeg je de kaneel en vanillepoeder toe en meng alles nog 1 keer door.
- Giet het mengsel op de afgekoelde bodem en plaats het geheel voor minstens 4 uur in de koelkast. Wil je het sneller laten opstijven kun je de taart ook in de diepvries doen.
- Versier de taart vlak voor het aansnijden.
Ik ben benieuwd of de pompoen taart in de smaak valt! Laten jullie het mij en Simone weten?
Liefs,
Saskia
Wauw, wat een heerlijk verfrissend en vernieuwend recept. Lijkt me heerlijk om pompoen en sinaasappel te combineren!
Ziet er goed uit zeg wauw!