Dit is wat ik zou noemen: een goede restjeslunch. Het rauwe broccoli, pecannoten en zwarte linzen mengsel had ik over van een eerdere maaltijd. Ik plaatste er wat komkommer, tomaatjes, feta en goede hummus bij. En zo ontstond: Een fijne restjeslunch uit een kommetje. Met lekker veel groenten! Ideaal als zo’n creatie dan ook nog eens onverwacht lekker is. (Je kunt voor een vegan bowl gewoon de feta weglaten en wat meer hummus toevoegen.)
We aten het broccoli & pecannoten mengsel al eerder die week. Wat een verassing was dat. Ik wist niet dat rauwe broccoli zo lekker kon zijn! En eerlijk gezegd had ik het ook nog nooit rauw gegeten, los van in een broccoli juice. En nu moet ik ook nog toegeven dat mijn man het had gemaakt. Het leek wel een soort salsa verde, maar dan zonder de olie. Lekker fris, noot-achtig en kruidig tegelijk. Ik voegde er een restje zwarte linzen aan toe voor wat extra vulling.
Rauwe Broccoli, Pecannoten & Zwarte Linzen Salade
voor 4 personen
- 500 gram broccoli
- 110 gram pecannoten
- rasp van 1 limoen
- 1 theelepel koriander, gemalen
- 2 theelepels kaneel
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 200 gram zwarte beluga linzen
- 1 flinke teen knoflook
- optionele salade add ins: blokjes komkommer, tomaatjes, feta en een flinke schep hummus
Kook de zwarte linzen gaar in ruim water. Pers een teen knoflook uit, en roer deze, samen met de olijfolie door de gekookte linzen.
Maak het broccolimengsel door de broccoli te wassen en in roosjes te snijden. Voeg deze dan samen met de pecannoten, de rasp van 1 limoen, 1 theelepel gemalen koriander en 2 theelepels kaneel in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel.
Roer de linzen door de broccoli, en voilà je lekkere mengsel is klaar. Serveer het mengsel met komkommertjes, tomaatjes, optioneel wat feta (weglaten voor een vegan versie) en wat hummus. Ik garneerde het geheel nog met wat chiliflakes, voor een spicy finish.
Enjoy your greens! Ik ben benieuwd of jij dit ook zo’n lekkere manier vind om rauwe broccoli toe te voegen aan je eetpatroon. Laat je het me weten?
Liefs, Saskia