• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing

17 augustus 2017

Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing

Hallo perfecte koolsalade! 🙂 Het recept voor deze lekkere koolsalade komt uit het boek “Naturally Nourished” van Sarah Britton. Een nieuwe aanwinst op mijn kookboekenplank, waar ik eerder deze week al een review over schreef. Vandaag deel ik een lekker receptje met jullie als een soort sneak preview. En watvoor een! Dit is een overheerlijke kokos & quinoa koolsalade met een munt tahin dressing. Lekker! En ook makkelijk om een restje van mee te nemen naar je werk…

Want met dit recept maak je een hele hoop salade! Gelukkig blijft deze salade wel een paar dagen goed, mits je uiteraard de dressing even apart bewaart. Je kunt de salade zonder quinoa maken als bijgerecht, maar ik maakte hem net zoals Sarah hem maakte. Zij voegt kokos toe aan deze koolsalade voor een extra zoete en noot-achtige tegenhanger van de frisse kool. De dressing is bijzonder, maar past perfect bij de quinoa koolsalade. Ik plunderde er mijn hele muntplantje voor leeg…

Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing

Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing van Sarah Britton

Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing

voor 6 personen

Benodigdheden: keukenmachine, mandoline of heel veel geduld om met de hand de kool fijn te hakken..

  • 85 g quinoa
  • 250 ml water
  • 1/4 tl fijn zout
  • 130 g fijngeraspte rode kool
  • 130 g fijngeraspte witte kool
  • 120 g boerenkool (ik liet dit weg omdat het niet in het seizoen is…. ;))
  • 3 middelgrote wortels, julienne gesneden
  • 1 rode paprika
  • 60 ml citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl fijn zout
  • 100 g kokosrasp

voor de minty tahini dressing

  • 125 ml tahin
  • 60 ml limoensap (ik gebruikte twee limoenen)
  •  el olijfolie
  • 1 eetlepel maple syrup (of gebruik yacon siroop, stevia)
  • 185 ml water
  • snuf zeezout
  • 25 g verse muntblaadjes

Instructies

  1. Maak de quinoa: Spoel de quinoa goed af onder stromend water. Meng het in een pannetje met het water en de flinke snuf zout. Breng het aan de kook en draai het vuur dan laag. Kook ongeveer 20 minuten, tot de quinoa gaar is en het water geabsorbeerd. Roer door met een vork.
  2. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten met een blender of staafmixer tot een gladde saus te mengen.
  3. Snijd de kool in fijne reepjes, de wortel en paprika in fijne reepjes. (ik gebruikte een keukenmachine). Meng de groenten in een ruime kom met citroensap, olijfolie en zout. Masseer de groenten even, en laat het dan 5 tot 10 minuten marineren.
  4. Verwarm dan een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin in een paar minuten de kokosrasp goudbruin.
  5. Meng de kokos, quinoa en groenten in een kom. Serveer de salade met de dressing apart, zodat iedereen deze er vlak voor het eten overheen kan gieten.

Ik vond het een heerlijke salade, al was ik de rest van de dag druk met het opruimen van de keuken. Wat een chaos met al die kool, haha. Gelukkig staat mijn koelkast nu vol met een gezonde salade, dus kan ik de komende dagen vooruit…

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Overheerlijke quinoa salade met trostomaten, munt & citroenOverheerlijke quinoa salade met JOYN tomaten, munt & citroen Taboulé van quinoa met rode druivenTaboulé van quinoa met rode druiven & avocado Avocado Salade met Wortel en KikkererwtenAvocado Salade met Wortel en Kikkererwten Suikervrije Rode Kool met Appel, Kaneel & RozijntjesSuikervrije Rode Kool met Appel, Kaneel & Rozijntjes

Categorie: Gezonde Salades, Hoofdgerechten, Suikervrij Lunchen, Vegan Tags: citroen, coleslaw, kokosschaafsel, kool, koolsalade, limoen, munt, olijfolie, paprika, plantaardig, quinoa, rode kool, tahin, vegan, witte kool, wortel

Vorig bericht: « Review Naturally Nourished van Sarah Britton
Volgend bericht: Blij Suikervij ontdekt: Een weekendje Gent »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Petra zegt

    17 augustus 2017 om 10:32 am

    Niet om reclame te maken….. Bij de AH XL kun je tegenwoordig het hele jaar door (baby)boerenkool kopen. Ik ga deze salade zeker proberen (in mijn geval zonder de wortelâ˜ș, vanwege een detox- dieet, zoveel mogelijk zonder suiker).

    • Saskia zegt

      18 augustus 2017 om 12:55 pm

      Wat een goede tip! Ik zal daar eens naar die babyboerenkool zoeken!

  2. Nina zegt

    22 augustus 2017 om 5:15 pm

    Lekkere frisse salade!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze Ă©cht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact