Dit is een ontzettend gezonde kipsalade! De gepocheerde kip bereid ik in een pannetje met gember en knoflook, helemaal zoals Gwyneth Paltrow dat doet in haar kookboek. De salade zit verder vol groene gegrilde groenten, zoals courgette en groene asperges, en is afgemaakt met een overheerlijke Aziatische dressing. Geloof me, dit wil je gewoon eten!
Ik eet niet heel veel vlees meer, en probeer ook steeds vaker plantaardig te eten. Maar soms, (dan maak ik mijn man ook blij) genieten we van een stukje vlees of vis. 🙂 Ik koop altijd biologisch kippenvlees: plofkip is niet alleen heel zielig, maar smaakt ook oprecht nergens naar, omdat het vaak wordt volgespoten met water. Koop dus een goed stukje kip voor deze salade, want dan is hij pas écht lekker. Ik gril nu een courgette en wat groene asperges voor deze salade, maar mocht je geen asperges meer kunnen vinden in de winkel, kun je die groente ook vervangen door een andere groente (uiteraard!).
Laat je niet weerhouden door de lijst van ingrediënten, dit receptje staat binnen 30 min. op tafel!
Gepocheerde Kip Salade met Gegrilde Groenten
voor 2 personen
voor de gepocheerde kip
- 260 g biologische kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 2,5 cm gember
- 1/2 tl zout
voor de Aziatische dressing
- 1 teentje knoflook
- 1 el appel azijn
- 30 ml olijfolie extra vergine
- 1 el limoensap
- 1/2 tl ahornsiroop of yacon siroop
- 1 el tamari (of sojasaus)
- 1 tl walnootolie of sesamolie
- zout en peper, naar smaak
voor de salade
- 1 kleine courgette
- 200 g groene aspergetips
- 1 el olijfolie
- zout en peper, naar smaak
- 4 handjes veldlsla
- 2 wortels, geraspt
- 1 el sesamzaad
Instructies
- Pocheer de kip door deze in een pan net onder water te zetten. Voeg 2 gekneusde teentjes knoflook toe. Snij de gember in schijfjes, en voeg deze samen met een snuf zout toe aan de pan.
- Breng dit dan aan de kook en laat zachtjes 1o minuten doorsudderen tot de kip helemaal gaar is. Pluk de kip dan met een vork uit elkaar. Zet dit opzij.
- Maak terwijl de kip pruttelt alvast de dressing door alle ingrediënten te mengen in een kommetje.
- Snij de courgette in dunne plakjes, en snij eventueel het harde uiteinde van de asperges. Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie en wat zout en peper. Verwarm dan een grillpan op het fornuis en rooster hierin de groenten gaar.
- Verdeel de veldsla over twee ruime borden. Schep de wortel erbij, en verdeel de kip en geroosterde groenten over de twee borden.
- Schenk de dressing vlak voor het serveren over de borden en garneer met sesamzaadjes.
Klaar om te genieten? 🙂
Liefs,
Saskia