• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Verjaardagstaart met Dadels & Cashewnoten Frosting

15 oktober 2017

Verjaardagstaart met Dadels & Cashewnoten Frosting

Op 2 oktober werd Liam al weer 3! Jeetje, wat vliegt de tijd… (Ehm, ja, alle clichés lijken waar te zijn.)Voor zijn derde verjaardag kreeg hij gewoon een flinke Bossche bol in de Efteling #watnousuikervrij. We waren toevallig een weekendje met de familie in het pretpark, en hij mocht van opa en oma wat lekkers uitzoeken. Vooruit dan maar! Een week later vierden we zijn verjaardag nog met wat andere familie, en maakte ik een dubbellaagse verjaardagstaart: Deze verjaardagstaart met appel, dadels en een cashewnoten frosting.

Eerlijk is eerlijk. Uiteraard viel de Bossche bol bij mijn kleine man een stuk beter in de smaak. Misschien had ik toch beter een chocoladetaart kunnen bakken, bedacht ik me achteraf #chocoholic #runsinthefamily. De zwarte bonen brownies zijn bij hem bijvoorbeeld altijd een winnaar. Maar goed, mama wilde het voor de verandering eens anders doen. Ik maakte een simpele taart van speltmeel, voornamelijk gezoet met dadels, een geraspte appel, en een mooie witte cashew frosting.

Het recept wilde ik jullie natuurlijk niet onthouden!

Verjaardagstaart met Dadels & Cashewnoten Frosting

Verjaardagstaart met Dadels & Cashewnoten Frosting

voor 10-12 personen

voor 2 springvormen van 19 cm

  • 190 g (verse) dadels
  • 250 g ongezoete amandelmelk
  • 2 eieren
  • 60 g kokosolie, gesmolten
  • 3 el yaconsiroop, of ahornsiroop
  • 100 g Griekse yoghurt, of sojayoghurt
  • 1 el appel azijn
  • 170 g speltmeel
  • 2 tl baking soda
  • 1 rode appel (Elstar)

voor de cashewnoten frosting

  • 190 g cashewnoten, ongebrand en ongezouten (minimaal 4 uur geweekt in een kommetje water)
  • 120 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 el yaconsiroop of ahornsiroop
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje kaneel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een keukenmachine de dadels met de amandelmelk en draai totdat de dadels helemaal fijngemalen zijn.
  2. Voeg dan de andere natte ingrediënten toe en draai tot een glad mengsel. Voeg het speltmeel en de baking soda toe, en draai nogmaals tot alles goed vermengd in.
  3. Rasp vervolgens de appel fijn en roer deze met de hand door het beslag.
  4. Bekleed de bodems van de bakvormen met bakpapier en vet de zijkanten goed in met kokosolie. Verdeel het beslag over de twee vormen en bak de taartlagen af in ongeveer 3o min. Dek halverwege even af met wat zilverfolie, mocht de bovenkant te donker kleuren.
  5. Laat de taartdelen helemaal afkoelen voor je de taart verder af maakt.
  6. Maak als laatste de cashewnoten frosting door de ingrediënten te mengen tot een gladde massa in de keukenmachine.
  7. Smeer een deel van de frosting op een van de taartdelen en leg het andere taartdeel er bovenop. Smeer dan de rest van de frosting over de taart.

That’s it! Het lijkt behoorlijk wat werk, maar het viel in alle eerlijkheid best mee. De machine doet gelukkig het meeste werk! 🙂

Zoet!

Wil je meer taarten bakken zonder geraffineerde suikers, en kun je wel wat extra inspiratie gebruiken? Je kunt inmiddels mijn boek Zoet! voorbestellen. Bestel je het boek voor 22 november 2017, dan krijg je via de uitgever 5 euro korting op het boek, en kost het dus maat 15,-. Alle recepten in het kookboek zijn helemaal glutenvrij en een groot deel is plantaardig/vegan.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
9Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Suikerbewuste Chocoladetaart met Bietjes & Yoghurt FrostingSuikerbewuste Chocoladetaart met Bietjes & Yoghurt Frosting Suikervrije Kruidnootjes met Dadels & RozijnenSuikervrije Kruidnootjes met Dadels & Rozijnen Hartige Muffins van Amandelmeel met GroentenHartige Muffins van Amandelmeel met Groenten Suikervrije chocoladetaart - Annemieke, Eet het BeterSuikervrije chocoladetaart van Annemieke

Categorie: Baby & Peuter, Feestinspiratie Tags: ahornsiroop, appel, appel azijn, baking soda, cashewnoten, cashewnoten frosting, dadels, eieren, frosting, kokosolie, speltmeel, verjaardagstaart, verse dadels, volkoren, yaconsiroop

Vorig bericht: « Pizzabodem van Aubergine & Amandelmeel
Volgend bericht: Gezonde Champignonsoep met Kokosmelk (vegan) »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Karla Vendrig zegt

    8 april 2018 om 1:53 pm

    Hoi Saskia,
    Klopt dat deze taart niet echt opstijft?
    Welke kokosolie gebruik jij voor jr recepten

    • Saskia zegt

      9 april 2018 om 8:39 am

      Dat klopt inderdaad. Ik gebruik zelf verschillende merken. Van Royal Green, Mattisson, tot BioToday. Zo lang het maar een onbewerkte extra virgin is, van een beetje goede kwaliteit. 😉

  2. Bogaert Hilde zegt

    19 september 2018 om 6:32 pm

    Hey Saskia,

    Kan ik het speltmeel vervangen door boekweitmeel?

    Groeten Hilde

    • Saskia zegt

      24 september 2018 om 5:41 pm

      Ja hoor, verandert alleen de smaak behoorlijk!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact