• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Peperonata met Quinoa, Kappertjes & Rucola

1 oktober 2017

Peperonata met Quinoa, Kappertjes & Rucola

De Italianen weten wel wat ze moeten doen met een overschot aan mooie paprika’s: ze maken er een overheerlijke peperonata van! Ik gebruikte voor dit recept een idee van Marta Stewart. Zij maakte de peperonata namelijk gewoon in de oven en dus niet in een pannetje tomatensaus. Deze paprikasalade is normaal gesproken maar een bijgerecht.  Daarom besloot ik de zachte paprika’s te serveren met quinoa, kappertjes en een hand rucola. Dan krijg je een overheerlijk lunch of lichte maaltijdsalade.

We zijn weer thuis, hoor, van onze verlate vakantie! En wat hebben we genoten. Lekker de Franse en Italiaanse cultuur opsnuiven, heerlijk eten en genieten van de zon. Oh, en nee, dit is dus geen traditionele peperonata. (Bij deze excuses aan alle boze Italianen! Scusatemi! Ik misbruik inderdaad de mooie titel van dit prachtige Italiaanse recept…) Een traditionele versie maak je met tomatensaus en knoflook. Deze versie heeft een stuk minder saus, en doet het daarom goed in een salade!

Hier vindt je meer lekkere salades!

Peperonata met Quinoa, Kappertjes & Rucola

Peperonata met Quinoa, Kappertjes & Rucola

voor de peperonata

  • 3 paprika’s (geel en rood)
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el balsamico azijn
  • 1/4 tl chiliflakes
  • 3 takjes verse tijm

extra voor de salade

  • 50 g quinoa
  • 50 g rucola
  • 1 el kappertjes
  • snuf Keltisch zeezout

Instructies

  1. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Meng ze in een kom met de olie, azijn, verse tijm, chiliflakes en naar smaak wat versgemalen peper en zout.
  2. Dek de kom vervolgens af met wat folie, en laat het een uurtje marineren.
  3. Verwarm de oven dan voor op 175 graden. Verspreid de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 30-35 minuten goed gaar en gekleurd.
  4. Kook ondertussen de quinoa gaar: spoel deze goed af onder stromend water en kook in een pannetje ruim water in ongeveer 13 min. gaar.
  5. Serveer de quinoa met de paprika’s uit de oven, de kappertjes en rucola. Maak af met een flinke snuf versgemalen zeezout, en optioneel wat extra balsamico azijn.

Ga jij ook aan de slag met dit overheerlijke paprika recept? Ik ben benieuwd of hij in de smaak valt!

Liefs,

Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Overheerlijke quinoa salade met trostomaten, munt & citroenOverheerlijke quinoa salade met JOYN tomaten, munt & citroen Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing Kleurrijke Salade met Hummus en LinzenVegan Salade met Hummus en Linzen Spinazie Salade met Venkel & SinaasappelSpinazie Salade met Venkel & Sinaasappel

Categorie: Gezonde Salades, Vegan Tags: balsamico, gele paprika, kappertjes, maaltijdsalade, olijfolie, paprika, plantaardig, quinoa, recept, rode paprika, rucola, salade, vegan, verse tijm

Vorig bericht: « Amandelcake met Abrikozen van Stefanie
Volgend bericht: Beluga Linzen met Pompoen & Champignons »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Reacties

  1. Frila zegt

    22 april 2018 om 9:01 am

    Ik vond dit echt een heerlijke salade! Ik heb deze al vaker gemaakt. Ik moet alleen wel erop letten dat ik niet teveel chiliflakes gebruik, want dan wordt de salade wel heel pittig 🙂

    • Saskia zegt

      23 april 2018 om 8:47 am

      Hahaha, chiliflakes zijn inderdaad een flinke smaakmaker! Leuk om te horen dat je hem al wat vaker hebt gemaakt!

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2021 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Blij Suikervrij maakt gebruik van suikervrije cookies! vertel me meer.