Knapperige groene groenten domineren in deze salade met makreel. En dat maakt hem perfect voor een slanke avondmaaltijd. Zo haal je die 250 gram groenten op een dag wel! De dressing is perfect, want die trekt hem naar een niveautje hoger. Niks saai. Maar lekker vol van smaak! Ja, ik wordt wel blij van deze maaltijd… Wat heeft een mens nog meer nodig op een zomeravond?
Ok, misschien stiekem een zonnestraaltje en een glaasje witte wijn? Dat moet soms ook kunnen! Lees hier meer over alcohol bij een suikervrij eetpatroon.
Deze salade is van nature koolhydraatarm en past dus prima in een breed scala aan voedingspatronen. Ik eet niet per definitie geen koolhydraten ‘s, hoor, avonds. Ik hou ook van mijn (volkoren) pasta’s en zelfgemaakte pizza’s! Maar ik mis ze ook niet in deze salade!
Salade met Makreel en Gestoomde Groenten
voor 2 personen
- 1/2 krop Romaine sla
- 200 gram snijbonen
- 200 gram broccoli
- 1 gestoomde makreel, graatloos
- een flinke hand pijnboompitten, eventueel kort geroosterd in een koekenpan
voor de dressing
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels mosterd (kies een suikervrije variant, bijvoorbeeld de Dijon Originalle van Maille)
- 3 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- zout en peper naar smaak
Hak de snijbonen en broccoli in kleine stukjes, en stoom de groenten in een stoommandje of in een stoomoven beetgaar. Spoel ze dan af onder de koude kraan en laat ze even goed uitlekken.
Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te kloppen.
Hak de Romaine sla in grove stukken en verdeel de groenten hierover. Schep de stukken makreel hier boven op en besprenkel de salade ruim met de dressing. Strooi dan de pijnboompitten erover heen.
Op welke zomeravond flans jij deze perfecte salade met makreel en gestoomde groenten in elkaar? Ik ben benieuwd! Tag mij @blijsuikervrij.nl of gebruik #blijsuikervrij.