• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Boerenkool Salade met Sinaasappelsap

19 december 2013

Boerenkool Salade met Sinaasappelsap

Ben je al uitgekeken op boerenkool met worst? En wist je ook al dat je van boerenkool ontzettend gezonde en lekkere groene smoothies maken? Mooi! Aan een salade van rauwe boerenkool zal je mogelijk niet meteen denken, maar geloof me; Deze salade is een pure vitamine C-bom en geeft je een flinke boost energie! Door de boerenkool zeer fijn te snijden en het vervolgens even te masseren met wat citroen- of sinaasappelsap, wordt het vanzelf zacht en kun je het ook rauw eten. Deze salade is dus fris en fruitig!

Boerenkool zit vol met vitamine A, C en K, maar ook met ijzer en calcium. Het wordt daarom in Amerika ook wel “the queen of greens” genoemd of de toekomstige rundvlees-vervanger… Wat denken jullie?

Voor nu deel ik het recept van deze vrij eenvoudige boerenkool salade met jullie. Door de salade op te maken met hennepzaad en pecannoten, voeg je eiwitten en vetten toe van super kwaliteit. Je kunt de salade van tevoren maken en meenemen als lunch, of serveer hem als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. 

boerenkool gezond

Boerenkool Salade met Sinaasappel, Pecannoten en Hennepzaad

per persoon

  • 2, 5 handjes verse en zeer fijngesneden boerenkool
  • sap van een halve (pers-) sinaasappel
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 2 eetlepels hennepzaad
  • een handje pecannoten (of walnoten)
  • 1/2 punt paprika
  • 1 snuf (himalaya-) zout

Doe de boerenkool in een grote mengkom en voeg de verse sinaasappelsap en eetlepel appel cider azijn toe. Masseer de salade enkele minuten met gewassen handen, waarbij je de salade goed fijn knijpt tussen je vingers. Als je merkt dat de boerenkool iets zachter wordt, zit je goed!

Snijd vervolgens de puntpaprika in kleine stukjes (of reepjes) en hak de pecannoten in stukjes. Voeg alle resterende ingrediënten bij de boerenkool en schep het geheel goed door.  Serveer het fris (uit de koeling).

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Groene Salade 2.0Groene Salade met Avocado, Hennepzaad en Spinazie Bietjes en Zwarte Rijst SaladeBietjes en Zwarte Rijst Salade Frisse Rauwkost Salade van Chinese KoolFrisse Rauwkost Salade van Chinese Kool Peperonata met Quinoa, Kappertjes & RucolaPeperonata met Quinoa, Kappertjes & Rucola

Categorie: Gezonde Salades, Vegan Tags: appel cider azijn, boerenkool, hennepzaad, paprika, pecannoten, sinaasappel, vegan

Vorig bericht: « Rode Linzen Soep met Tijm, Wortel en Zoete Aardappel
Volgend bericht: Gezonde Fristi van Sojamelk (kidsproof!) »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact