Chinese Kool. Ik moet toegeven dat ik hem zelf niet erg vaak gebruik! Toch is de Chinese kool erg lekker in bijvoorbeeld een snel wokgerecht, of gewoon lekker knapperig en rauw in een frisse rauwkost salade. Vandaag zet ik hopelijk ook deze mooie groente bij jou op de kaart met een kleurrijke rauwkost salade van Chinese kool, met een overheerlijke sinaasappel & mosterd dressing! Overheerlijk bij de lunch, als voor- of bijgerecht (zelfs op de Kerst-tafel)!
Ja, we mogen het weer oven Kerst hebben toch? Ik vind de toevoeging van granaatappelpitjes altijd wel een Kerst-sfeer geven aan een recept. Maar Chinese kool is ook gewoon ontzettend gezond en zou dus wel wat vaker op ons menu mogen staan! Het is rijk aan calcium, kalium en ijzer. Hierdoor helpt het de bloeddruk reguleren en werkt het goed tegen vermoeidheid. Ook bevat het de vitaminen A, C en K: Goed voor ons immuunsysteem én onze ogen!
Een salade is uiteraard vaak suikervrij. Daar hoef je dus niets meer aan te doen! Maar dressings daarentegen, die zijn vaak wel gezoet. Helemaal de voorverpakte dressings uit de supermarkt. Daarom laat ik je vandaag bij deze salade zien, hoe makkelijk het is om een fruitige dressing te maken zonder suiker! En het mooie is; deze salade wordt alleen maar lekkerder naarmate hij langer in de dressing heeft gelegen. Dat maakt de salade dus ideaal om mee te nemen naar je werk. Wat nou, dressing on the side, please?
Frisse Rauwkost Salade van Chinese Kool met Mosterd Sinaasappel Dressing
- een halve chinese kool
- 2 grote wortels
- 1 rode paprika
- 100 gram granaatappelpitjes
- een flink hand zonnebloempitten
voor de dressing
- sap van 1 perssinaasappel
- 1 flinke theelepel (suikervrije!) mosterd
- 1 eetlepel appel azijn
- 5 eetlepels olijfolie
- een snufje Himalaya zout en wat versgemalen peper
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en rasp de wortels grof. Snijd de paprika in blokjes. Meng dan alle ingrediënten voor de salade in een grote kom.
Roer de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en giet deze over de salade. De salade is het lekkerst als deze een nachtje in de koeling heeft gestaan, dan kan de dressing lekker intrekken!
Als je nou nog een beetje je best doet om deze salade mooi op een bordje te poneren, misstaat hij zeker niet tijdens het Kerstdiner! Wanneer ga jij deze prachtige salade met Chinese kool serveren? Ik ben benieuwd!