Ik zit weer in zo’n fase: eentje waarin ik probeer extra veel bladgroen te eten. Laatst was ik in de supermarkt en kocht ik in één keer rucola, veldsla, spinazie, romaine sla én andijvie. Hoppa! Even wat extra fytonutriënten in m’n zomerlijf. Met warmer zomerweer heb ik gelukkig altijd zin in frisse salades, dus ik begon met deze: een andijvie salade met harde geitenkaas en een, uiteraard suikervrije, zelfgemaakte mosterd dressing.
Alhoewel ik niet echt goed ben met goede voornemens, luister ik altijd wel goed naar mijn lijf. Iets in mij zei: meer groen! Nou, daar gaan we dan maar. Helaas is het me nog niet gelukt mijn twee jaar oude peuter aan de sla te krijgen. In de smoothie vind hij alles prima, maar zo los als blaadje op z’n bord. Hij gruwelt ervan. Ik heb van alles geprobeerd: andijvie, romaine sla, spinazie…. Hoe is dat voor de andere mama’s? Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe oud jullie kindje was toen hij of zij eindelijk sla ging eten? 🙂
Als wij nu een salade eten, krijgt hij gewoon de rauwkost eruit op z’n bord. Dus bij deze, wat blokjes komkommer, wat stukjes oranje paprika, blokjes geitenkaas en walnootjes. Dat lust hij allemaal wel. Dan maar zonder andijvie voor nu.
Meer lekkere salade voor bij lunch of diner, vindt je hier.
Andijvie Salade met Harde Geitenkaas & Mosterd Dressing
voor 2 personen, als bijgerecht
- 1/2 krop andijvie sla
- 1 oranje paprika
- 1/2 komkommer
- 2 handjes walnoten, ongebrand
- 50 g harde geitenkaas (ik gebruikte de belegen variant)
voor de mosterd dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el appel azijn
- 1 tl mosterd (suikervrij, bijvoorbeeld die van Maille)
- snufje Keltisch zeezout en versgemalen peper
Instructies
- Snijd de andijvie in dunne slierten en was deze goed onder stromend water.
- Snijd de paprika en komkommer in blokjes, hak de walnoten grof en snij de kaas in blokjes.
- Meng alle ingrediënten in een slakom.
- Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een kommetje en even goed door te roeren.
- Serveer de andijvie salade met de dressing. Neem je de salade mee naar je werk, breng de dressing dan los mee, en roer deze er vlak voor je gaat eten pas doorheen.
Simpel, maar zo lekker! Eet smakelijk.
Op naar een groene zomer!
Saskia