• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Bonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt Croutons

13 september 2017 Reageer

Bonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt Croutons

Ik ben echt verliefd op van die Italiaanse panzanella salades. Dit zijn in feite maaltijdsalades gemaakt met oud brood. Maar dan lekker kruidig, en goed op smaak. Ik besloot daarom een bonensalade te maken, geïnspireerd op Italië en de fameuze panzanella. Deze bonensalade bracht ik op smaak met een vegan spinazie pesto en yes, zelfgemaakte volkoren spelt croutons. Super easy om te maken, maar oh, zo heerlijk! 

Ik zit op dit moment toevallig ook in Italië! Uiteraard geniet ik hier ook gewoon van alle pizza’s, pasta’s, gelati en risotto’s (want dat hoort er hier gewoon een beetje bij en ja, ik eet soms ook weleens suiker.) Maar lekkere salades, daar heb ik ook zin in. Laat de zon maar schijnen in Nederland, als je dit receptje probeert… want dat hoort er wel een beetje bij!

Ik gebruikte in deze salade vooral snijbonen (lekker fijn gesneden door de lokale groenteboer), gecombineerd met kleine witte (cannelini) bonen, en grote witte (borlotti) bonen, ook wel boterbonen. Uiteraard kun je hierin variëren. De (spinazie) pesto maakte ik vegan door geen kaas, maar edelgist te gebruiken, maar voel je vrij om een meer spinazie pesto met kaas te maken. Je vindt een receptje hier. Wil je liever een standaard pesto met basilicum ipv spinazie gebruiken (ook lekker!), dan vindt je een receptje hier.

Bonen salade met Vegan Pesto & Volkoren Spelt Croutons

Bonen salade met Vegan Spinazie Pesto & Volkoren Spelt Croutons

voor 3 à 4 personen

  • 400 g snijbonen, fijngesneden
  • 200 g borlotti bonen, voorgekookt
  • 200 g cannelini bonen, voorgekookt
  • 150 g veldsla

voor de vegan spinazie pesto

  • 1 teentje knoflook
  • 75 g spinazie
  • 60 g cashewnoten
  • 3 eetlepels edelgist
  • 8-10 el olijfolie
  • 1/4 – 1/2 tl Keltisch zeezout, naar smaak

voor de volkoren spelt croutons

  • 4 goede (oude) volkoren spelt boterhammen (ik kocht deze bij de AH)
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje Keltisch zeezout

Instructies

  1. Kook de snijbonen gaar in een pannetje met kokend water, of stoom ze gaar in een stoommandje. Giet ze dan af.
  2. Spoel de borlotti en cannelini bonen goed af onder stromend water en was de sla.
  3. Maak de pesto door de ingrediënten te pureren in een kleine keukenmachine of met een staafmixer. Voeg olijfolie naar wens toe, om de voor jouw juiste consistentie te creëren. Wil je meer vocht en minder olie, voeg dan een klein scheutje water toe.
  4. Snijd de boterhammen in kleine blokjes. Pers de teentjes knoflook uit boven een kom, en meng met de olie en een snufje zout. Schep dan het brood erdoor.
  5. Verwarm een droge koekenpan op het fornuis en bak hierin de stukjes brood goudbruin, onder continu roeren.
  6. Maak de salade op door een hand veldsla op elk bord te leggen. Meng de bonen met een deel van de pesto en verdeel deze over de borden. Verdeel ook de croutons. Serveer de salade met nog wat extra pesto voor de liefhebbers.

Dit recept bleek gelukkig ook redelijk kidsproof. Voor mijn peuter liet ik de veldsla achterwege, want hij houdt niet van de textuur van de blaadjes, en schepte ik een extra klodder pesto op z’n bordje. Want hij houdt van dippen. Het ging schoon op!

Geniet ervan!

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Eiwitrijke Risotto van Quinoa & Witte Bonen PureeEiwitrijke Risotto van Quinoa & Witte Bonen Puree Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing Bietjes en Zwarte Rijst SaladeBietjes en Zwarte Rijst Salade Geroosterde venkel & zoete aardappel met rode ui en muntGeroosterde venkel & zoete aardappel met rode ui en munt

Categorie: Gezonde Salades, Hoofdgerechten, Vegan Tags: bonen, borlotti, cannelini, cashewnoten, edelgist, knoflook, olijfolie, pesto, salade, snijbonen, spinazie, vegan, vegan pesto, volkoren spelt croutons, witte bonen, zelf croutons maken

Vorig bericht: « Vegan Sinaasappel & Pompoen Taart van Simone
Volgend bericht: Vegan Blueberry Cheesecake Bites van Anne »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact