Een bordje lekkere noot-achtige veldsla geserveerd met biologische kip, 3 kleuren quinoa en ananas. Een perfecte lunch salade, als je het mij vraagt! Ik bereidde hem zelf op een sportieve ochtend, toen mijn lichaam wel wat goede eiwitten kon gebruiken. Want wist jij dat quinoa rijk is aan alle essentiële aminozuren? Sterker nog, ze zijn allemaal in de juiste verhouding aanwezig in quinoa. Samen met de sappige verse ananas en knapperige pecannootjes geven ze jouw lichaam alles wat deze tussen de middag kan wensen!
Quinoa is ook rijk aan lysine en cystine, dit zijn twee aminozuren je nauwelijks in andere graansoorten aantreft. En quinoa is eigenlijk ook helemaal geen graan, maar een zaadje. Dus het is geschikt voor iedereen die last heeft van gluten! Naar aminozuren bevat quinoa ook magnesium, ijzer, fosfor en kalium. Je moet de quinoa wel even goed wassen voor gebruik, anders smaakt deze wat bitter. Soms staat dit niet aangeven op de verpakking, maar vergeet dit vooral niet.
De kip kun je ook vervangen door feta (lekker!), of weglaten als je de salade het liefst vegan eet. Je kunt de salade lauwwarm serveren, of gewoon afgekoeld nuttigen op je werk. Voor wat extra zoet voeg je wat rozijntjes toe, maar je kunt deze ook weglaten.
Ik hou van fruitige quinoa salades! Wat dacht je van deze met bietjes en sinaasappel?
Fruitige Quinoa en Ananas Salade met Kip & Pecannoten
voor 2 personen
- 1 kopje quinoa
- 1/4 verse ananas, of meer naar smaak
- 150 gram biologische kipfilet, in blokjes
- 4 handjes veldsla
- 1/2 gele paprika
- twee handjes pecannoten
- optioneel: een handje rozijnen
voor de dressing
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel vers geraspte gember of gemalen gemberpoeder
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel het altijd even goed af, voordat je het gaat koken.
Bak dan de stukjes kip in een koekenpan met een lepeltje olijfolie of kokosolie goudbruin. Snijd de paprika en en ananas in kleine blokjes of reepjes. Bereid alvast de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
Meng de veldsla met de quinoa, ananas, paprika en kip. Strooi de pecannootjes en optioneel wat rozijntjes over de salade. Neem de dressing apart mee, als je de salade niet direct opeet.
Eet smakelijk allemaal! Ik ben benieuwd wat jullie van deze creatie vonden. Laat je weer je reactie achter bij de comments onder dit artikel? Op social media kan het natuurlijk ook. Je kunt hierbij #blijsuikervrij gebruiken!
Deze salade was verrassend lekker. Ik had nog nooit quinoa gemaakt, dus was even n gezoek hoe ik dit klaar moest maken en ook die smaak was lekker. Ik had alles a lá salad in a jar gemaakt de dag van te voren, want de dag dat ik hem op at, was ik aant werk, dus de dressing was al overal n beetje in getrokken.
Ik denk dat ik van mijn (suikervrije) maand maar eens grotendeels mijn levens style ga maken want met jouw recepten kom ik heel ver. Echt heel erg bedankt.
Geen dank, Patricia. Echt superleuk om te horen! 🙂 Dat is nu precies waar ik op hoop: dat ik mensen een beetje op weg kan helpen met een suikervrije levensstijl. Ik wordt dus echt blij van jouw reactie!