• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Appel Carpaccio met Kropsla & Verse Vijgen

5 juli 2017

Appel Carpaccio met Kropsla & Verse Vijgen

Eigenlijk kun je alles wel in mooie dunne schijfjes snijden en het carpaccio noemen. Dat lijkt tegenwoordig in restaurants wel een trend.  Zo zag ik al eerder carpaccio van bietjes, van koolrabi, peren en courgette. Nou, ik deed het dit keer lekker met een appeltje! Want alhoewel rundvlees vol ijzer mag zitten, rood vlees is en blijft een betwist ingrediënt in healthy food-land. Teveel mag je er in ieder geval niet van eten volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).  Maak daarom eens een lekkere salade met appel carpaccio, kropsla & verse vijgen als lunch. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Move over, saaie walnoten, geitenkaas en honing. Ik ga vandaag voor walnoten, geitenkaas, verse vijgen en balsamico. 🙂 Een heerlijke combinatie, die net even een tikkeltje spannender is. Combineer dat alles met jouw lekkere dungesneden appels en een flinke hand kropsla, en je hebt een heerlijke zoete lunchsalade voor jezelf of een heerlijk sjiek voorgerechtje gecreëerd.

En die twee stuks fruit, die zijn ook alvast binnen! Vijgen staan bekend om al hun gezondheidsvoordelen, helemaal als het verse vijgen zijn. Ze zijn bloeddrukverlagend, helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en bevatten veel calcium. Goed voor je botten dus! Ik vind het zo jammer dat je ze maar zo weinig in de winkels kunt vinden. Ik kocht ze nu bij een kleine groentenboer, die ze toevallig wél op voorraad had.

Appel Carpaccio met Kropsla & Verse Vijgen

Appel Carpaccio met Kropsla & Verse Vijgen

per persoon

  • 1 rood appeltje
  • 1 el citroensap
  • 2 handen kropsla
  • 1 verse vijg
  • een handje walnoten
  • 1 el zachte geitenkaas bolletjes
  • 1 tl balsamico azijn (zonder toegevoegde suikers)

Snijd de appel in zeer dunne plakjes en besprenkel met een beetje citroensap. Leg deze op het bord en verdeel de kropsla erover. Snijd de vijg in schijfjes en hak de walnoten in stukjes. Verdeel deze samen met de geitenkaas over de salade. Besprenkel met wat goede balsamico zijn.

Enjoy!

En heb je nog verse vijgen over? Dan verwerk de die toch lekker in je ontbijtje? Ik plaatste afgelopen weekend dit lekkere ontbijtje van kokosyoghurt met verse vijgen. Overigens vind ik ze zelf ook gewoon lekker als tussendoortje.

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Baby Spinazie Salade met Bosbessen en Hollandse KaasBaby Spinazie Salade met Bosbessen en Hollandse Kaas Spinazie Salade met Peer, Walnoten & MoerbeienSpinazie Salade met Peer, Walnoten & Moerbeien Spinazie Salade met Aardbeien en BalsamicoZomerse Spinazie Salade met Aardbeien en Balsamico Cantaloupe Salade met Geitenkaas en HazelnotenCantaloupe Salade met Geitenkaas en Hazelnoten

Categorie: Gezonde Salades Tags: appel carpaccio, azijn, balsamico, carpaccio zonder vlees, geitenkaas, gezonde salade, kropsla, rode appel, salade, vegetarisch, verse vijgen, walnoten

Vorig bericht: « Roze Ananas Smoothie met Rode Biet & Komkommer
Volgend bericht: Kamut Pannenkoeken met Bosbessensaus »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact