• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Rucola Waterkers Salade met Gegrilde Perzik & Geitenkaas

11 juli 2017

Rucola Waterkers Salade met Gegrilde Perzik & Sinaasappeldressing

“A salad a day, keeps the doctor away!” In een wereld waarin wetenschappers er nog steeds niet over uit zijn wat nu eigenlijk wél of niet gezond voor ons is, is één ding zeker: bladgroen is altijd goed! Daarom maak ik graag frisse salades met veel groen. En de beste combinatie, als je het mij vraagt? Dat is knapperig fris groen met zoet zomerfruit en zachte Bettine geitenkaas. Deze rucola en waterkers salade met gegrilde perzik is daarom in alle opzichten een favoriet! 

#SALADAY

Je snapt misschien mijn enthousiasme toen ik werd uitgenodigd op de Bettinehoeve: Het hart van de zachte Hollandse geitenkaas! Ik gebruik de kaas al jaren en ik was ontzettend nieuwsgierig waar hij nu eigenlijk vandaan kwam. Op 19 juni was het dan zover. Bettine had op deze broeierig warme dag, de tuin van de Bettinehoeve omgetoverd tot een magisch speelveld voor alle salad-lovers! De Bettinehoeve in Etten-Leur, dé plek waar de zachte geitenkaas gemaakt en verpakt wordt, heeft namelijk een prachtig mooie tuin, met grote bomen, een vijver en een grandioos uitzicht over de omringende velden. De lange tafel, vol prachtig servies en verse bloemen, was een plaatje. En ik mocht daar, samen met een aantal andere lieve foodies lekkere salades komen maken. Om ze vervolgens allemaal even te proeven, natuurlijk!

#Saladay Een dag koken met Bettine Geitenkaas

Een ouderlijk huis én een geitenkaas fabriek

Zo’n 35 jaar geleden kocht Johan, op exact deze locatie, twee geitjes. Omdat koeien te duur waren. Niemand kon toen voorspellen dat dit de start zou worden van het mooie bedrijf dat nu Bettine heet. De zoon van Johan, Sybren, vertelde dit verhaal toen hij ons welkom heette in de tuin van zijn ouderlijk huis. Inmiddels zijn er nog maar weinig geitjes aanwezig op deze locatie, en wordt op de Bettinehoeve de kaas gemaakt en verpakt.  We gingen dus eerst even een kijkje nemen in de fabriek! Met haarnetjes op, een lange jas aan en plastic schoenbeschermers mochten we eventjes achter de schermen snuffelen…

Een kijkje in de fabriek van Bettine Geitenkaas

Achter de schermen bij Bettine Geitenkaas.

Tijd om te koken!

Daarna was het tijd om te koken in de achtertuin! De slablaadjes hadden het wel een beetje zwaar in de hete zon. Maar het voelde echt als koken op de camping: Lekker knoeien in de zon en daardoor extra gezellig! Al ging ik van al die camera’s om mij heen wel gekke bekken trekken! Ik maakte een groene rucola en waterkers salade met gegrilde perzik en een simpele sinaasappeldressing. De finishing touch? Stukjes zachte Bettine geitenkaas, uiteraard!

Aan de slag met rijpe perziken en zachte geitenkaas van Bettine

Lekker koken voor Bettine: Perziken grillen voor in de salade

Rijpe perziken grillen in een grillpan.

Rucola Waterkers Salade met Gegrilde Perzik, Zachte Geitenkaas & Sinaasappeldressing

Benodigdheden:grillpan & koekenpan

voor 6 personen, als bijgerecht

  •  3 rijpe perziken
  •  2 el olijfolie extra vergine
  • 30 g zonnebloempitten
  •  30 g pompoenpitten
  • 150 g rucola
  • 100 g waterkers (of veldsla)
  •  200 g Bettine geitenkaas, naturel

Dressing:

  • 2 perssinaasappels
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie, extra vergine
  • 1 eetlepel mosterd, suikervrij, bijvoorbeeld van Maille
  •  Versgemalen peper & zout

Instructies

  1. Ontvel de perziken met een klein mesje. Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in partjes. Smeer de partjes in met een laagje olijfolie.
  2. Verwarm een grillpan op het vuur en grill de perziken ongeveer 2 minuten aan beide kanten, zodat deze mooie streepjes krijgen.
  3. Bak in een droge koekenpan de zonnebloempitten en pompoenpitten, totdat ze goudbruin zijn en goed geurig.
  4. Maak de dressing door het sap van 2 perssinaasappels te mengen met het sap van een halve citroen, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel suikervrije mosterd en versgemalen peper en zout naar smaak.
  5. Was de rucola en waterkers goed en meng deze op de bordjes met de gegrilde perziken, geitenkaas en pitten.
  6. Maak de salade af met de zelfgemaakte dressing, vlak voordat je deze gaat eten!

Ik ben benieuwd wat jullie favoriete salade is met zachte geitenkaas! Hier vind je in ieder geval nog een heleboel lekkere recepten met zachte geitenkaas, die bij ons favoriet zijn.

Lekker eten in de tuin van de Bettinehoeve

Bedankt voor de prachtige dag, Bettine!

– Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Ingrid Hofstra.-

Dit bericht betreft een samenwerking met Bettine Geitenkaas. Lees hier mijn disclaimer.
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
1Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Groene Salade 2.0Groene Salade met Avocado, Hennepzaad en Spinazie Kleurrijke Salade met Hummus en LinzenVegan Salade met Hummus en Linzen Spinazie Salade met Peer, Walnoten & MoerbeienSpinazie Salade met Peer, Walnoten & Moerbeien Volkoren rijstsalade met noten & citrus dressingVolkoren rijstsalade met noten & citrus dressing

Categorie: Gezonde Salades Tags: achter de schermen, bettine, ervaring, fabriek, geitenkaas, gesponsord, mosterd, olijfolie, perzik, pompoenpitten, recept, rucola, saladay, sinaasappel, zachte geitenkaas, zonnebloempitten

Vorig bericht: « 5 Granen met Haricots Verts & Avocado Basilicum Saus
Volgend bericht: Vegan Haver & Teffmeel Muffins met Appel »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anoniem zegt

    23 juli 2017 om 7:18 pm

    Hoi
    In je recept staat nergens wat je met de geitenkaas doet….

    • Saskia zegt

      24 juli 2017 om 7:03 am

      Dankjewel! Die moest er natuurlijk ook gewoon bij! 🙂 Ik heb het even toegevoegd.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact