Je hebt van die restaurants, oké, een beetje foute restaurants, waar je een groene salade als bijgerecht kan bestellen. Meestal bestaat dat dan uit een blaadje ijsbergsla, wat ui, en een schijfje tomaat. Niet iets waar je nu meteen warm voor loopt. En laten we wel wezen, zo heel erg groen is ijsbergsla nou ook weer niet.
In Amerika is het eten van meer dark leafy greens een ware hype. En dit is niet voor niets het geval. Voor het merendeel van de bladsla geld: Hoe donkerder het blad, hoe meer voedingswaarde. Oké, er zijn hier en daar uitzonderingen…. Kijk maar even mee op deze infographic.
Wat een groene salade te maken heeft met suikervrij eten? 1. Het is eten. 2. Het is suikervrij. En 3. Door gezonder te eten, zul je merken dat je veel minder zin hebt in vette en zoete snacks. Trust me.
Vandaar dat ik, met de nieuwste voedselkennis in mijn achterhoofd een nieuwe groene salade in het leven wil roepen: de groene salade, versie 2.0. Vol met vitamines, mineralen en goede vetten. Maak kennis met: Het perfecte bijgerecht, de fijnste lunchsalade, en ga zo maar door…
Groene Salade 2.0
- 2 handjes gewassen spinazie
- 1 handje gewassen rucola
- 1/2 stengel bleekselderij, in kleine schijfjes gesneden
- 1/2 avocado, in schijfjes gesneden
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 1 eetlepel hennepzaad
- 2 eetlepels rauwe amandelen (ik weet het, deze zijn niet groen…)
- 1 eetlepel appel cider azijn
- 1 eetlepel goede extra vergine olijfolie
Dit recept is easy peasy. Is alles schoon? Is de avocado en bleekselderij gesneden? Meng dan alle ingrediënten op een diep bord of in een slakom. Voilà!
Naar smaak kun je eventueel wat versgemalen peper, zout en een scheutje citroensap toevoegen. Of een blokje geitenkaas…