Nu het buiten weer wat warmer wordt, krijg ik steeds meer zin in frisse salades. Dit keer maakte ik een lekkere spirelli salade, van komkommer en cantaloupe meloen. Ik gebruikte een julienne snijder voor dit recept, maar je kunt uiteraard ook een spiraalsnijder gebruiken als je die hebt. Voor de smaakt hoe je het niet te doen, hoor! Je kunt de meloen en komkommer ook gewoon in blokjes snijden, dan is de salade net zo lekker. Maar die cantaloupe en komkommer spirelli, zien er natuurlijk wel extra feestelijk uit!
Samen met de volkoren spelt couscous creëer je een friszoete zomersalade die ook prima vult als lunch of diner. Wij voegden voor de perfecte salade nog wat zachte geitenkaas, pistachenootjes en munt toe.
Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn schoonmoeder weer een nieuwe fles van de overheerlijke Gran Moro balsamico azijn (die je ook al in deze video voorbij zag komen), dus die gebruikten we als dressing. En toen, lekker met een bordje op schoot op onze loungebank in de tuin. Laat de zomer maar komen!
Cantaloupe & Komkommer Spirelli Salade met Volkoren Spelt Couscous
voor 2 personen
- 120 gram volkoren spelt couscous
- 1 eetlepel olijfolie, extra vergine
- snufje zeezout en peper
- 1/2 cantaloupe meloen
- 1 komkommer
- 50 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels pistachenootjes, gepeld en ongezouten
- 2 takjes verse munt
- balsamico azijn, naar smaak
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng deze vervolgens met de olijfolie en een snufje zout en peper.
Maak de cantaloupe en komkommer spirelli, door de cantaloupe allereerst te halveren. Verwijder de pitjes en de schil. Gebruik een juliennesnijder of spiraalsnijder om mooie lange slierten te maken. Was de komkommer en maak ook hiervan lange slierten. Meng de twee kleuren spirelli door elkaar.
Hak de pistachenoten in grove stukken en was de munt. Schep de couscous op het bord en schep de komkommer en meloen erop. Garneer met de geitenkaas en pistachenootjes. Strooi de muntblaadjes over de salade en breng op smaak met balsamico azijn.
Geniet van deze frisse zonnige maaltijd! Voor meer lekkere salade, kijk je hier.
Ga jij aan de slag met deze cantaloupe en komkommer spirelli salade? Laat me dan vooral weten of het heeft gesmaakt!