• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Rauwe Broccoli, Pecannoten & Zwarte Linzen Salade

4 mei 2017

Rauwe Broccoli, Pecannoten & Zwarte Linzen Salade

Dit is wat ik zou noemen: een goede restjeslunch. Het rauwe broccoli, pecannoten en zwarte linzen mengsel had ik over van een eerdere maaltijd. Ik plaatste er wat komkommer, tomaatjes, feta en goede hummus bij. En zo ontstond: Een fijne restjeslunch uit een kommetje. Met lekker veel groenten! Ideaal als zo’n creatie dan ook nog eens onverwacht lekker is. (Je kunt voor een vegan bowl gewoon de feta weglaten en wat meer hummus toevoegen.) 

We aten het broccoli & pecannoten mengsel al eerder die week. Wat een verassing was dat. Ik wist niet dat rauwe broccoli zo lekker kon zijn! En eerlijk gezegd had ik het ook nog nooit rauw gegeten, los van in een broccoli juice. En nu moet ik ook nog toegeven dat mijn man het had gemaakt. Het leek wel een soort salsa verde, maar dan zonder de olie. Lekker fris, noot-achtig en kruidig tegelijk. Ik voegde er een restje zwarte linzen aan toe voor wat extra vulling.

Rauwe Broccoli, Pecannoten & Zwarte Linzen Salade

Laat de feta weg voor een lekkere vegan lunch salade. Rauwe broccoli & pecan bowl.

Rauwe Broccoli, Pecannoten & Zwarte Linzen Salade

voor 4 personen

  • 500 gram broccoli
  • 110 gram pecannoten
  • rasp van 1 limoen
  • 1 theelepel koriander, gemalen
  • 2 theelepels kaneel
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram zwarte beluga linzen
  • 1 flinke teen knoflook
  • optionele salade add ins: blokjes komkommer, tomaatjes, feta en een flinke schep hummus

Kook de zwarte linzen gaar in ruim water. Pers een teen knoflook uit, en roer deze, samen met de olijfolie door de gekookte linzen.

Maak het broccolimengsel door de broccoli te wassen en in roosjes te snijden. Voeg deze dan samen met de pecannoten, de rasp van 1 limoen, 1 theelepel gemalen koriander en 2 theelepels kaneel in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel.

Roer de linzen door de broccoli, en voilà je lekkere mengsel is klaar. Serveer het mengsel met komkommertjes, tomaatjes, optioneel wat feta (weglaten voor een vegan versie) en wat hummus. Ik garneerde het geheel nog met wat chiliflakes, voor een spicy finish.

Enjoy your greens! Ik ben benieuwd of jij dit ook zo’n lekkere manier vind om rauwe broccoli toe te voegen aan je eetpatroon. Laat je het me weten?

Liefs, Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
4Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Lunch Salade van PeulvruchtenLunch Salade van Peulvruchten Snelle Lunch Salade met Linzen, Bietjes, Feta en GranaatappelSnelle Lunch Salade met Linzen, Bietjes, Feta en Granaatappel Eenvoudige Spelt Bulgur Salade met Feta, Granaatappel en KomkommerSpelt Bulgur met Feta, Granaatappel en Komkommer Overheerlijke quinoa salade met trostomaten, munt & citroenOverheerlijke quinoa salade met JOYN tomaten, munt & citroen

Categorie: Gezonde Salades, Suikervrij Lunchen Tags: beluga linzen, bowl, feta, hummus, komkommer, linzen, lunch salade, lunch uit een kommetje, pecannoten, rauwe broccoli, tomaatjes, vegan, vegan lunchen, vegan salade

Vorig bericht: « Wraps van Kikkererwtenmeel, ideaal om mee te nemen
Volgend bericht: Sportieve Haver Koekjes met Kikkererwten »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact