Achter de schermen ben ik hard aan het werk aan alle mooie nieuwe producten! En dat betekent dat het “gezondere eten” soms niet helemaal uit de verf komt. Gisteren liep ik ook weer eens verdwaald de keuken in, en had ik even echt geen idee wat ik moest maken. Ik bedacht me ook dat het wel weer eens tijd werd om een goede eetplanning voor de komende week te maken! Gelukkig trof ik een doosje rijpe peren aan in de keuken en heb ik eigenlijk altijd spinazie in huis. Yes! Ik besloot een snelle lunchsalade te maken o.a. met peer, walnoten en moerbeien.
Ik voegde voor wat extra knapperigheid wat stukjes bleekselderij toe. Nog zoiets wat er altijd wel in mijn koelkast ligt. Ik maak er namelijk graag smoothies en sapjes van, het werkt goed in bonenschotels, en blijft lekker lang goed. Voor deze spinazie salade sneed ik ze in kleine boogjes. Je wilt immers geen grote stukken tegenkomen! Ideaal voor wat extra voedingsvezels…
Peer, geitenkaas en…. honing?
In restaurants tref je de combinatie geitenkaas en peer ook vaak aan; jammer dat deze dan vaak met een flink zoete dressing wordt geserveerd! Een zoetje smaakt wel goed in de salade. Daarom gebruik ik in dit recept een jaren-gerijpte balsamico azijn als dressing (geen ingewikkelde dressing dus!) en voeg ik wat moerbeien toe. Deze besjes zijn niet alleen zoet, maar ze zitten ook nog eens vol vitaminen en mineralen.
Spinazie Salade met Peer, Walnoten & Moerbeien
voor 1 persoon
- 3 handen verse spinazie
- 1 rijpe peer
- 1 stengel bleekselderij
- 25 g zachte geitenkaas, of feta
- 2 el walnoten, gehakt
- 1 el moerbeien (bijvoorbeeld deze)
- 1 el balsamico azijn (ik gebruik Gran Moro, een azijn die maar liefst 15 jaar rijpt op 8 soorten hout. Dat is een dressing waar je verder niets meer aan hoeft te doen… 😉 Een iets goedkoper product kiezen kan natuurlijk ook, maar controleer altijd de verpakking op toegevoegde suikers!)
Instructies
- Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
- Schil ondertussen de peer en snij deze in mooie reepjes.
- Was de bleekselderij en snij de stengel in kleine boogjes.
- Plaats de spinazie op het bord en verdeel de spinazie en bleekselderij erover.
- Voeg dan de resterende ingrediënten toe.
Zo simpel kan het zijn!
Liefs,
Saskia
Meer lekkere salade vind je hier.
Geef een antwoord