Als het warm is buiten, vind ik het eten van een salade als lunch écht geen straf. Ik eet wat extra eiwitten en vetten, en wat minder koolhydraten, daar wordt mijn lichaam sowieso blij van. Ik merk dat ik daar in de loop van de dag veel langer op kan teren. Maar hij moet wel goed vullend zijn: geen zielig sla-blaatje a.u.b. En een beetje zoetigheid moet kunnen! Daarom maakt ik dit keer een spinazie salade met bosbessen. Verrassend lekker!
Kaas heb ik eigenlijk altijd wel in huis. En alhoewel ik meestal kies voor een geiten-variant, weet ik ook dat geitenkaas niet bij iedereen even favoriet is. Deze salade maakte ik voor de verandering dan ook met een gewone Hollandse kaas. Ik ging voor de jong belegen versie, maar kies vooral een belegen of oude kaas, als je dat lekkerder vindt. Wees niet zuinig met de noten, want je hebt echt wel wat calorieën nodig, om je machientje aan de praat te houden. En dan is het beter om die calorieën uit goede vetten te halen, zodat je je lang genoeg vol voelt. Dat voorkomt enorme koolhydraat- (lees: zoetigheid) cravings later op de dag!
Voor meer gezonde salades kijk je hier.
Baby Spinazie Salade met Bosbessen en Hollandse Kaas
per persoon
- 2 flinke handen baby spinazie (van die kleine blaadjes)
- 3 eetlepels bosbessen
- 1 stengel bleekselderij
- 1/4 komkommer
- 50 gram kaas, in blokjes gesneden
- een klein handje walnoten
- 1 eetlepel goede olijfolie
- 1 à 2 theelepels Balsamico azijn
Was de spinazie, bosbessen, bleekselderij en komkommer. Hak de bleekselderij en de komkommer dan in kleine blokjes en hak de walnoten grof. Meng dan alle ingrediënten door elkaar en breng de salade op smaak met een goede olijfolie en Balsamico azijn.
Tip! Bij ons is de Gran Moro Balsamico azijn nog steeds favoriet. Wel een beetje prijzig, maar je doet er ontzettend lang mee. Zoooo lekker! 🙂
Geniet lekker van deze salade met bosbessen, hopelijk met een lekker lente-zonnetje erbij!