• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Fruitige Quinoa en Ananas Salade met Kip & Pecannoten

11 december 2016

Fruitige Quinoa en Ananas Salade met Kip & Pecannoten

Een bordje lekkere noot-achtige veldsla geserveerd met biologische kip, 3 kleuren quinoa en ananas. Een perfecte lunch salade, als je het mij vraagt! Ik bereidde hem zelf op een sportieve ochtend, toen mijn lichaam wel wat goede eiwitten kon gebruiken. Want wist jij dat quinoa rijk is aan alle essentiële aminozuren? Sterker nog, ze zijn allemaal in de juiste verhouding aanwezig in quinoa. Samen met de sappige verse ananas en knapperige pecannootjes geven ze jouw lichaam alles wat deze tussen de middag kan wensen!

Quinoa is ook rijk aan lysine en cystine, dit zijn twee aminozuren je nauwelijks in andere graansoorten aantreft. En quinoa is eigenlijk ook helemaal geen graan, maar een zaadje. Dus het is geschikt voor iedereen die last heeft van gluten! Naar aminozuren bevat quinoa ook magnesium, ijzer, fosfor en kalium. Je moet de quinoa wel even goed wassen voor gebruik, anders smaakt deze wat bitter. Soms staat dit niet aangeven op de verpakking, maar vergeet dit vooral niet.

De kip kun je ook vervangen door feta (lekker!), of weglaten als je de salade het liefst vegan eet. Je kunt de salade lauwwarm serveren, of gewoon afgekoeld nuttigen op je werk. Voor wat extra zoet voeg je wat rozijntjes toe, maar je kunt deze ook weglaten.

Ik hou van fruitige quinoa salades! Wat dacht je van deze met bietjes en sinaasappel?

Fruitige Quinoa Salade met Ananas, Kip & Pecannoten

Fruitige Quinoa en Ananas Salade met Kip & Pecannoten

voor 2 personen

  • 1 kopje quinoa
  • 1/4 verse ananas, of meer naar smaak
  • 150 gram biologische kipfilet, in blokjes
  • 4 handjes veldsla
  • 1/2 gele paprika
  • twee handjes pecannoten
  • optioneel: een handje rozijnen

voor de dressing

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember of gemalen gemberpoeder

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel het altijd even goed af, voordat je het gaat koken.

Bak dan de stukjes kip in een koekenpan met een lepeltje olijfolie of kokosolie goudbruin. Snijd de paprika en en ananas in kleine blokjes of reepjes. Bereid alvast de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren.

Meng de veldsla met de quinoa, ananas, paprika en kip. Strooi de pecannootjes en optioneel wat rozijntjes over de salade. Neem de dressing apart mee, als je de salade niet direct opeet.

Eet smakelijk allemaal! Ik ben benieuwd wat jullie van deze creatie vonden. Laat je weer je reactie achter bij de comments onder dit artikel? Op social media kan het natuurlijk ook. Je kunt hierbij #blijsuikervrij gebruiken!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing Overheerlijke quinoa salade met trostomaten, munt & citroenOverheerlijke quinoa salade met JOYN tomaten, munt & citroen Knapperige lente salade met groene aspergesKnapperige lente salade met groene asperges Tuinbonen salade met geroosterde paprika van Jamie Oliver - 5 IngrediëntenTuinbonen salade met geroosterde paprika & manchego

Categorie: Gezonde Salades, Suikervrij Lunchen Tags: ananas, biologische kip, drie kleuren quinoa, gember, komijn, olijfolie, paprika, pecannoten, quinoa, quinoa en ananas, rozijnen, salade

Vorig bericht: « Rozijnen Kwarkbolletjes met Speculaaskruiden
Volgend bericht: Spruitjes en Druiven Galette (Kerst Voorgerecht #1) »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Patricia zegt

    26 maart 2017 om 9:07 pm

    Deze salade was verrassend lekker. Ik had nog nooit quinoa gemaakt, dus was even n gezoek hoe ik dit klaar moest maken en ook die smaak was lekker. Ik had alles a lá salad in a jar gemaakt de dag van te voren, want de dag dat ik hem op at, was ik aant werk, dus de dressing was al overal n beetje in getrokken.
    Ik denk dat ik van mijn (suikervrije) maand maar eens grotendeels mijn levens style ga maken want met jouw recepten kom ik heel ver. Echt heel erg bedankt.

    • Saskia zegt

      27 maart 2017 om 2:55 pm

      Geen dank, Patricia. Echt superleuk om te horen! 🙂 Dat is nu precies waar ik op hoop: dat ik mensen een beetje op weg kan helpen met een suikervrije levensstijl. Ik wordt dus echt blij van jouw reactie!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact