• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Eiwitrijke Sperziebonen Salade

30 maart 2016

Eiwitrijke Sperziebonen Salade

De lente is begonnen, tijd voor salades! Deze sperziebonen salade is een perfecte eiwitrijke lunchmaaltijd, of licht diner. De bonen, kip en eieren zitten vol met eiwitten. De zelfgemaakte pesto, kaas en pijnboompitjes zorgen voor de nodige extra swung. Erg lekker!

Het is voor velen van ons een gewoonte om zowel bij het ontbijt, de lunch én het avondeten een grote portie koolhydraten te nuttigen. Denk aan havermout, pasta, brood, rijst, etc. We hebben er vaak ook zin in, omdat deze koolhydraten snel onze honger stillen. Maar als je ervoor zorgt dat je maaltijd voldoende calorieën bevat, zul je ook zonder de koolhydraten geen honger hebben. Bij veel mensen helpt het matigen met koolhydraten, om een paar extra kilootjes kwijt te raken. Daarnaast geeft een eiwitrijke maaltijd je extra fuel om tijdens een uurtje sporten wat extra spiermassa op te bouwen. Hoe meer spieren je hebt, hoe groter ook je verbranding als je niet sport. Yup, we weten allemaal hoe het werkt. Bij deze praat ik dus over krachtvoer!

Je kunt deze salade voor de snelheid maken met gerookte kipfilet uit de supermarkt. Dan staat deze sperziebonen salade binnen no-time op tafel. Hij is echter nog lekkerder als je zelf een biologisch kipfiletje bakt en in reepjes snijd. De gerookte kipfilet zit meestal vol met e-nummers, en als je echt pech hebt is er ook nog een vorm van suiker aan toegevoegd. Goed de verpakking lezen dus!

Eiwitrijke Sperziebonen Salade met verse Pesto

 

lunch voor 3-4, of diner voor 2

  • 500 gram sperziebonen
  • 4 eieren
  • 150 gram biologische kipfilet
  • handje pijnboompitten
  • twee eetlepels geraspte parmezaanse kaas

voor de pesto

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram verse basilicum
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 6 eetlepels olijfolie extra vergine

Bak de kipfilet in een scheutje kokosolie of olijfolie aan beide kanten goed goudbruin. Haal deze vervolgens uit de pan en snijd hem alvast in reepjes. Haal ondertussen de sperzieboontjes af en snijd deze doormidden. Kook ze in 6 minuten beetgaar, en spoel ze dan na met wat koud water.

Meng voor de pesto alle ingrediënten in een (kleine) keukenmachine. Voeg eventueel extra olijfolie toe, als de pesto niet vloeibaar genoeg is. Breng op smaak met peper, en eventueel een klein snufje zeezout.

Kook als laatste ook de eieren gedurende 6-7 minuten. Pel ze, en snijd deze doormidden. Meng dan de pesto, kip en sperziebonen. Verdeel dit over de borden en maak de salade af met wat pijnboompitjes, geraspte Parmezaanse kaas en de ei.

Eet smakelijk!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Winterse Rijst SaladeWinterse Rijst Salade Mijn Italiaanse liefde & Bruschetta: tomatensalade op toast!Mijn Italiaanse liefde & Bruschetta: tomatensalade op toast! Naakte haver salade met kersen & peterselieNaakte haver salade met kersen & peterselie Avocado Salade met Wortel en KikkererwtenAvocado Salade met Wortel en Kikkererwten

Categorie: Gezonde Salades, Suikervrij Lunchen Tags: basilicum, ei, kip, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, sperziebonen

Vorig bericht: « Sapje van Bietjes, Wortel en Appel (Miracle Juice!)
Volgend bericht: Italiaans Brood van Courgette en Amandelmeel »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Yvonne van Sambeek zegt

    2 april 2016 om 2:19 pm

    Ziet er lekker uit, zeker de cominatie pijnboompitten en kaas. Ik maak regelmatig kipsalade in plaats van de kipfilet te bakken. Laat ik hem garen in bouillon. Bouillon aan de kook brengen. Kipfilet erin, even laten koken. Daarna de warmtebron uitzetten. Na 30 minuten is de kip gaar en botermals.

    • Saskia zegt

      4 april 2016 om 4:28 pm

      Klinkt erg lekker, Yvonne!

  2. San zegt

    3 april 2016 om 9:37 pm

    Wat nog gezonder is,je groenten stomen.ook veel smaakvoller.xxx

    • Saskia zegt

      4 april 2016 om 4:28 pm

      Ja, dat is zeker waar! Goede tip!

  3. laura zegt

    18 maart 2017 om 1:27 pm

    in pijnboompitten zitten heel veel koolhydraten (13,5 gram per 100 gram)

    • Saskia zegt

      19 maart 2017 om 1:39 pm

      Dat valt dan toch wel mee als je er een eetlepeltje overheen strooit? Als je het liever niet wilt, kunt je ze altijd vervangen of weglaten. 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact