Ben je al uitgekeken op boerenkool met worst? En wist je ook al dat je van boerenkool ontzettend gezonde en lekkere groene smoothies maken? Mooi! Aan een salade van rauwe boerenkool zal je mogelijk niet meteen denken, maar geloof me; Deze salade is een pure vitamine C-bom en geeft je een flinke boost energie! Door de boerenkool zeer fijn te snijden en het vervolgens even te masseren met wat citroen- of sinaasappelsap, wordt het vanzelf zacht en kun je het ook rauw eten. Deze salade is dus fris en fruitig!
Boerenkool zit vol met vitamine A, C en K, maar ook met ijzer en calcium. Het wordt daarom in Amerika ook wel “the queen of greens” genoemd of de toekomstige rundvlees-vervanger… Wat denken jullie?
Voor nu deel ik het recept van deze vrij eenvoudige boerenkool salade met jullie. Door de salade op te maken met hennepzaad en pecannoten, voeg je eiwitten en vetten toe van super kwaliteit. Je kunt de salade van tevoren maken en meenemen als lunch, of serveer hem als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.
Boerenkool Salade met Sinaasappel, Pecannoten en Hennepzaad
per persoon
- 2, 5 handjes verse en zeer fijngesneden boerenkool
- sap van een halve (pers-) sinaasappel
- 1 eetlepel appel cider azijn
- 2 eetlepels hennepzaad
- een handje pecannoten (of walnoten)
- 1/2 punt paprika
- 1 snuf (himalaya-) zout
Doe de boerenkool in een grote mengkom en voeg de verse sinaasappelsap en eetlepel appel cider azijn toe. Masseer de salade enkele minuten met gewassen handen, waarbij je de salade goed fijn knijpt tussen je vingers. Als je merkt dat de boerenkool iets zachter wordt, zit je goed!
Snijd vervolgens de puntpaprika in kleine stukjes (of reepjes) en hak de pecannoten in stukjes. Voeg alle resterende ingrediënten bij de boerenkool en schep het geheel goed door. Serveer het fris (uit de koeling).