Eigenlijk kun je alles wel in mooie dunne schijfjes snijden en het carpaccio noemen. Dat lijkt tegenwoordig in restaurants wel een trend. Zo zag ik al eerder carpaccio van bietjes, van koolrabi, peren en courgette. Nou, ik deed het dit keer lekker met een appeltje! Want alhoewel rundvlees vol ijzer mag zitten, rood vlees is en blijft een betwist ingrediënt in healthy food-land. Teveel mag je er in ieder geval niet van eten volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Maak daarom eens een lekkere salade met appel carpaccio, kropsla & verse vijgen als lunch. Dan weet je zeker dat je goed zit.
Move over, saaie walnoten, geitenkaas en honing. Ik ga vandaag voor walnoten, geitenkaas, verse vijgen en balsamico. 🙂 Een heerlijke combinatie, die net even een tikkeltje spannender is. Combineer dat alles met jouw lekkere dungesneden appels en een flinke hand kropsla, en je hebt een heerlijke zoete lunchsalade voor jezelf of een heerlijk sjiek voorgerechtje gecreëerd.
En die twee stuks fruit, die zijn ook alvast binnen! Vijgen staan bekend om al hun gezondheidsvoordelen, helemaal als het verse vijgen zijn. Ze zijn bloeddrukverlagend, helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en bevatten veel calcium. Goed voor je botten dus! Ik vind het zo jammer dat je ze maar zo weinig in de winkels kunt vinden. Ik kocht ze nu bij een kleine groentenboer, die ze toevallig wél op voorraad had.
Appel Carpaccio met Kropsla & Verse Vijgen
per persoon
- 1 rood appeltje
- 1 el citroensap
- 2 handen kropsla
- 1 verse vijg
- een handje walnoten
- 1 el zachte geitenkaas bolletjes
- 1 tl balsamico azijn (zonder toegevoegde suikers)
Snijd de appel in zeer dunne plakjes en besprenkel met een beetje citroensap. Leg deze op het bord en verdeel de kropsla erover. Snijd de vijg in schijfjes en hak de walnoten in stukjes. Verdeel deze samen met de geitenkaas over de salade. Besprenkel met wat goede balsamico zijn.
Enjoy!
En heb je nog verse vijgen over? Dan verwerk de die toch lekker in je ontbijtje? Ik plaatste afgelopen weekend dit lekkere ontbijtje van kokosyoghurt met verse vijgen. Overigens vind ik ze zelf ook gewoon lekker als tussendoortje.
Liefs,
Saskia