• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Cantaloupe & Komkommer Spirelli Salade

25 mei 2017

Cantaloupe & Komkommer Spirelli Salade met Volkoren Spelt Couscous

Nu het buiten weer wat warmer wordt, krijg ik steeds meer zin in frisse salades. Dit keer maakte ik een lekkere spirelli salade, van komkommer en cantaloupe meloen. Ik gebruikte een julienne snijder voor dit recept, maar je kunt uiteraard ook een spiraalsnijder gebruiken als je die hebt. Voor de smaakt hoe je het niet te doen, hoor! Je kunt de meloen en komkommer ook gewoon in blokjes snijden, dan is de salade net zo lekker. Maar die cantaloupe en komkommer spirelli, zien er natuurlijk wel extra feestelijk uit!

Samen met de volkoren spelt couscous creëer je een friszoete zomersalade die ook prima vult als lunch of diner. Wij voegden voor de perfecte salade nog wat zachte geitenkaas, pistachenootjes en munt toe.

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn schoonmoeder weer een nieuwe fles van de overheerlijke Gran Moro balsamico azijn (die je ook al in deze video voorbij zag komen), dus die gebruikten we als dressing. En toen, lekker met een bordje op schoot op onze loungebank in de tuin. Laat de zomer maar komen!

Cantaloupe & Komkommer Spirelli Salade met Volkoren Spelt Couscous

Cantaloupe & Komkommer Spirelli Salade met Volkoren Spelt Couscous

voor 2 personen

  • 120 gram volkoren spelt couscous
  • 1 eetlepel olijfolie, extra vergine
  • snufje zeezout en peper
  • 1/2 cantaloupe meloen
  • 1 komkommer
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels pistachenootjes, gepeld en ongezouten
  • 2 takjes verse munt
  • balsamico azijn, naar smaak

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng deze vervolgens met de olijfolie en een snufje zout en peper.

Maak de cantaloupe en komkommer spirelli, door de cantaloupe allereerst te halveren. Verwijder de pitjes en de schil. Gebruik een juliennesnijder of spiraalsnijder om mooie lange slierten te maken. Was de komkommer en maak ook hiervan lange slierten. Meng de twee kleuren spirelli door elkaar.

Hak de pistachenoten in grove stukken en was de munt. Schep de couscous op het bord en schep de komkommer en meloen erop. Garneer met de geitenkaas en pistachenootjes. Strooi de muntblaadjes over de salade en breng op smaak met balsamico azijn.

Geniet van deze frisse zonnige maaltijd! Voor meer lekkere salade, kijk je hier. 

Ga jij aan de slag met deze cantaloupe en komkommer spirelli salade? Laat me dan vooral weten of het heeft gesmaakt!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
3Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Spinazie Salade met Peer, Walnoten & MoerbeienSpinazie Salade met Peer, Walnoten & Moerbeien Lunch Salade met Spinazie, Groene Linzen & AvocadoLunch Salade met Spinazie, Groene Linzen & Avocado Taboulé van quinoa met rode druivenTaboulé van quinoa met rode druiven & avocado Superfood Lunch Salade van AvocadoSuperfood Lunch Salade van Avocado

Categorie: Gezonde Salades, Suikervrij Lunchen Tags: cantaloupe spirelli, couscous, fris, fruit, komkommer spirelli, munt, pistachenoten, salade, spelt couscous, spiraalsnijder, spirelli salade, zachte geitenkaas, zomers

Vorig bericht: « Breakfast Smoothiebowl met Verse Abrikozen & Havermout
Volgend bericht: Kokoswater IJsjes met Mango: Heerlijk suikervrij waterijs! »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact