Zelfgemaakte guacamole! Dat is natuurlijk dé manier om al die rijpe avocado’s op te maken. Maar daarnaast is het ook de perfecte dip voor bij de barbecue, voor op een zelfgemaakte cracker, of voor bij je bonenmaaltijd. Ik maakte hem nu voor bij een partij lekkere taco’s. Het recept voor de taco’s komt morgen uiteraard ook online. Dus dan kunnen jullie een compleet zomers feestmaal gaan bereiden.
Ik deel met jullie het recept voor guacamole van Jason Wrobel, maar het is eigenlijk niets anders dan een traditioneel recept voor gaucamole. Wat je standaard nodig hebt is: avocado’s, rode ui, een hete peper, limoen en uiteraard zout en peper. Hij voegt er nog wat komijnzaad aan toe voor extra smaak. Ik maakte een halve portie, maar baalde spontaan dat ik niet wat meer had gemaakt, want deze guacamole was écht overheerlijk. De lekkerste zelfgemaakte guacamole die ik ben tegengekomen… Maken dus! 🙂
Ik liet zelf alleen de verse koriander weg, want die had ik niet in huis!
De Lekkerste Zelfgemaakte Guacamole
voor een kommetje vol
- 2 grote rijpe avocado’s (tip: kijk even onder het pitje om de rijpheid te checken, zie de uitleg hier)
- 1 rode ui
- 1 rede peper
- 1 limoen
- 1/2 tl Keltisch zeezout
- 1/2 tl komijnzaad, gemalen
- een snuf versgemalen peper
- 1 rijpe tomaat
- optioneel: 1 el verse koriander
Prak de avocado fijn totdat er nog maar een paar stukjes zichtbaar zijn. Hak de ui en knoflook fijn en voeg deze toe. Roer dan het sap van de limoen erdoor en alle kruiden. Dek de guacamole dan af met folie, goed tegen de guacamole aan, om te voorkomen dat er lucht bij de avocado kan komen, en plaats deze in de koelkast totdat hij goed koud is, ongeveer een uurtje. Hak als laatste de tomaat in blokjes, verwijder de zaadlijsten, en roer de tomaat door de guacamole, vlak voor je deze opdient.
Uiteraard kun je het koelkast-gedeelte overslaan, als je hem meteen wilt opeten! 🙂
De review van het kookboek Eaternity vindt je hier.
Liefs,
Saskia