• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Volkoren rijstsalade met noten & citrus dressing

16 mei 2018 Reageer

Volkoren rijstsalade met noten & citrus dressing

Sinds de lente in ons land is aangekomen heb ik alleen nog maar zin in koud eten: chia pudding als ontbijt, smoothies en juices tussendoor en natuurlijk salades. Ik krijg er nooit genoeg van en eet ze het liefste als lunch!  Vandaag een goed vullende en goed gevulde rijstsalade van volkoren basmati, rode en zwarte rijst. Deze rijst ziet er zo mooi uit dat het bijna zonde is om hem te koken… maar… toch gedaan! Wat ik zelf belangrijk vind in mijn eten is dat het een combinatie is van verschillende smaken maar ook van verschillende texturen. Zo voelt aan maaltijd als heel volledig en raken je zintuigen verzadigd. Bij deze rijstsalade zorgen de abrikozen voor de zoete toon, de geroosterde noten voor een diepere smaak en een lekker krokantje. De munt en citrus dressing geven de salade een heerlijke frisheid.

Deze rijst salade geeft je zoveel goede voedingsstoffen en energie dat je er de hele middag op kunt teren. Gegarandeerd geen behoefte aan tussendoortjes!

Ik heb heel bewust gekozen voor volkoren rijst omdat deze ten opzichte van witte rijst veel meer vezels bevat, Iets dat heel belangrijk is voor een gezonde darmflora en spijsvertering en iets waar veel mensen dagelijks te weinig van binnen krijgen. Vezels geven je een langdurige energie en zorgen dat je bloedsuikerspiegel niet teveel fluctueert.

Wat ook super fijn is is dat je deze salade ontzettend goed vooruit kunt maken. Dus een ideaal recept voor de picknick, een avondje bbq of de lunch van morgen!

Volkoren rijstsalade met noten & citrusdressing

Volkoren rijstsalade met noten & citrus dressing

Voorbereidingstijd:    5 minuten

Kooktijd:                        45 minuten

Totale tijd:                    50 minuten

genoeg voor 2 ruime porties

Salade:

  • 100 gram volkoren rijst, mix basmati, rood en bruin
  • 30 gram vlies amandelen
  • 30 gram hazelnoten
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 60 gram lente ui
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 takje verse munt
  • peper en zout naar smaak

Dressing:

  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eeltepel olijfolie, koude persing
  • ½ eetlepel grove mosterd
  • ½ theelepel sumac
  • peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, dit zal rond de 30 minuten zijn
  2. Warm de oven voor op 150 graden celcius, hete lucht stand. Hak de noten grof en rooster ze ongeveer 12 minuten in de oven, of tot ze amber kleurig zijn
  3. Maak in de tussentijd de dressing: pers sinaasappel en citroen en mix het sap met de overige ingredienten. Voeg peper en zout naar smaak toe. De dressing moet frisheid brengen in de salade, dus speel gerust de verhouding sinaasappel / citroen sap
  4. Hak de lente ui, peterselie en munt fijn. Snij de abrikozen en kleine blokjes
  5. Als de rijst klaar is, giet deze af en laat een beetje afkoelen
  6. Voeg als de rijst op kamer temperatuur is de andere ingredienten toe. Hou een beetje van de kruiden en abrikozen apart voor de garnering
  7. Voeg de dressing toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout
  8. Garneer met de resterende kruiden en abrikozen

Dit is een gastrecept van Sanne van The Little Cherry Tree! Wil je meer van haar pure, gezonde recepten maken? Kijk dan ook eens op haar website, of volg haar blog via Instagram.

Deze heerlijke volkoren rijstsalade met citrus dressing is ook zeer geschikt om te nuttigen tijdens de 21 Dagen Suiker Detox!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Zilvervliesrijst salade met kappertjes, pecannoten & spinazieZilvervliesrijst salade met kappertjes, pecannoten & spinazie Salade met Makreel en Gestoomde GroentenSalade met Makreel en Gestoomde Groenten Kokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin DressingKokos & Quinoa Koolsalade met Munt Tahin Dressing Broccoli salade met Gegrilde Halloumi & HarissaBroccoli salade met Gegrilde Halloumi & Harissa

Categorie: Gezonde Salades, Hoofdgerechten Tags: amandelen, basmati, basmati rijst, citroen, citrus, citrusdressing, gastblog, gastrecept, gedroogde abrikozen, hazelnoten, lente-ui, mosterd, munt, olijfolie, peterselie, rijstsalade, salade, sanne, sinaasappel, sumac, the little cherry tree, volkoren rijst

Vorig bericht: « Eat Fresh: een bundel vol favoriete recepten!
Volgend bericht: Ayurvedisch glutenvrij mungbonen brood met rozemarijn »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact