• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Frisse Rauwkost Salade van Chinese Kool

8 december 2016

Frisse Rauwkost Salade van Chinese Kool

Chinese Kool. Ik moet toegeven dat ik hem zelf niet erg vaak gebruik! Toch is de Chinese kool erg lekker in bijvoorbeeld een snel wokgerecht, of gewoon lekker knapperig en rauw in een frisse rauwkost salade. Vandaag zet ik hopelijk ook deze mooie groente bij jou op de kaart met een kleurrijke rauwkost salade van Chinese kool, met een overheerlijke sinaasappel & mosterd dressing! Overheerlijk bij de lunch, als voor- of bijgerecht (zelfs op de Kerst-tafel)!

Ja, we mogen het weer oven Kerst hebben toch? Ik vind de toevoeging van granaatappelpitjes altijd wel een Kerst-sfeer geven aan een recept. Maar Chinese kool is ook gewoon ontzettend gezond en zou dus wel wat vaker op ons menu mogen staan! Het is rijk aan calcium, kalium en ijzer. Hierdoor helpt het de bloeddruk reguleren en werkt het goed tegen vermoeidheid. Ook bevat het de vitaminen A, C en K: Goed voor ons immuunsysteem én onze ogen!

Een salade is uiteraard vaak suikervrij. Daar hoef je dus niets meer aan te doen! Maar dressings daarentegen, die zijn vaak wel gezoet. Helemaal de voorverpakte dressings uit de supermarkt. Daarom laat ik je vandaag bij deze salade zien, hoe makkelijk het is om een fruitige dressing te maken zonder suiker! En het mooie is; deze salade wordt alleen maar lekkerder naarmate hij langer in de dressing heeft gelegen. Dat maakt de salade dus ideaal om mee te nemen naar je werk. Wat nou, dressing on the side, please?

 

Frisse Rauwkost Salade van Chinese Kool met Mosterd Sinaasappel Dressing

Frisse Rauwkost Salade van Chinese Kool met Mosterd Sinaasappel Dressing

  • een halve chinese kool
  • 2 grote wortels
  • 1 rode paprika
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • een flink hand zonnebloempitten

voor de dressing

  • sap van 1 perssinaasappel
  • 1 flinke theelepel (suikervrije!) mosterd
  • 1 eetlepel appel azijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • een snufje Himalaya zout en wat versgemalen peper

Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en rasp de wortels grof. Snijd de paprika in blokjes. Meng dan alle ingrediënten voor de salade in een grote kom.

Roer de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en giet deze over de salade. De salade is het lekkerst als deze een nachtje in de koeling heeft gestaan, dan kan de dressing lekker intrekken!

Als je nou nog een beetje je best doet om deze salade mooi op een bordje te poneren, misstaat hij zeker niet tijdens het Kerstdiner! Wanneer ga jij deze prachtige salade met Chinese kool serveren? Ik ben benieuwd!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Kleurrijke Salade met Hummus en LinzenVegan Salade met Hummus en Linzen Boerenkool Salade met SinaasappelsapBoerenkool Salade met Sinaasappelsap Spinazie Salade met Venkel & SinaasappelSpinazie Salade met Venkel & Sinaasappel Peperonata met Quinoa, Kappertjes & RucolaPeperonata met Quinoa, Kappertjes & Rucola

Categorie: Gezonde Salades, Vegan Tags: chinese kool, dressing, granaatappel, granaatappelpitjes, mosterd, paprika, salade, sinaasappel, suikervrije dressing, vegan, wortel, zonnebloempitten

Vorig bericht: « Pecan Repen met Rozijnen, Sinaasappel & Speculaas
Volgend bericht: Champignonsoep met Zoete Aardappel en Prei »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact