Na het succes van de mangopannenkoekjes, jeukten mijn handen om weer aan de slag te gaan met verse mango. Jaren geleden was ik nou niet bepaald fan van het gele fruit… Nu wordt ik toch wel blij van die sappige zoete smaak van de mango. Misschien dat het iets met onze reis naar Indonesië te maken heeft? Hoe dan ook, ik creëerde op een doordeweekse avond deze snelle mangosalade met garnalen. Wat een lekkere maaltijdsalade was dat!
Als je het jezelf écht heel makkelijk wil maken, gebruik dan vooral voorgekookte quinoa voor dit gerecht. Dan staat het gerecht binnen no-time te pronken op de tafel in de tuin. Ik had alleen normale quinoa in huis, dus duurde het allemaal net iets langer. Gelukkig kon ik mijn zoon alvast bezighouden door hem stukjes komkommer en paprika te voeren. (Zo fijn, als de peuters een beetje rauwkost gaan eten!)
Voor de rest is het vooral wat hak- en snijwerk en moet je even kort de garnaaltjes bakken. Dat klinkt niet al te ingewikkeld, toch? En schrik niet, ik gebruikte in dit recept zeewierenpoeder in plaats van zout. Dit is van nature ook lekker ziltig qua smaak, maar bevat wat extra jodium. Het is dan ook een ideale zoutvervanger voor mensen die wat minder brood eten…
Mangosalade met Garnalen
voor 3-4 personen
- 1 rijpe mango
- 200 gram garnalen
- 1 kopje quinoa
- 2 kropjes romaanse sla
- 1 komkommer
- 1 puntpaprika
- 2 eetlepels walnootolie
- sap van 1 limoen
- een flinke snuf zeewierenpoeder
- een snuf peper
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dan de mango, komkommer en paprika in kleine blokjes en meng deze vast in een grote saladekom. Wok de garnaaltjes even kort in wat kokosolie tot ze gaar zijn. Roer de quinoa dan samen met de garnalen door het mengsel van mango en groente. Breng de salade op smaak met het sap van de limoen, de walnootolie, zeewierenpoeder en wat peper.
Maak dan de romaanse sla schoon. Serveer de mangosalade door wat grote bladeren van de romaanse sla op het bord te leggen en de salade hier in te scheppen. Enjoy!
Wat is jouw favoriete recept met mango? Ik ben benieuwd… als mango new-bie! 😉