Met de zon in m’n bol maakte ik deze kleurrijke lunch. Mooie blaadjes Romaine sla, die een soort kleine sla wraps vormen. Ik vulde ze dit keer met een mengsel van avocado, aardbeien en fetakaas. Wat een heerlijk zomers receptje, en voor mij een ideale vrije dag-lunch. Niet teveel poespas, en perfect om in de tuin van te genieten.
Wil je overigens echt sla wraps maken, en ze dus helemaal kunnen oprollen, dan kun je ook grote bladeren ijsbergsla gebruiken in dit recept. Die kun je helemaal dichtvouwen. Ik koos nu voor de kleine schuitjes Romaine sla. De vulling is dan nog goed zichtbaar. Daarnaast bevat Romaine sla iets meer voedingsstoffen in vergelijking met ijsbergsla. Dat is weer mooie meegenomen. Het fijne aan dit soort stevige saladekropjes is dat het ook redelijk lang goed blijft in de koeling. Maar maak je de andere kropjes niet meteen op, dan kun je er ook altijd nog lekker sap van maken… 😉
Sla Wraps met Avocado, Aardbeien & Feta
per persoon
- 1 kropje Romaine sla, ook wel Romaanse sla genoemd
- 1/2 avocado
- 2 grote, of 4 kleine aardbeien
- 20 gram feta
- 1 eetlepel olijfolie extra vergine
- 1 theelepel balsamico azijn
- zout en peper naar smaak
Hak het stronkje van het kropje Romaine sla, zodat de blaadjes loskomen. Spoel deze even schoon onder stromend water.
Snijd dan de avocado, aardbeien en feta in kleine blokjes. Meng deze in een kommetje met olijfolie, balsamico azijn en een snufje zout en peper.
Leg de slablaadjes op een bord en vul ze met de salade. Ik plaatste er nu 3 op een bord voor de foto, maar had ongeveer 6 mooie gevulde schuitjes als volledige maaltijd.
Tip! Voel je vrij om ze ook nog te garneren met zaden en/of pitten naar wens. Daar wordt het alleen maar lekkerder van en zo voeg je extra vulling toe, mocht je flink honger hebben.
Geniet van deze zonnige sla wraps! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden…
Liefs!
Dit was zo lekker! Ga ik nog vaker klaarmaken. Man houdt niet van feta dus voor hem heb ik de salade gegarneerd met schilfers parmezaan en hij was ook vol lof. Dankjewel voor dit heerlijke recept ☺
Leuk om te horen, Jenny! En uiteraard, geen dank! 🙂
Heerlijk!!! Jammer dat ik er geen foto bij kan zetten
Ha Desiree, nee, op de site kan dat helaas niet. Wel leuk als je het wilt delen in de community! https://www.facebook.com/groups/103369656941702/