De lente is begonnen, tijd voor salades! Deze sperziebonen salade is een perfecte eiwitrijke lunchmaaltijd, of licht diner. De bonen, kip en eieren zitten vol met eiwitten. De zelfgemaakte pesto, kaas en pijnboompitjes zorgen voor de nodige extra swung. Erg lekker!
Het is voor velen van ons een gewoonte om zowel bij het ontbijt, de lunch én het avondeten een grote portie koolhydraten te nuttigen. Denk aan havermout, pasta, brood, rijst, etc. We hebben er vaak ook zin in, omdat deze koolhydraten snel onze honger stillen. Maar als je ervoor zorgt dat je maaltijd voldoende calorieën bevat, zul je ook zonder de koolhydraten geen honger hebben. Bij veel mensen helpt het matigen met koolhydraten, om een paar extra kilootjes kwijt te raken. Daarnaast geeft een eiwitrijke maaltijd je extra fuel om tijdens een uurtje sporten wat extra spiermassa op te bouwen. Hoe meer spieren je hebt, hoe groter ook je verbranding als je niet sport. Yup, we weten allemaal hoe het werkt. Bij deze praat ik dus over krachtvoer!
Je kunt deze salade voor de snelheid maken met gerookte kipfilet uit de supermarkt. Dan staat deze sperziebonen salade binnen no-time op tafel. Hij is echter nog lekkerder als je zelf een biologisch kipfiletje bakt en in reepjes snijd. De gerookte kipfilet zit meestal vol met e-nummers, en als je echt pech hebt is er ook nog een vorm van suiker aan toegevoegd. Goed de verpakking lezen dus!
Eiwitrijke Sperziebonen Salade met verse Pesto
lunch voor 3-4, of diner voor 2
- 500 gram sperziebonen
- 4 eieren
- 150 gram biologische kipfilet
- handje pijnboompitten
- twee eetlepels geraspte parmezaanse kaas
voor de pesto
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 30 gram verse basilicum
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 6 eetlepels olijfolie extra vergine
Bak de kipfilet in een scheutje kokosolie of olijfolie aan beide kanten goed goudbruin. Haal deze vervolgens uit de pan en snijd hem alvast in reepjes. Haal ondertussen de sperzieboontjes af en snijd deze doormidden. Kook ze in 6 minuten beetgaar, en spoel ze dan na met wat koud water.
Meng voor de pesto alle ingrediënten in een (kleine) keukenmachine. Voeg eventueel extra olijfolie toe, als de pesto niet vloeibaar genoeg is. Breng op smaak met peper, en eventueel een klein snufje zeezout.
Kook als laatste ook de eieren gedurende 6-7 minuten. Pel ze, en snijd deze doormidden. Meng dan de pesto, kip en sperziebonen. Verdeel dit over de borden en maak de salade af met wat pijnboompitjes, geraspte Parmezaanse kaas en de ei.
Eet smakelijk!
Ziet er lekker uit, zeker de cominatie pijnboompitten en kaas. Ik maak regelmatig kipsalade in plaats van de kipfilet te bakken. Laat ik hem garen in bouillon. Bouillon aan de kook brengen. Kipfilet erin, even laten koken. Daarna de warmtebron uitzetten. Na 30 minuten is de kip gaar en botermals.
Klinkt erg lekker, Yvonne!
Wat nog gezonder is,je groenten stomen.ook veel smaakvoller.xxx
Ja, dat is zeker waar! Goede tip!
in pijnboompitten zitten heel veel koolhydraten (13,5 gram per 100 gram)
Dat valt dan toch wel mee als je er een eetlepeltje overheen strooit? Als je het liever niet wilt, kunt je ze altijd vervangen of weglaten. 😉