• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Groene Salade met Avocado, Hennepzaad en Spinazie

1 februari 2014

Groene Salade 2.0

Je hebt van die restaurants, oké, een beetje foute restaurants, waar je een groene salade als bijgerecht kan bestellen. Meestal bestaat dat dan uit een blaadje ijsbergsla, wat ui, en een schijfje tomaat. Niet iets waar je nu meteen warm voor loopt. En laten we wel wezen, zo heel erg groen is ijsbergsla nou ook weer niet.

In Amerika is het eten van meer dark leafy greens een ware hype. En dit is niet voor niets het geval. Voor het merendeel van de bladsla geld: Hoe donkerder het blad, hoe meer voedingswaarde. Oké, er zijn hier en daar uitzonderingen…. Kijk maar even mee op deze infographic.

groene salade 2.0

Wat een groene salade te maken heeft met suikervrij eten? 1. Het is eten. 2. Het is suikervrij. En 3. Door gezonder te eten, zul je merken dat je veel minder zin hebt in vette en zoete snacks. Trust me.

Vandaar dat ik, met de nieuwste voedselkennis in mijn achterhoofd een nieuwe groene salade in het leven wil roepen: de groene salade, versie 2.0. Vol met vitamines, mineralen en goede vetten. Maak kennis met: Het perfecte bijgerecht, de fijnste lunchsalade, en ga zo maar door…
Groene Salade 2.0

Groene Salade 2.0

  • 2 handjes gewassen spinazie
  • 1 handje gewassen rucola
  • 1/2 stengel bleekselderij, in kleine schijfjes gesneden
  • 1/2 avocado, in schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 2 eetlepels rauwe amandelen (ik weet het, deze zijn niet groen…)
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 1 eetlepel goede extra vergine olijfolie

Dit recept is easy peasy. Is alles schoon? Is de avocado en bleekselderij gesneden? Meng dan alle ingrediënten op een diep bord of in een slakom. Voilà!

Naar smaak kun je eventueel wat versgemalen peper, zout en een scheutje citroensap toevoegen. Of een blokje geitenkaas…

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Superfood Lunch Salade van AvocadoSuperfood Lunch Salade van Avocado Kleurrijke Salade met Hummus en LinzenVegan Salade met Hummus en Linzen Peperonata met Quinoa, Kappertjes & RucolaPeperonata met Quinoa, Kappertjes & Rucola Overheerlijke quinoa salade met trostomaten, munt & citroenOverheerlijke quinoa salade met JOYN tomaten, munt & citroen

Categorie: Gezonde Salades, Vegan Tags: amandelen, appel cider azijn, avocado, bleekselderij, hennepzaad, olijfolie, pompoenpitten, rucola, spinazie, vegan

Vorig bericht: « Suikervrije Muffins met Ananas
Volgend bericht: Risotto van Zilvervliesrijst met Kip en Paddenstoelen »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact