Bij de barbecue zie je vaak van die grote plastic emmers vol salade; aardappelsalade, of tonijnsalade. Ik maakte er mijn eigen gezonde variant van, geïnspireerd door een recept van Angela Liddon. Deze kruidige kerrie kikkererwten salade is perfect voor bij de barbecue, voor op je broodje, of gewoon zo, als bijgerechtje op je zomer-bord. Hij is namelijk overheerlijk.
Angela Liddon, van Oh She Glows! verwerkte deze overheerlijke salade in één van haar kookboeken, en ik vond hem via deze website van Oprah. Haha. Wat vond ik hem er heerlijk uitzien, helemaal op een pitabroodje! Van origine is deze salade vegan, omdat ze vegan mayonaise gebruikt. Ik koos echter voor een fris-zure suikervrije mayonaise van Tons (te koop bij o.a. de Ekoplaza en Jumbo). Ook gebruikte ik een groene paprika (die écht op moest), liet ik de gember weg en gebruikte ik peterselie in plaats van koriander. Laten we zeggen dat ik er een eigen draai aan heb gegeven. 🙂
Maar wat een overheerlijke salade voor op een zonnige tafel vol hapjes! En je maakt hem werkelijk waar in 5 minuten. Ideaal.
Kerrie Kikkererwten Salade voor bij de BBQ
voor een kommetje vol
- 200 g kikkererwten, voorgekookt
- 1 groene paprika
- 1 lente-ui
- 3 el suikervrije mayonaise (bijvoorbeeld de fris-zure mayonaise van Tons)
- 2 el citroensap
- 1/4 tl milde kerriepoeder
- 1/2 tl kurkuma, gemalen
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook
- versgemalen peper
Instructies
- Spoel de kikkererwten af onder de kraan.
- Hak vervolgens de paprika in blokjes en de lent-ui in kleine ringetjes.
- Meng dan de kikkererwten, paprika en lente-ui in een kom met de mayonaise, citroensap, kerriepoeder, kurkuma, en verse peterselie
- Pers een teentje knoflook uit en roer erdoorheen.
- Breng als laatste op smaak met versgemalen peper, of voor wat pit, een beetje cayennepeper.
Lekker op een zelfgebakken broodje, een volkoren/spelt pita, of een cracker! Enjoy!
Dat de zon maar lekker mag gaan schijnen,
Saskia